x

BANANOWE TIRAMISU

Kategoria: Karta - dania    26.03.2018

Przepis na bananowe tiramisu pochodzi z menu restauracji Regina - lokalu Kamili Mroczkowskiej i Patrycji Jaskólskiej.

Foto: Michał Radwański
Foto: Michał Radwański
Składniki:
• 10 żółtek
• 200 g cukru
• 1500 g mascarpone
• 700 g bananów
• 900 g śmietanki 36%
• 150 g cukru pudru
• 700 g espresso
• 300 g wody
• 100 g amaretto

Sposób przygotowania:
Połącz espresso, wodę i amaretto, ostudź w lodówce do 5 ̊C. Zblenduj żółtka, cukier, mascarpone i banana. Ubij śmietankę z cukrem pudrem. Całość wymieszaj powoli w dużej misce. Namocz biszkopty w zimnej kawie i wypełnij nimi formę. Umieść krem na biszkoptach. Wykonaj jeszcze jedną warstwę. Wstaw do lodówki na 12 godzin. Posyp kakao i gotowe!

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej