x

MACIEJ ROSIŃSKI ROZSTAŁ SIĘ Z RESTAURACJĄ AFFOGATO

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    26.03.2018

Pod koniec lutego po 10 latach swoją pracę na stanowisku szefa kuchni łódzkiej restauracji Affogato zakończył Maciej Rosiński.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
W tej chwili nie jest na stałe związany z żadnym miejscem – podejmuje się nowych wyzwań, organizuje liczne warsztaty, szkolenia i tworzy kolejne projekty. W dalszym ciągu współpracuje z marką Callebaut jako ambasador marki. O kolejnych szczegółach będziemy informować na bieżąco.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Veganuary, czyli roślinny styczeń w Delivery Week

Veganuary, czyli wegański styczeń to brytyjska inicjatywa, która zachęca do jedzenia wyłącznie roślinnych dań w styczniu. Jeśli chcecie spróbować zielonej diety, a nie macie pomysłu na codzienny jadłospis, skorzystajcie z oferty festiwalu Delivery Week.

TORUŃSKI FESTIWAL SMAKÓW

"Stare i nowe. Tradycja i nowoczesność w kuchni polskiej" - pod takim hasłem odbędzie się Toruński Festiwal Smaków w dniach 24-25 marca w Centrum Targowym Park. Gościem specjalnym tegorocznej edycji festiwalu będzie Karol Okrasa, który pokaże, jak i po co łączyć w kuchni nowoczesność z tradycją.

Zbliża się Restaurant Week

Wraz z odmrożeniem gastronomii startuje największe w Polsce wydarzenie kulinarne - Festiwal Restaurant Week. Wiosenna edycja potrwa od 9 do 27 czerwca i weźmie w niej udział prawie 400 restauracji z 14 regionów.

Latin America's 50 Best Restaurants 2017 - pełna lista

Gala odbyła się 24. października w Bogocie w Kolumbii. Maido, restauracja w Limie w Peru prowadzona przez charyzmatycznego szefa kuchni, Mitsuharu Tsuruma otrzymała tytuł najelpszej restaurcji w Ameryce Łacińskiej.

#17milionówGroszy - kampania społeczna i wyzwanie dla gastronomii

Celem kampanii jest uzbieranie #17milionówGroszy na rehabilitację dzieci z mózgowym porażeniem dziecięcym. Chętni do uczestniczenia w niej właściciele lokali gastronomicznych czy firm cateringowych z całej Polski sami mogą wybierać formę udziału w wyzwaniu.

Smacznie na Festiwalu Grilla w Zakopanem

1 sierpnia przy wiatach grillowych kompleksu Nosalowy Dwór Resort & SPA w Zakopanem odbył się Festiwal Grilla 2020. W trakcie imprezy zaprezentowano różne metody grillowania: węglowe, gazowe, elektryczne.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej