x

TATAR WOŁOWY, GRZANKI, JAJKO PRZEPIÓRCZE

Kategoria: Karta - dania    29.01.2018

Przepis na tatar wołowy pochodzi z menu restauracji Brasserie Warszawska. Jej właścicielką jest Marta Jakubowska, a głównym szefem kuchni Mateusz Wichrowski.

Foto: Michał Radwański
Foto: Michał Radwański
Składniki:
 • 200 g polędwicy wołowej
• 30 g ogórka kiszonego
• 20 g szalotki
• 15 g kaparów
• 5 g szczypiorku
• 4 jajka przepiórcze
• 1 pszenny chleb
• Musztarda dijon, sos worchester, tabasco, olej słonecznikowy, sos sojowy, sól, pieprz, cukier

Sposób przygotowania:
Polędwicę pokroić w plastry, rozłożyć na ofoliowanym talerzu, włożyć do zamrażarki na 15 minut, aby mięso dobrze się schłodziło. Tak przygotowane mięso pokroić w równą drobną kostkę. Wszystkie dodatki pokroić w równą drobną kostkę. Mięso połączyć z dodatkami, doprawić do smaku. Uformować, na górę wybić żółtko jaja przepiórczego. Podawać z tostami z chleba pszennego na zakwasie.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej