x

SLOWFOODOWA AGENDA

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    26.03.2018

Przed nami wydarzenia organizowane przez międzynarodowy ruch Slow Food w 2018 r. Przedstawiamy najważniejsze z nich. Większość z nich to konferencje, panele dyskusyjne i targi otwarte dla publiczności.

Foto: @Slow Food Archive
Foto: @Slow Food Archive
Wszyscy przedstawiciele branży gastronomicznej, którym zależy na dobrym, prawdziwym jedzeniu i trosce o środowisko, w obliczu nieustannych zmian klimatycznych powinni się tym zainteresować. Więcej szczegółów już wkrótce - będziemy informować na bieżąco.

TERRA MADRE NORDIC COUNTRIES,
27-29 kwietnia, Kopenhaga, Dania
I edycja wydarzenia zbierze razem działaczy ruchu Slow Food od Danii do Grenlandii, od Norwegii do Laponii.

SLOW FOOD NATIONS,
13-15 lipca, Denver, USA
Pełen program konferencji wraz z nazwiskami prelegentów będzie dostępny wiosną na stronie: Slowfoodnations.org.

TERRA MADRE, SALONE DEL GUSTO,
20-24 września, Turyn, Włochy
To jedno z najsłynniejszych i największych międzynarodowych wydarzeń kulinarnych na świecie. Co roku w jednym miejscu spotykają się mali lokalni producenci żywności, rzemieślnicy ze wszystkich stron świata, co tworzy niepowtarzalną okazję do dyskusji, wymiany opinii i doświadczeń.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

1000 Miglia 2018

Cisowianka Perlage po raz trzeci oficjalnym sponsorem głównym legendarnego wyścigu tysiąca mil. Jedyny i niepowtarzalny! Ekscytujący! Bajecznie odjazdowy! - to nieliczne z tytułów, którymi światowe media podsumowują co roku rajd samochodów zabytkowych Mille Miglia Storica.

Letnia edycja Fine Dining Week

29 sierpnia - 9 września 2018 r. odbędzie się piąta edycja Fine Dining Week. Festiwal poświęcony jest polskiej sztuce restauracyjnej.

Selgros Cash&Carry wspiera potrzebujących

Selgros Cash&Carry kontynuuje wieloletnią współpracę z Caritas Poznań. Firma przekazała właśnie samochód dostawczy, dzięki któremu możliwe będzie usprawnienie dostaw żywności do jadłodajni i placówek żywieniowych, a tym samym jeszcze większe wsparcie dla ubogich i potrzebujących.

1. edycja Warsaw Bubbles Day

To jedyny w Polsce festiwal promujący kulturę szampańską i prezentujący bogactwo szampańskich bąbelków. Wydarzenie odbędzie się już 22. września w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie.

Veganuary, czyli roślinny styczeń w Delivery Week

Veganuary, czyli wegański styczeń to brytyjska inicjatywa, która zachęca do jedzenia wyłącznie roślinnych dań w styczniu. Jeśli chcecie spróbować zielonej diety, a nie macie pomysłu na codzienny jadłospis, skorzystajcie z oferty festiwalu Delivery Week.

BARON I MARCZEWSKA NA NOWYM FRONCIE

Aleksander Baron został szefem kuchni w nowej restauracji Zoni , a Adriana Marczewska szefową bistro WuWu. Restauracje powstają na terenie rewitalizowanego kompleksu Koneser z inicjatywy rodzinno-biznesowej spółki Rest Team, którą współtworzą Ewa, Andrzej i Mirosław Niziowie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej