x

SLOWFOODOWA AGENDA

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    26.03.2018

Przed nami wydarzenia organizowane przez międzynarodowy ruch Slow Food w 2018 r. Przedstawiamy najważniejsze z nich. Większość z nich to konferencje, panele dyskusyjne i targi otwarte dla publiczności.

Foto: @Slow Food Archive
Foto: @Slow Food Archive
Wszyscy przedstawiciele branży gastronomicznej, którym zależy na dobrym, prawdziwym jedzeniu i trosce o środowisko, w obliczu nieustannych zmian klimatycznych powinni się tym zainteresować. Więcej szczegółów już wkrótce - będziemy informować na bieżąco.

TERRA MADRE NORDIC COUNTRIES,
27-29 kwietnia, Kopenhaga, Dania
I edycja wydarzenia zbierze razem działaczy ruchu Slow Food od Danii do Grenlandii, od Norwegii do Laponii.

SLOW FOOD NATIONS,
13-15 lipca, Denver, USA
Pełen program konferencji wraz z nazwiskami prelegentów będzie dostępny wiosną na stronie: Slowfoodnations.org.

TERRA MADRE, SALONE DEL GUSTO,
20-24 września, Turyn, Włochy
To jedno z najsłynniejszych i największych międzynarodowych wydarzeń kulinarnych na świecie. Co roku w jednym miejscu spotykają się mali lokalni producenci żywności, rzemieślnicy ze wszystkich stron świata, co tworzy niepowtarzalną okazję do dyskusji, wymiany opinii i doświadczeń.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Chef’s Table w Water & Wine

Chef's Table to nowa propozycja wyjątkowego konceptu restauracyjnego dla pasjonatów fine diningu. W specjalnie zaaranżowanym nowym miejscu, w małych (maksymalnie 8-osobowych) grupach goście spotkają się przy stole, który sąsiaduje z otwartą kuchnią.

Letnia edycja Fine Dining Week

29 sierpnia - 9 września 2018 r. odbędzie się piąta edycja Fine Dining Week. Festiwal poświęcony jest polskiej sztuce restauracyjnej.

Massimo Bottura na Fine Dining Week! Ruszyły rezerwacje

Od 6 do 17 lutego 2019 w 7 lokalizacjach w Polsce odbędzie się kolejna edycja Fine Dining Week, festiwalu sztuki restauracyjnej w najlepszym wydaniu.

W SŁUSZNEJ SPRAWIE

5 stycznia na Stadionie Energa Gdańsk odbyła się charytatywna "Kolacja Szefów Kuchni". Kolacje przygotowywane wspólnie przez kilku szefów kuchni to zawsze świetna okazja do wymiany pomysłów i doświadczeń, zdobycia nowych inspiracji.

Ostatni weekend Nocnego Marketu na dworcu Warszawa Główna

Weekend 9-11 października będzie ostatnią szansą na kolację pod gwiazdami na peronach przy Towarowej 3. Po pięciu latach Nocny Market opuszcza dworzec Warszawa Główna.

Selgros Cash&Carry wspiera potrzebujących

Selgros Cash&Carry kontynuuje wieloletnią współpracę z Caritas Poznań. Firma przekazała właśnie samochód dostawczy, dzięki któremu możliwe będzie usprawnienie dostaw żywności do jadłodajni i placówek żywieniowych, a tym samym jeszcze większe wsparcie dla ubogich i potrzebujących.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej