

NAJWIĘKSZE WYDARZENIE KULINARNE JUŻ W KWIETNIU W WARSZAWIE


11-13 kwietnia w ramach wydarzenia Lexus Hybrid Cuisine Warszawę odwiedzi siedmiu znakomitych szefów z czterech stron świata. W trakcie trzydniowego wydarzenia nie zabraknie degustacji polskich produktów czy odwiedzin najciekawszych adresów restauracyjnych.
Na uroczystej Gala Dinner zagraniczni szefowie zaserwują 8-daniowe menu degustacyjne. Ostatniego dnia, podczas Dnia Otwartego, gwiazdkowi szefowie kuchni będą dostępni dla szerokiej publiczności. Każdy, kto zakupi bilet na Open Gourmet (sprzedaż rusza 15 marca), będzie miał możliwość degustacji 7 dań od siedmiu zaproszonych szefów.
W trakcie trzydniowego wydarzenia nie zabraknie degustacji polskich produktów czy odwiedzin najciekawszych adresów restauracyjnych. Podczas branżowego spotkania i przy współuczestnictwie twórców rankingu The World’s 50 Best Restaurants i światowych mediów szefowie będą rozmawiać o trendach, przyszłości Europy Środkowo-Wschodniej jako kierunku dla turystyki kulinarnej, konceptach restauracyjnych, fuzji kultur, inspiracjach i nowych pokoleniach szefów.
„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia
Zobacz także

Dwoje szefów z Polski wśród kandydatów do listy The Best Chef Awards Top100 2020

Justyna Słupska-Kartaczowska i Marek Flisiński to nowi polscy kandydaci do listy The Best Chef Awards Top100 2020. Ogłoszenie nagród odbędzie się 21-23 września w Rotterdamie.

Integracja z edukacją

W poniedziałek 26 marca w warszawskim Food Lab Studio odbyła się trzecia odsłona edukacyjnego cyklu dla szefów kuchni i kucharzy "Chefs after hours " - tym razem pod hasłem "zimowe warzywa i noże".

Po godzinach

Chefs after hours to cykl spotkań edukacyjnych dla szefów kuchni, młodych kucharzy i dziennikarzy kulinarnych, które będą odbywać się raz na kwartał w Food Lab Studio w Warszawie. Pomysłodawcą spotkań jest Grzegorz Łapanowski.

Co w menu Kulinarnego Pucharu Polski 2018?

Już za trzy miesiące, w dniach 2-3 października, odbędzie się już 18. edycja Kulinarnego Pucharu Polski. Co zaserwują najlepsi kucharze w Polsce?

Madrid Fusion powraca - na żywo i wirtuanie

Tegoroczny Madrid Fusion, jeden z największych światowych kongresów gastronomicznych, po raz pierwszy w historii odbędzie się nie tylko stacjonarnie, ale będzie także w całości transmitowany przez internet.

Warzywa i owoce najlepszym wyborem dla Twojego zdrowia - to hasło przyświecało XIII Kongresowi Promocji Warzyw i Owoców

Wczoraj, 19. września odbył się XIII Międzynarodowy Kongres Promocji Warzyw i Owoców. To wydarzenie co roku organizowane jest w innym miejscu na świecie - i tym razem wybór padł na Warszawę.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

