x

NAJWIĘKSZE WYDARZENIE KULINARNE JUŻ W KWIETNIU W WARSZAWIE

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    26.03.2018

11-13 kwietnia w ramach wydarzenia Lexus Hybrid Cuisine Warszawę odwiedzi siedmiu znakomitych szefów z czterech stron świata. W trakcie trzydniowego wydarzenia nie zabraknie degustacji polskich produktów czy odwiedzin najciekawszych adresów restauracyjnych.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Mitsuharu Tsumara (Maido, Lima), Zaiyu Hasegawa (Den, Tokio), Soren Selin (AOC, Kopenhaga), Dani Gracia (Dani Gracia Restaurant, Marbella) FRedrik Berselius (Aska, Nowy Jork), Josean Alija (Nerua, Bilbao) i Jonathan K. Berntsen (Clou, Kopenhaga) będą gościć w połowie kwietnia w Warszawie. Szefowie mają łącznie 10 gwiazdek przewodnika Michelin, a ich restauracje  znajdują się na liście The World’s 50 Best Restaurants. Polską kuchnię, jej tradycje i produkty przybliży kilka doskonale znanych nazwisk. Pod przewodnictwem Roberta Trzópka szefowie: Justyna Słupska-Kartaczowska, Marcin Popielarz, Jacek Grochowina, Bartek Szymczak, Paweł Pojawa, będą pracować nad Gala Dinner i Open Gourmet.

Na uroczystej Gala Dinner zagraniczni szefowie zaserwują 8-daniowe menu degustacyjne. Ostatniego dnia, podczas Dnia Otwartego, gwiazdkowi szefowie kuchni będą dostępni dla szerokiej publiczności. Każdy, kto zakupi bilet na Open Gourmet (sprzedaż rusza 15 marca), będzie  miał możliwość degustacji 7 dań od siedmiu zaproszonych szefów.

W trakcie trzydniowego wydarzenia nie zabraknie degustacji polskich produktów czy odwiedzin najciekawszych adresów restauracyjnych. Podczas branżowego spotkania i przy współuczestnictwie twórców rankingu The World’s 50 Best Restaurants i światowych mediów szefowie będą rozmawiać o trendach, przyszłości Europy Środkowo-Wschodniej jako kierunku dla turystyki kulinarnej, konceptach restauracyjnych, fuzji kultur, inspiracjach i nowych pokoleniach szefów.

„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej