x

Gala Żółtego Przewodnika po raz piąty

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium    01.11.2018

Premiera V edycji Żółtego Przewodnika Gault & Millau i wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni w Polsce odbędzie się 26 listopada 2018 r. Tym razem gospodarzem gali będzie Gdańsk.

W wydarzeniu weźmie udział ponad 700 gości, w tym setki szefów kuchni, których restauracje znajdą się w Żółtym Przewodniku na 2019 r. Jak co roku najlepsi szefowie w Polsce zostaną nagrodzeni w 5 kategoriach: Szef Kuchni Tradycyjnej, Kobieta Szef, Młody Talent, Szef Jutra i Szef Roku. Najcenniejszy dyplom, z tytułem Szefa Roku, do tej pory został wręczony Andrei Camastrze, Wojciechowi Modestowi Amaro, Pawłowi Oszczykowi oraz Witoldowi Iwańskiemu.

26 listopada to data oficjalnej premiery Żółtego Przewodnika Gault & Millau Polska 2019 - przewodnika, który tworzy kulinarną mapę Polski. Jest on ogólnopolskim, rzetelnym źródłem informacji o tym, gdzie warto zjeść, smakowicie spędzić czas, a także gdzie kupić regionalne produkty, przetestowane i polecane przez grono inspektorów Żółtego Przewodnika. W tym roku pozytywną weryfikację inspektorów G&M przeszło aż 650 restauracji. Nie będzie brakowało także niespodzianek:

- W Przewodniku pojawi się nowa sekcja – to miejsca wyróżnione oznaczeniem POP. Te, które nie są restauracjami, a mimo tego cieszą znakomitymi smakami i atmosferą. Wśród nich są najlepsze cocktail i wine bary, kawiarnie, cukiernie, a nawet street foody w wydaniu gourmet. Nie usiłujemy ich porównywać z restauracjami, stąd opracowaliśmy tę nową kategorię i zupełnie nowy styl oznaczeń. - mówi Justyna Adamczyk, redaktor naczelna Żółtego Przewodnika.

Gala w nawiązaniu do nowej kategorii opisywanych miejsc będzie miała w tym roku inną niż dotychczas formułę – po wręczeniu nagród najlepszym szefom kuchni organizatorzy zaproszą gości na prawdziwe kulinarne show. Spodziewajcie się pojedynków i gorących emocji!

„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.



Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej