x

NAJWIĘKSZE WYDARZENIE KULINARNE JUŻ W KWIETNIU W WARSZAWIE

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    26.03.2018

11-13 kwietnia w ramach wydarzenia Lexus Hybrid Cuisine Warszawę odwiedzi siedmiu znakomitych szefów z czterech stron świata. W trakcie trzydniowego wydarzenia nie zabraknie degustacji polskich produktów czy odwiedzin najciekawszych adresów restauracyjnych.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Mitsuharu Tsumara (Maido, Lima), Zaiyu Hasegawa (Den, Tokio), Soren Selin (AOC, Kopenhaga), Dani Gracia (Dani Gracia Restaurant, Marbella) FRedrik Berselius (Aska, Nowy Jork), Josean Alija (Nerua, Bilbao) i Jonathan K. Berntsen (Clou, Kopenhaga) będą gościć w połowie kwietnia w Warszawie. Szefowie mają łącznie 10 gwiazdek przewodnika Michelin, a ich restauracje  znajdują się na liście The World’s 50 Best Restaurants. Polską kuchnię, jej tradycje i produkty przybliży kilka doskonale znanych nazwisk. Pod przewodnictwem Roberta Trzópka szefowie: Justyna Słupska-Kartaczowska, Marcin Popielarz, Jacek Grochowina, Bartek Szymczak, Paweł Pojawa, będą pracować nad Gala Dinner i Open Gourmet.

Na uroczystej Gala Dinner zagraniczni szefowie zaserwują 8-daniowe menu degustacyjne. Ostatniego dnia, podczas Dnia Otwartego, gwiazdkowi szefowie kuchni będą dostępni dla szerokiej publiczności. Każdy, kto zakupi bilet na Open Gourmet (sprzedaż rusza 15 marca), będzie  miał możliwość degustacji 7 dań od siedmiu zaproszonych szefów.

W trakcie trzydniowego wydarzenia nie zabraknie degustacji polskich produktów czy odwiedzin najciekawszych adresów restauracyjnych. Podczas branżowego spotkania i przy współuczestnictwie twórców rankingu The World’s 50 Best Restaurants i światowych mediów szefowie będą rozmawiać o trendach, przyszłości Europy Środkowo-Wschodniej jako kierunku dla turystyki kulinarnej, konceptach restauracyjnych, fuzji kultur, inspiracjach i nowych pokoleniach szefów.

„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Dwoje szefów z Polski wśród kandydatów do listy The Best Chef Awards Top100 2020

Justyna Słupska-Kartaczowska i Marek Flisiński to nowi polscy kandydaci do listy The Best Chef Awards Top100 2020. Ogłoszenie nagród odbędzie się 21-23 września w Rotterdamie.

Integracja z edukacją

W poniedziałek 26 marca w warszawskim Food Lab Studio odbyła się trzecia odsłona edukacyjnego cyklu dla szefów kuchni i kucharzy "Chefs after hours " - tym razem pod hasłem "zimowe warzywa i noże".

Po godzinach

Chefs after hours to cykl spotkań edukacyjnych dla szefów kuchni, młodych kucharzy i dziennikarzy kulinarnych, które będą odbywać się raz na kwartał w Food Lab Studio w Warszawie. Pomysłodawcą spotkań jest Grzegorz Łapanowski.

Co w menu Kulinarnego Pucharu Polski 2018?

Już za trzy miesiące, w dniach 2-3 października, odbędzie się już 18. edycja Kulinarnego Pucharu Polski. Co zaserwują najlepsi kucharze w Polsce?

Madrid Fusion powraca - na żywo i wirtuanie

Tegoroczny Madrid Fusion, jeden z największych światowych kongresów gastronomicznych, po raz pierwszy w historii odbędzie się nie tylko stacjonarnie, ale będzie także w całości transmitowany przez internet.

Warzywa i owoce najlepszym wyborem dla Twojego zdrowia - to hasło przyświecało XIII Kongresowi Promocji Warzyw i Owoców

Wczoraj, 19. września odbył się XIII Międzynarodowy Kongres Promocji Warzyw i Owoców. To wydarzenie co roku organizowane jest w innym miejscu na świecie - i tym razem wybór padł na Warszawę.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej