

WARSZTATY CALIFORNIA WINES JUŻ 23 KWIETNIA


23-24 kwietnia w Art _ inkubatorze w Łodzi odbędzie się V edycja konferencji branżowej Food Service Summit. Podobnie jak w roku ubiegłym tematyka winiarska będzie stanowiła ważną część programu konferencji.
Druga część warsztatowa będzie dotyczyła upsellingu. Celem szkolenia jest zaprezentowanie praktycznych rozwiązań podnoszących sprzedaż wina w restauracji na przykładzie win kalifornijskich. W trakcie warsztatu odbędą się ćwiczenia scenariuszy serwisowych z podziałem na lokale casual i fine dining. To szkolenie kierowane jest do restauratorów, menedżerów, sommelierów, kelnerów, a poprowadzi je ponownie Adam Pawłowski MS oraz dziennikarka „Food Service” Patrycja Siwiec.
Konferencja Food Service Summit jest doskonałą okazją do spotkania w gronie najbardziej doświadczonych, przedsiębiorczych i ambitnych praktyków branży HoReCa w Polsce. Na jubileuszową piątą edycję Food Service Summit składać się będą wykłady, warsztaty oraz panele dyskusyjne skupione wokół tematu: „Jak zwiększyć sprzedaż?”.
Szczegółowy program wydarzenia oraz informacja na teamt zapisów na stronie internetowej: www.foodservicesummit.pl
Zobacz także

Mikser Kulinarny w Olsztynie

W zorganizowanym przez MAKRO Polska Mikserze Kulinarnym w Olsztynie wzięło udział aż 150 młodych adeptów sztuki kulinarnej. Pokaz poprowadzili Cezary Powała i Michał Grzywacz, szefowie kuchni pokazowej MAKRO, z pomocą Junior Ambasadora programu - Pawła Kosiorka.

2. urodziny Akademii Inspiracji MAKRO

Już jutro Akademia Inspiracji MAKRO w Warszawie będzie świętować 2. rocznicę działalności. Z tej okazji przygotowano warsztaty tematyczne z udziałem gościa specjalnego - Michela Morana.

Preeliminacje Bocuse d’Or Poland

Przygotowania do krajowych eliminacji Bocuse d’Or ruszyły pełną parą. Preeliminacje krajowe Bocuse d’Or Polska odbędą się 11 grudnia 2017 r. w Centrum Techniki Kulinarnej Doram w Warszawie przy ul. Racjonalizacji 5.

BĄBELKI UWOLNIONE

Smak i aromat ponad stu szampanów poznali uczestnicy pierwszej edycji Warsaw Bubbles Day, największej degustacji szampanów w Polsce, która odbyła się 22 września w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie.

25. urodziny MAKRO Polska

W tym roku MAKRO świętuje 25. lecie istnienia na polskim rynku. Z tej okazji sieć hurtowni przygotowała szereg atrakcji dla swoich klientów.

TARGI EUROGASTRO I WORLDHOTEL 2018 ZA NAMI

22. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne Euro Gastro oraz 11. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel w dniach 21-23 marca odwiedziło 19 117 osób. Czekało na nich 268 wystawców z 20 krajów.
Inne kategorie
Akademia Horeca


SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

