x

WARSZTATY CALIFORNIA WINES JUŻ 23 KWIETNIA

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    26.03.2018

23-24 kwietnia w Art _ inkubatorze w Łodzi odbędzie się V edycja konferencji branżowej Food Service Summit. Podobnie jak w roku ubiegłym tematyka winiarska będzie stanowiła ważną część programu konferencji.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
W ramach współpracy z California Wine Institute odbędą się warsztaty prowadzone przez Adama Pawłowskiego i Patrycję Siwiec. Pierwszy – degustacyjny – z wykorzystaniem win kalifornijskich pokaże klasyczne oraz niestandardowe połączenia tych alkoholi z jedzeniem oraz ich atrakcyjność w gastronomii. W trakcie seminarium uczestnicy spróbują sześciu win, między innymi: Stags Leap Sauvignon Blanc, Napa Valley, Ironstone Reserve Chardonnay, Sierra Foothills, Central Valley czy Hess Select Pinot Noir, North Coast. Warsztat przeznaczony jest dla sommelierów, profesjonalistów z branży winiarskiej, barmanów, a poprowadzi go Master Sommelier Adam Pawłowski.

Druga część warsztatowa będzie dotyczyła upsellingu. Celem szkolenia jest zaprezentowanie praktycznych rozwiązań podnoszących sprzedaż wina w restauracji na przykładzie win kalifornijskich. W trakcie warsztatu odbędą się ćwiczenia scenariuszy serwisowych z podziałem na lokale casual i fine dining. To szkolenie kierowane jest do restauratorów, menedżerów, sommelierów, kelnerów, a poprowadzi je ponownie Adam Pawłowski MS oraz dziennikarka „Food Service” Patrycja Siwiec.

Konferencja Food Service Summit jest doskonałą okazją do spotkania w gronie najbardziej doświadczonych, przedsiębiorczych i ambitnych praktyków branży HoReCa w Polsce. Na jubileuszową piątą edycję Food Service Summit składać się będą wykłady, warsztaty oraz panele dyskusyjne skupione wokół tematu: „Jak zwiększyć sprzedaż?”.

Szczegółowy program wydarzenia oraz informacja na teamt zapisów na stronie internetowej: www.foodservicesummit.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

BOCUSE D'OR 2017 JUŻ ZA NAMI

W dniach 24-25 stycznia w Lyonie odbył się finał 30. edycji jednego z najważniejszych konkursów kulinarnych na świecie. Pierwszy raz w historii złoty medal otrzymał kucharz ze Stanów Zjednoczonych Mathew Peters.

POLSKIE PRZYGOTOWANIA DO FINAŁÓW BOCUSE D'OR

W finale Krajowych Eliminacji Bocuse d’Or Poland 2018 wyłoniono zwycięzcę, a tym samym reprezentanta Polski w europejskich finałach Bocuse d’Or w Turynie. Kandydata Dawida Szkudlarka i jego pomocnika Macieja Pisarka wspierają wiedzą i doświadczeniem: Adam Chrząstowski, Paweł Oszczyk i Łukasz Konik.

AKADEMIA GASTRONOMICZNA WRĘCZYŁA NAGRODY

30 marca br. w hotelu Bristol w Warszawie odbyła się uroczysta gala wręczenia nagród AIG Prix oraz Ars Coquinaria. Szefem Przyszłości został Marcin Filipkiewicz z restauracji Copernicus w Krakowie.

Sztuka smaku

3 marca br. Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L'Art de la cuisine Martell odbędzie w się w hotelu Zamek Ryn. Kulinarnym tematem przewodnim tegorocznej edycji konkursu, a tym samym głównym produktem, który zawodnicy muszą wykorzystać w swoich daniach, jest świeca wołowa.

Konkurs Caffè Vergnano Best Barista 2019

Rusza piąta edycja ogólnopolskiego konkursu Caffè Vergnano Best Barista. Po raz pierwszy wydarzenie odbędzie się w nowej otwartej formule. Mogą w nim wziąć udział wszyscy bariści, niezależnie od marki kawy, na której pracują.

Polacy w Wielkim Finale podczas 15. edycji Coupe du Monde de la Patisserie

Organizowany co dwa lata Wielki Finał konkursu cukierniczego na Coupe du Monde de la Patisserie odbędzie się po raz 15. w dniach 27-28 stycznia 2019 roku podczas targów Sirha w Lyonie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej