x

BETWEEN KITCHEN & DINING ROOM

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    29.01.2018

W dniach 18-19 listopada w Hali Koszyki w Warszawie odbyła się druga edycja targów. W ramach wydarzenia ofertę zaprezentowały firmy produkujące ceramikę, naczynia, małe AGD, akcesoria dekoracyjne oraz artykuły spożywcze.

Foto: Katarzyna Rusak
Foto: Katarzyna Rusak
Na pierwszym piętrze Koszyków pojawiło się 30 wystawców z Polski i zagranicy. Oryginalną ceramikę użytkową zaprezentowała m.in. Julia Janus, Marta Krasna-Kornak czy sklep internetowy Venez Design. Firmy 3deski i Holdis pojawiły się z drewnianymi stołami, a więcej drewnianych akcesoriów kuchennych można było zakupić od stolarni Fabryka Trocin. Sklep QForma zaprezentował produkty, które są przyjazne naturze i wpisują się w ekologiczną filozofię zero waste.

Na targach można było zaopatrzyć się również w elementy dekoracyjne, takie jak kompozycje roślinne w szklanych naczyniach „Las w słoiku” czy drukowane stare grafiki, plakaty i akwarele ze sklepu Grafiteria. Nie zabrakło również ekskluzywnych świec zapachowych od Max Benjamin. Uzupełnieniem oferty była selekcja firm z ekologicznymi produktami spożywczymi, m.in. Coco Bowls ze zdrowymi superfoodsami, granolami, masłami orzechowymi i smoothies czy Wild Grass z napojami na bazie herbaty.

„Food Service” był patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Uber Eats już w Białymstoku i Szczecinie

Uber Eats, czyli usługa pozwalająca na zamawianie jedzenia z lokalnych restauracji poprzez aplikację w smartfonie, debiutuje dziś w Białymstoku i Szczecinie. Tym samym, do platformy dołącza blisko 100 nowych restauracji.

Essity wspiera walkę z COVID-19

Firma Essity przekazała 200 tys. dolarów na rzecz Światowej Organizacji Zdrowia, aby pomóc zapobiegać rozprzestrzenianiu się pandemii COVID-19 oraz wesprzeć prace nad szczepionką. Tork, marka należąca do Essity, organizuje dostawy potrzebnych artykułów.

Dzień Babci i Dzień Dziadka inaczej. Kup lunch i pomóż seniorom

Stołeczne lokale proponują nietypowe obchody dnia babci i dziadka. Kupując lunch możemy przekazać go potrzebującym seniorom w całej Polsce. Dodatkowo, restauracje podwoją ilość sprzedanych posiłków.

Letnia trasa Prymat Mega Food Truck

Prymat po raz kolejny rusza w letnią trasę ze swoim Mega Food Truckiem. Tego lata będzie można spotkać kulinarną ekipę w plenerze, gdzie amatorzy dobrego jedzenia będą mieli okazję zobaczyć Prymat w zupełnie nowej odsłonie!

Mieszkańcy Żywca dostaną płyn do dezynfekcji rąk od miejscowego browaru

Arcyksiążęcy Browar w Żywcu przekaże w kwietniu mieszkańcom miasta darmowy środek do dezynfekcji rąk. Alkohol powstający podczas produkcji piwa bezalkoholowego w browarze także zostanie przekazany na potrzeby produkcji środków do dezynfekcji.

II edycja akcji "KUKBUK Poleca" z dwiema nowymi kategoriami

"KUKBUK Poleca" to certyfikat jakości przyznawany przez magazyn kulturalno-kulinarny KUKBUK.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej