x

"POLISH CULINARY PATHS" PO GRUZIŃSKU

Kategoria: Lifestyle - książki    20.11.2018

Książka o polskiej kulturze kulinarnej zatytułowana "Polish Culinary Paths" dzięki Instytutowi Polskiemu w Tbilisi doczekała się gruzińskiej wersji.

Publikacja, tak jak pozostałe wydania językowe (angielskie, chińskie, japońskie, koreańskie i wietnamskie) dostępna jest bezpłatnie na Issuu.

Książka zdobyła Prix de la Littérature Gastronomique przyznawaną przez Académie Internationale de la Gastronomie, dwie główne nagrody w kategoriach: Diplomatic Gastronomy (Embassy Cookbook) i Eastern Europe Cuisine w konkursie Gourmand World Cookbook Awards (Kulinarne Oskary), Nagrodę Magellana oraz Diamond Cusine Awards w Chinach.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

DZIKOŚĆ SMAKU

O zdrowotnych właściwościach ziół wie chyba każdy. Jak jednak wykorzystać je nie tylko podczas leczniczej kuracji, ale również do przygotowywania potraw, w tym restauracyjnych? Przewodnikiem pełnym praktycznych wskazówek okazuje się książka "Dzikie smaki. Kuchnia zwariowanego zbieracza roślin".

Michał Kuter wydaje książkę "A nóż widelec"

Z okazji 10-lecia działalności poznańskiej restauracji A Nóż Widelec, jej właściciel, a zarazem szef kuchni Michał Kuter wydał jubileuszową książkę kucharską.

Festiwal Pierogów Świata

Już w najbliższą sobotę, 18 listopada, w Pałacu Kultury i Nauki odbędzie się druga edycja Festiwalu Pierogów Świata.

"Zdrowe przetwory" Jolanty Klesser

Pasteryzacja, kiszenie i marynowanie to doskonałe sposoby przetwarzania i konserwowania produktów, które stosuje się zarówno w domowych kuchniach, jak i w restauracjach.

JADALNY ALGORYTM

Grzegorz Łapanowski to człowiek instytucja. Określenie kulinarny aktywista mówi o nim najwięcej. Nie pracuje w restauracyjnej kuchni, ale prowadzi studio kulinarne, organizuje warsztaty i przede wszystkim wiele projektów edukacyjnych dla dzieci i młodzieży - a przy okazji jest postacią medialną.

Cukierniczy hit - książka "Kreacje - Iwaniuk, Rosiński, Wiśniewski"

Starannie wydana książka znanych cukierników Michała Iwaniuka, Macieja Rosińskiego i Macieja Wiśniewskiego adresowana jest głównie do profesjonalistów - cukierników i kucharzy oraz osób, które są pasjonatami nowoczesnego cukiernictwa.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej