x

ZNAMY FINALISTÓW BOCUSE D'OR POLAND 2018

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    29.01.2018

11 grudnia 2017 r. w Akademii Kulinarnej Nestle Professional w Warszawie odbyły się preeliminacje konkursu Bocuse d’Or Poland 2018. Organizatorzy otrzymali wiele zgłoszeń od młodych szefów kuchni z całej Polski.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Po weryfikacji wniosków pod względem formalnym i przeanalizowaniu receptur komitet wykonawczy pod przewodnictwem Jarosława Walczyka wytypował 9 szefów kuchni, którzy wzięli udział w preeliminacjach 11 grudnia. Ośmiu z nich mogło przejść dalej. Prezentowane dania zostały przyrządzone przez kandydatów z wcześniej przygotowanych półproduktów i tylko podgrzanie na miejscu. Zawodnicy w ciągu 30 minut musieli wydać po dwie porcje każdego dania – z użyciem co najmniej dwóch różnych elementów jagnięciny z dodatkiem warzyw, roślin lub ziół.

Zawodników oceniało jury w składzie: Jerzy Pasikowski, Jarosław Walczyk, Adam Chrząstowski, Jarosław Uściński, Łukasz Konik. Do ósemki, która zawalczy o najwyższe trofeum, zakwalifikowali się:
• Jakub Kasprzak – restauracja Lumiere, Baranowo
• Paweł Kubera – hotel DeSilva, Poznań
• Patryk Kwieciński – Capri Ristorante & Bar, Warszawa
• Jacek Majcherek – Bistro Słowacki, Gdańsk
• Maciej Majewski – Sofitel, Warszawa
• Marcin Molik – restauracja Drukarnia, Warszawa
• Dawid Szkudlarek – Folwark Folińscy, Wysoka
• Dawid Zagrzywiec – Courtyard by Mariott Warsaw Airport

Już niebawem podamy więcej szczegółów na temat rundy finałowej konkursu Bocuse d’Or Poland 2018.

„Food Service” jest patronem medialnym konkursu.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

BOCUSE D'OR POLAND 2018 ZA NAMI

W dniach 27-28 lutego w Radisson Blu Sobieski Hotel Warsaw odbył się Finał Krajowych Eliminacji ocuse d’Or Poland 2018. Z wyciężył Dawid Szkudlarek, szef kuchni Folwarku Folińscy. II i III miejsca zajęli kolejno: Jakub Kasprzak i Paweł Kubera.

PODRÓŻ ZMYSŁÓW

Na początku listopada br. w restauracji Senses w Warszawie odbyła się kolacja, podczas której ogłoszono szefa patrona dla wprowadzenia dwóch nowych kaw z kolekcji Exclusive Selection, przeznaczonych tylko dla gwiazdkowych restauracji.

Finaliści Bocuse d’Or Poland 2019

W dniach 24-25 czerwca 2019 w Akademii Kurta Schellera odbyły się preeliminacje konkursu Bocuse d’Or Poland 2019.

Podsumowanie Restaurant Week

Jubileuszowa, 10. edycja Restaurant Week odbyła się w dniach 20-31 października w 13 polskich miastach pod hasłem "Okazja do świętowania".

Konkurs barmański World Class powraca po roku przerwy

Organizator konkursu oficjalnie ogłasza: koniec czekania! Po roku przerwy spowodowanej pandemią, polscy barmani znów będą mogli się zmierzyć się w turnieju umiejętności i kreatywności. Właśnie wystartowały krajowe kwalifikacje do World Class Competition 2021. Finał odbędzie się w Madrycie.

EUROGASTRO I WORLDHOTEL - PODSUMOWANIE TARGÓW

W dniach 5-7 kwietnia 273 wystawców z 15 krajów zaprezentowało ofertę, a Centrum Targowo-Kongresowe odwiedziło 19 457 osób. Przedstawiciele branży gastronomicznej i hotelarskiej zapoznali się z najnowszymi trendami oraz wzięli udział w wielu szkoleniach.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej