Konferencja "Perspektywy rozwoju polskiego winiarstwa"
Kategoria: Wydarzenia - kalendarium

Stowarzyszenie Kobiety i Wino zaprasza do udziału w Konferencji "Uprawa winorośli w Polsce i perspektywy rozwoju polskiego winiarstwa na tle winiarstwa światowego". Wydarzenie odbędzie się 5 grudnia 2018 w Hotelu Polskim pod Białym Orłem przy ul. Pijarskiej 17 w Krakowie.

Harmonogram Konferencji:

10:00 Historia winiarstwa polskiego
prof. Wojciech Włodarczyk -Akademia Sztuk Pięknych w Warszawie
Wojciech Gogoliński - redaktor senior magazynu Czas Wina

10:30 Perspektywy rozwoju winiarstwa polskiego na tle winiarstwa światowego
Produkcja wina w Polsce - biodynamika i vitis vinifera - enolg Agnieszka Wyrobek Rousseau
Uprawa hybryd w Polsce - Roman Myśliwiec - Fundacja Galicja Vitis

11:00 Możliwości rozwoju produkcji win musujących w Polsce na przykładach winiarstwa światowego
Romana Echensperger MW

11:45 Panel - perspektywy rozwoju produkcji win musujących w Polsce
Moderator: Monika Bielka - Vescovi

Winnica pod Lubuskim Słońcem- Bożena Schabikowska
Winnica Gaj- Andrzej Barański
Winnica Chodorowa- Zbigniew Krzyżak
Winnice Wzgórz Trzebnickich- Paulina Bielak, Rafał Wesołowski
Winnica Jakubów – Michał Pajdosz
Winnica Miłosz- Krzysztof Fedorowicz

12:15-13:00 Przerwa kawowa

13:00 Rozwój regionów winiarskich w Polsce
Wojciech Bosak - historyk i dziennikarz winiarski
Radosław Froń - Paragraf w kieliszku
Mateusz Paciura - Sandomierskie Stowarzyszenie Winiarzy

13:30 Tworzenie rozpoznawalnej ogólnopolskiej marki oraz możliwości rozwoju w sektorze eksportu
Zbigniew Turnau - Winnica Turnau

14:00 Wprowadzanie polskich marek win do sklepów wielkopowierzchniowych
sommelier Michał Jancik

14:30 Panel - Marketing, branding oraz enoturystyka jako narzędzia sprzedażowe oraz turystyczne
Moderator: Monika Bielka – Vescovi

Justyna Suchocka - redaktor magazynu Czas Wina
Katarzyna Korzeń - redaktor portalu Polski Portal Enoturystyczny
Ewa Wawro - redaktor portalu Nasze Winnice
Bartosz Wilczyński - Promotor Kulinarny
Bartek Kieżun - kulinaria i wino - Kukbuk
Agnieszka Kluszczyńska - Willa Odkrywców

15:00 Wine in Moderation
prof. Grzegorz Gajos - Uniwersytet Jagielloński w Krakowie

16:00-18:00 Degustacja polskich win musujących
Mariusz Kapczyński - redaktor portalu Vinisfera
Maciej Nowicki - redaktor magazyny Ferment

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Wielka Uczta Warszawska nad Wisłą

Popularna formuła kulturalnego biesiadowania w plenerze znana z europejskich stolic i śródziemnomorskich miasteczek tego lata zawita nad Wisłę! 29 czerwca otworzy się Wielka Uczta Warszawska.

Nadmorski festiwal whisky po raz 6.

23 i 24 sierpnia w Jastrzębiej Górze, odbędzie się VI edycja pierwszego i największego festiwalu whisky w Polsce.

PODRÓŻUJEMY - Targi Książki Kulinarnej

W weekend 19-21 lipca w Centrum Sztuki Współczesnej w Warszawie odbędą się 7. Targi Książki Kulinarnej. Motywem przewodnim targów będzie podróżowanie ze smakiem.

Ryba od głowy do ogona według Michela Moran

Michel Moran poprowadzi cykl warsztatów w Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. Pierwsze spotkanie poświęcone będzie daniom z ryb przygotowanym zgodnie z filozofią zero waste.

Poland Sushi Cup 2019

Już w najbliższą sobotę w Warszawie odbędzie się pierwsza edycja Poland Sushi Cup, konkursu, który wyłoni najlepszych mistrzów sushi w kraju. Zwycięzca będzie treprezentować Polskę podczas światowego finału najbardziej prestiżowego konkursu sushi na świecie - World Sushi Cup 2019 w Tokio!

TABASCO® i Kikkoman na CJG24 Festival 2019

Głodni wrażeń na czerwcowy weekend? Znane marki, kultowych sosów TABASCO® i naturalnie warzonych sosów sojowych i marynat Kikkoman mają dla Was coś specjalnego. W piątek i sobotę, 14 i 15 czerwca zapraszają do strefy chillout na Co Jest Grane24 Festival 2019 w Parku Ujazdowskim w Warszawie.

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej