

BARON I MARCZEWSKA NA NOWYM FRONCIE


Aleksander Baron został szefem kuchni w nowej restauracji Zoni , a Adriana Marczewska szefową bistro WuWu. Restauracje powstają na terenie rewitalizowanego kompleksu Koneser z inicjatywy rodzinno-biznesowej spółki Rest Team, którą współtworzą Ewa, Andrzej i Mirosław Niziowie.
Na czele kuchni bistro WuWu stanie ceniona i mimo młodego wieku doświadczona szefowa kuchni Adriana Marczewska. – Myśl o prowadzeniu kuchni bistro WuWu pobudza do poszukiwań, budzi też nostalgię i daje nadzieję, że będę współtworzyć miejsce, gdzie historia spotka nowe tradycje i przyszłość. Rozmach tego projektu daje możliwość pokazania światu najcenniejszych elementów rodzimej kultury kulinarnej – mówi Marczewska. Otwarcie obydwu konceptów planowane jest na czerwiec 2018 r.
Zobacz także

Wspólny stół obejmujący całą Polskę

4 czerwca obchodzić będziemy 30 rocznicę pierwszych wolnych wyborów po II wojnie światowej. Z tej okazji dziennikarka Katarzyna Bosacka stworzyła ogólnopolską akcję "Menu Wolności". Celem jest wspólne, radosne świętowanie daty, która przyniosła wolność w Polsce.

Mięso z laboratorium dopuszczone do sprzedaży. Można spróbować go w Singapurze

Singapur dopuścił do sprzedaży mięso wyhodowane w laboratorium. Pierwsze danie z kurczaka wyprodukowanego w ten sposób sprzedano w restauracji 1880. Kosztowało około 65 złotych.

#PodanoDoDomu - powraca Delivery Week

Druga edycja Delivery Week rozpoczęła się 17 listopada i potrwa do odwołania. Odbywa się w ponad 150 restauracjach największych polskich miast. Dwudaniowe autorskie menu kosztuje 39 zł, za menu z restauracji uczestniczących w Fine Dining Week zapłacimy 59 zł.

WKRÓTCE WYPŁYWA TRANSATLANTYK

14-21 lipca br. w Łodzi odbędzie się festiwal filmowy Transatlantyk. Organizatorzy jak co roku przygotowali bogaty program Kina Kulinarnego. Sekcja Kina Kulinarnego odbędzie się w dniach 15-19 lipca 2017.

Dziennie 700 posiłków dla medyków od Belvedere Catering by Design

W ramach projektu "Wsparcie dla Służby Zdrowia" Belvedere Catering by Design wraz z Herbapolem Lublin i Polpharmą S.A. przekazał placówkom medycznym 20 tysięcy pełnowartościowych obiadów, co daje 700 porcji dziennie. Program będzie kontynuowany - w sumie dostarczonych będzie 40 tysięcy posiłków.

Greater Poland - Beer Cup 2019

230 produktów, 15 profesjonalnych sędziów z kraju i z zagranicy, 15 kategorii stylowych. Na Poznańskich Targach Piwnych przyznano nagrody dla najlepszych piw i cydrów.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

