x

GWIAZDKI MICHELIN 2018

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    26.03.2018

Ukazała się najnowsza edycja przewodnika Michelin na kraje nordyckie. Największym zaskoczeniem okazała się informacja o trzech gwiazdkach dla restauracji Frantzén w Sztokholmie. To pierwsza w historii restauracja w Szwecji, która otrzymała trzy gwiazdki.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Restauracja Bjorna Frantzéna funkcjonowała w latach 2010-2016 w innej lokalizacji w Sztokholmie, a we wrześniu 2017 r. otworzyła się w nowym miejscu. – Björn Frantzén stworzył unikatową wizję kuchni nordyckiej, łączącej wyrafinowane składniki ze spektakularnymi technikami kulinarnymi – mówi Michael Ellis, dyrektor międzynarodowy przewodnika Michelin. Dzień ogłoszenia wyróżnień był szczególnie owocny dla Szwecji: Daniel Berlin otrzymał swoją drugą gwiazdkę i pojawiły się aż trzy nowe szwedzkie restauracje z jedną gwiazdką. Dobrą wiadomością dla Danii były z kolei dwie gwiazdki dla restauracji Kadeau w Kopenhadze. Pełną listę restauracji znajdziecie na stronie: www.guide.michelin.com

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

PODSUMOWANIE RESTAURANT WEEK

W 378 najlepszych restauracjach i 30 miastach w całej Polsce przy wspólnym stole spotkało się 90 tys. osób - tak wyglądała kolejna edycja RW pod hasłem "Emocje na talerzach". Wyniki plebiscytu gości wiosennej edycji festiwalu zostały ogłoszone 17 maja br. na konferencji online.

GASTRONOMIA OD A DO Z

Najnowsze trendy w gastronomii, znakomici szefowie kuchni z całego świata, ogromna dawka kulinarnego know-how. Tak zapowiada się tegoroczna edycja Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli Polagra Gastro i Invest Hotel. Wydarzenie odbędzie się w dniach 25-28 września.

25 tys. ofert specjalnych na Dzień Własnego Biznesu

Już 9 października odbędzie się Dzień Własnego Biznesu - święto małych i średnich przedsiębiorców. Z tej okazji na konsumentów czekać będzie 25 tys. ofert specjalnych - w tym promocje, rabaty i gratisy w sklepach i lokalach w całym kraju.

Finał II edycji konkursu "KUKBUK Poleca"

Do akcji zgłoszono blisko 700 produktów od prawie 200 lokalnych producentów i właścicieli gospodarstw agroturystycznych. 24 z nich z certyfikatami.

ŚWIĘTO WHISKY W TRÓJMIEŚCIE

Ponad 100 różnych gatunków whisky z kilkunastu krajów, krajowe premiery zagranicznych nowości, a także sesje master class oraz szkolenie biznesowe - już 3 czerwca 2017 r. pierwsza edycja Whisky Live Sopot.

Wrocławska restauracja Ramzes I zwycięzcą Pyszne.pl Awards

Już po raz szósty serwis do zamawiania jedzenia online ogłosił laureatów Pyszne.pl Awards. W plebiscycie wyłoniono najlepsze restauracje w kraju i poszczególnych województwach w 26 kategoriach.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej