x

Essity zdobywa dwie nagrody European Cleaning and Hygiene Awards

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    21.11.2018

15 listopada ogłoszono zwycięzców European Cleaning Awards 2018. Firma Essity zdobyła dwie prestiżowe nagrody w kategoriach: "Najlepsza praktyka - zrównoważony rozwój" oraz "Innowacja technologiczna roku".

Branża higieniczna jest miejscem pracy dla milionów osób w całej Europie, które swoimi działaniami znacząco wpływają na samopoczucie innych oraz pomagają im w kreowaniu wizerunku. Wyróżnienia European Cleaning and Hygiene Awards są przyznawane za utrzymywanie najwyższych standardów we wszystkich obszarach funkcjonowania firmy: od polityki zatrudnienia, przez relacje z klientami, zrównoważony rozwój, aż po innowacje i normy przemysłowe.

Doceniono zaangażowanie firmy w zwiększanie komfortu użytkowników produktów Tork oraz konsekwencję w działaniach w zakresie gospodarki cyrkularnej. Tork EasyCube nagrodzono za innowacyjną platformę IoT, dostarczającą informacje, dzięki którym klienci mogą optymalizować codzienne działanie usług.

“Pozycja lidera w IoT w obszarze profesjonalnej higieny jest możliwa tylko przy zachowaniu największej troski o klienta, jego sukces i dzięki ciągłemu rozszerzaniu oferty. Te dwie nagrody są dowodem uznania dla słuszności działań marki Tork i podejścia do zrównoważonego rozwoju” - mówi Don Lewis, prezes ds. profesjonalnej higieny w Essity.

Tork PaperCircle, produkt dostępny w niektórych krajach w Europie, pozwala na redukcję negatywnego wpływu na środowisko poprzez recycling zużytych ręczników papierowych. W ramach gospodarki obiegowej powstają nowe produkty higieniczne. Dzięki Tork PaperCircle emisja dwutlenku węgla zostaje zmniejszona o 40 procent w porównaniu z innymi metodami zarządzania odpadami*.

W przeciwieństwie do innych rozwiązań, które wciąż są w fazie rozwoju, z usługi Tork EasyCube korzysta obecnie ponad 100 klientów. Tork EasyCube sprawdza się w miejscach o dużym natężeniu ruchu, od parków rozrywki i centrów handlowych po lotniska i budynki biurowe. Dzięki wykorzystaniu sumarycznych danych i informacji od klientów Essity możliwe jest przedstawienie wyników działania tego innowacyjnego systemu, które jasno dowodzą, że o 24% zmniejsza się liczba rutynowych kontroli personelu sprzątającego w celu sprawdzania dozowników. Ponadto potrzeba 20% mniej czasu na wykonanie dotychczasowych czynności przy jednoczesnym wzroście jakości pracy oraz satysfakcji pracowników.

Głównym celem European Cleaning Journal (ECJ), jedynej ogólnoeuropejskiej publikacji poświęconej sektorowi usług sprzątania, jest promocja najwyższych standardów w branży, poprzez uznanie i nagradzanie najlepszych działań wyróżnieniami European Cleaning & Hygiene Awards.

* Wyniki analizy cyklu życia (LCA) w 2017 r., zweryfikowane przez IVL, Swedish Environmental Research Institute Ltd,

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

ŚWIĘTO WHISKY W TRÓJMIEŚCIE

Ponad 100 różnych gatunków whisky z kilkunastu krajów, krajowe premiery zagranicznych nowości, a także sesje master class oraz szkolenie biznesowe - już 3 czerwca 2017 r. pierwsza edycja Whisky Live Sopot.

Kiermasz wielkanocny on-line

Odbywający się cyklicznie w warszawskim centrum handlowym Blue City Jarmark Produktów Regionalnych, który przed świętami zamienia się w Kiermasz Wielkanocny, w tym roku przenosi się do sieci.

Uber Eats już w Białymstoku i Szczecinie

Uber Eats, czyli usługa pozwalająca na zamawianie jedzenia z lokalnych restauracji poprzez aplikację w smartfonie, debiutuje dziś w Białymstoku i Szczecinie. Tym samym, do platformy dołącza blisko 100 nowych restauracji.

CERTYFIKAT SMAKU

19 maja podczas uroczystej gali w restauracji Mielżyński Wines & Spirits w Warszawie odbyła się gala finałowa I edycji akcji "Kukbuk poleca". Producenci mogli przesyłać do redakcji "Kukbuka" próbki swoich produktów, a najlepsze z nich otrzymały szereg korzyści płynących z posiadania certyfikatu.

Koral przekazuje sprzęt dla małopolskich ratowników

W obliczu pandemii firma Koral, największy producent lodów w Polsce, zakupiła i przekazała małopolskim ratownikom ponad 200 profesjonalnych masek, które zabezpieczają twarz oraz drogi oddechowe medyków.

Szefowie kuchni zaserwowali bezdomnym 450 porcji roślinnych dań

Szefowie i szefowe kuchni z Trójmiasta oraz Warszawy zaserwowali wege menu podopiecznym warszawskiej fundacji "Serce Miasta". W tym samym czasie zebrano także niemal 100 kilogramów produktów spożywczych dla potrzebujących.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej