x

MACIEJ ROSIŃSKI ROZSTAŁ SIĘ Z RESTAURACJĄ AFFOGATO

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    26.03.2018

Pod koniec lutego po 10 latach swoją pracę na stanowisku szefa kuchni łódzkiej restauracji Affogato zakończył Maciej Rosiński.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
W tej chwili nie jest na stałe związany z żadnym miejscem – podejmuje się nowych wyzwań, organizuje liczne warsztaty, szkolenia i tworzy kolejne projekty. W dalszym ciągu współpracuje z marką Callebaut jako ambasador marki. O kolejnych szczegółach będziemy informować na bieżąco.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Greater Poland - Beer Cup 2019

230 produktów, 15 profesjonalnych sędziów z kraju i z zagranicy, 15 kategorii stylowych. Na Poznańskich Targach Piwnych przyznano nagrody dla najlepszych piw i cydrów.

Nie dojadłeś? Zabierz ze sobą

Zabieranie resztek dań zamówionych w restauracji nie jest ani oznaką chytrości, ani powodem to wstydu, ale objawem ekologicznej świadomości. Choć w Europie Zachodniej takie zachowania praktykowane są od dawna, u nas to wciąż jeszcze nowość.

Żydowskie jedzenie - zapomnienie czy powrót?

25 października o 18:00 Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN i Menora InfoPunkt zapraszają do dyskusji nad kuchnią żydowską. Z kolei 27 października o 19:30 organizatorzy zapraszają na kolację do Restauracji Besamim w Muzeum POLIN. Przygotują ją: Liz Alpern i Jeffrey Yoskowitz i Aleksander Baron.

Przewodnik Michelin ma już 120 lat!

Słynna czerwona książeczka obchodzi w tym roku 120 rocznicę istnienia. Jak doszło do tego, że producent opon zaczął oceniać restauracje i stworzył najbardziej prestiżowy przewodnik gastronomiczny na świecie? Jak w ostatnich latach wyglądał polski bój o gwiazdki Michelin? Zapraszamy do lektury!

Women in Coffee - wsparcie dla kobiet popłynie także z Polski

Women in Coffee to projekt mający na celu wsparcie emancypacji kobiet z krajów rozwijających się zaangażowanych w proces produkcji kawy. W tym roku w projekt angażuje się także Polska.

KULINARNY TRANSATLANTYK

Zbliża się VII edycja wydarzenia - odbędzie się już w dniach 15-19 lipca w Łodzi. Kino Kulinarne na Transatlantyku to dokumenty i filmy fabularne o tematyce okołokulinarnej - przedstawiające sylwetki szefów kuchni, ale też odsłaniające kulisy produkcji żywności oraz wina.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej