x

REKORDOWA EDYCJA FESTIWALU RESTAURANT WEEK!

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    14.11.2018

Za nami absolutnie rekordowa edycja największego wydarzenia kulinarnego w Polsce. Wzięło w nim udział aż 85 tysięcy Gości w 36 miastach. Odwiedzili prawie 400 restauracji, pośród których znalazła się rekordowa liczba prawie 100 debiutantów.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Festiwal najlepszych restauracji był tym razem rekordowy pod wieloma względami. Rekordowi liczby gości (aż 85 tysięcy!) towarzyszyła rekordowa liczba miast (36) dzięki debiutowi regionu Podhale, gdzie w premierowej edycji Festiwalu wzięło udział prawie dwa tysiące gości. Ogromna kampania reklamowa festiwalu, która objęła także bilboardy w największych aglomeracjach przyniosła zaskakujące rezultaty w postaci ogromnego zainteresowania. W rezultacie stronę www.RestaurantWeek.pl, gdzie dokonuje się rezerwacji, w czasie Festiwalu odwiedzono ponad 571 tysięcy razy. Festiwalowi przybyło także 22 tysiące nowych facebookowych fanów oraz ponad 20 tysięcy nowych kont gościa, których liczba osiągnęła już rekordowe 158 tysięcy.

- Rosnąca popularność festiwalu to przede wszystkim zasługa restauracji, które z ogromną dbałością przyjmują festiwalowych gości. Managerowie i restauratorzy dobrze wiedzą, że zadowoleni goście nie tylko będą promować restauracje w swoich mediach społecznościowych, ale przede wszystkim do nich wrócą - podkreśla Marcin Wawrzeń, Head of Restaurants po stronie organizatorów Festiwalu - Według naszych badań aż dwie trzeci restauracji uważa, że “Dzięki Festiwalowi Restauracja dociera do nowych gości, na których mi zależy”. To owi nowi, powracający goście sprawiają, że aż 87,6% restauracji jest zadowolonych lub bardzo zadowolonych z Festiwalu.

Rekordowa, w tej edycji festiwalu najlepszych restauracji, okazała się też liczba partnerów i ich zaangażowanie. Dzięki partnerstwu z globalną aplikacją muzyczną Tidal wszyscy, którzy założyli festiwalowe konto gościa otrzymali aż 90 darmowych dni używania aplikacji (o wartości ponad 100zł). Dodatkowo ponad pięć tysięcy gości wzięło udział w konkursie zdjęciowym, w którym dzięki markom GRUNDIG i LOT do wygrania były rejsy LOT-em i rezerwacje w Osteria Francescana (nr 1 restauracja świata) oraz Los Angeles, a także wysokiej jakości sprzęt AGD Grundig.

Zgodnie z tradycją Restaurant Week wszyscy pełnoletni goście otrzymali w prezencie koktajl festiwalowy Martini Tonic, z dodatkiem toniku Kinley. W ostatniej edycji Festiwalu, wraz z koktajlami kupowanymi dodatkowo w restauracji, było to rekordowe prawie 110 tysięcy koktajli.

Tradycyjnie także Festiwalowi towarzyszył ogólnopolski Plebiscyt Gości, w którym oceniane są dania, obsługa i atmosfera. Następnie w oparciu o średnią ważoną przez liczbę gości wyłaniane są najlepsze restauracje w tym największym Plebiscycie Gości w naszym kraju. Ogłoszenie wyników i wręczenie nagród odbędzie się podczas Wielkiej Gali Restaurant Week w Warszawie 25 maja. Poprowadzi ją Lara Gessler, wyjątkową trzydaniową podróż kulinarną przygotuje Andrzej Polan, a całe wydarzenie uświetni koncert Reni Jusis.

Kolejna edycja Restaurant Week już w dniach 3-17 kwietnia 2019 roku. Trwają już wcześniejsze rezerwacje zapewniające dostęp do systemu rezerwacyjnego na 24 godziny przed innymi. Organizatorzy zachęcają do zakupu rezerwacji w charakterze świątecznego prezentu. Niepowtarzalne doświadczenie restauracyjne z pewnością cieszyć się będzie rosnącym zainteresowaniem jako oznaka uczuć, jakimi darzymy naszych bliskich.

 

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Warszawska Strefa Jedzenia na Pasażu Wiecha

Warszawska Strefa Jedzenia to nowa odsłona doskonale znanego warszawiakom letniego festiwalu miejskiego organizowanego przez Domy Towarowe Wars Sawa Junior - "Pasaż Wiecha. Kultura w samym centrum". Co tydzień, od czwartku do soboty, królują tu prawdziwe hity street food’u.

Zniżka 15 zł na Restaurant Week dla czytelników Ouichef.pl i "Food Service"!

Jeszcze do niedzieli 27 czerwca potrwa wiosenna edycja festiwalu Restaurant Week. Jego organizatorzy przygotowali promocję dla czytelników Ouichef.pl i "Food Service" - zniżkę 15 zł na całe zamówienie. Oto rabatowe kody!

CERTYFIKAT SMAKU

19 maja podczas uroczystej gali w restauracji Mielżyński Wines & Spirits w Warszawie odbyła się gala finałowa I edycji akcji "Kukbuk poleca". Producenci mogli przesyłać do redakcji "Kukbuka" próbki swoich produktów, a najlepsze z nich otrzymały szereg korzyści płynących z posiadania certyfikatu.

Tomasz Łagowski serwuje kolację pod gwiazdami w Neo(n) Bistro

Przed nami kolejny weekend z kulinarnymi doznaniami na dachu stołecznego Hotelu Novotel w Warszawie. 6 i 7 sierpnia na wyrafinowane menu zaprasza Tomasz Łagowski, szef restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich. Szykuje się uczta z widokiem na nocną Warszawę.

Veganuary, czyli roślinny styczeń w Delivery Week

Veganuary, czyli wegański styczeń to brytyjska inicjatywa, która zachęca do jedzenia wyłącznie roślinnych dań w styczniu. Jeśli chcecie spróbować zielonej diety, a nie macie pomysłu na codzienny jadłospis, skorzystajcie z oferty festiwalu Delivery Week.

Zbliża się Restaurant Week

Wraz z odmrożeniem gastronomii startuje największe w Polsce wydarzenie kulinarne - Festiwal Restaurant Week. Wiosenna edycja potrwa od 9 do 27 czerwca i weźmie w niej udział prawie 400 restauracji z 14 regionów.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej