x

PIEKIELNIE OSTRE PAPRYCZKI CHILI W OFERCIE MAKRO

Kategoria: Produkty

W Makro Polska znaleźć można szeroki wybór świeżych papryczek chili o różnych poziomach pikantności - od jalapeño, przez cayenne, habanero, Bird’s Eye (piri piri) i Naga Jolokia to nowości - Carolina Reaper i Trinidad Scorpion.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Trzy ostatnie odmiany zostały wyróżnione jako najostrzejsze papryki chili na świecie w Księdze rekordów Guinnessa z odpowiednio 2007, 2011 i 2012 r. Produkty mają szeroki wachlarz zastosowań – można je marynować, podawać jako dodatek do dań czy przygotowywać z nich sosy i salsy. Sprawdzą się w lokalach serwujących różne, nie tylko egzotyczne kuchnie, pomogą urozmaicić menu oraz zadowolić gości, którym zależy zarówno na ostrości, jak i na charakterystycznym smaku potraw nadawanym przez określone rodzaje papryk. Papryki dostępne są w opakowaniach o gramaturach 50 g i 75 g oraz 2 kg na zamówienie klienta, pod marką Eat Me specjalizującą się w najwyższej jakości produktach egzotycznych.

Makro Cash & Carry Polska SA
al. Krakowska 61, 02-183 Warszawa
tel. 22 500 00 00 www.makro.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

ŚNIADANIOWA KLASYCZNA

Śniadaniowa Klasyczna to produkt, którego sekretem jest wyjątkowa, niezmienna od lat receptura bazująca na najwyższej jakości olejach roślinnych i mleku ukwaszonym.

Łosoś MOWI - sprawdza się u znanych szefów kuchni

Łosoś atlantycki MOWI wyróżnia się delikatnym smakiem, jędrnością i miękkością, a proces jego przetwarzania nie wymaga stosowania sztucznych aromatów, konserwantów i wzmacniaczy smaku.

BROWNIES, BLONDIES I SERNIKI W ERLENBACHER

Już od 40 lat firma Erlenbacher Backwaren GmbH jest numerem jeden w segmencie głęboko zamrożonych ciast, tortów i deserów europejskiego rynku out-of-home. Produkty nie mają dodanych sztucznych aromatów, barwników oraz uwodornionych tłuszczów i olejów.

AIR SENSE - PROPOZYCJA OD TOM-GAST NA WYJĄTKOWY SPOSÓB SERWOWANIA WINA

Linia Air Sense to efekt pracy szwedzkiego duetu projektantów Bernadotte & Kylberg, którzy zaprojektowali dla niemieckiego producenta Zwiesel 1872 kieliszki z innowacyjną kulką dekantacyjną.

NOWOŚCI OD MAESTRO SOL

Maestro Sol teraz dostępny w dwóch opakowaniach: funkcjonalnym wiadrze oraz ergonomicznym bag-in-box. Maestro Sol to płynna frytura dla profesjonalistów skomponowana w 100% z najwyższej jakości olejów roślinnych - słonecznika wysokooleinowego, rzepaku i palmy z certyfikowanych plantacji.

Zdrowe śliwki

Na polskim rynku rośnie zainteresowanie zdrową żywnością wysokiej jakości. W trend ten wpisuje się również śliwka kalifornijska, o której właściwościach kulinarnych, odżywczych i zdrowotnych można było porozmawiać z ekspertami w trakcie WorldFood Poland.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej