x

FINLANDIA® Vodka na festiwalu Wódki i zakąski w Warszawie

Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Za nami druga edycja Festiwalu Wódki i Zakąski. Przez dwa dni, pod dachem Reduty Banku Polskiego w Warszawie, spotykali się eksperci i pasjonaci gorzelnictwa, miłośnicy sztuki barmańskiej oraz kulinariów.

Swoją ofertę prezentowali producenci i dystrybutorzy najlepszych wódek, dostępnych na polskim rynku. W tym zacnym gronie obecna była również Finlandia® Vodka.
Kilkaset szlachetnych wódek, nalewek i miodów pitnych, show barmańskich mistrzów świata, targ zakąsek oraz strefa edukacyjna. To zaledwie część atrakcji, które przygotowali organizatorzy drugiego Festiwalu Wódki i Zakąski. Wśród doskonałych alkoholi, które degustować mogli goście, znalazła się również Finlandia® Vodka, wódka szczególnie ceniona przez Polaków, czego najlepszym dowodem jest fakt, że Polska jest jednym z najważniejszych dla marki rynków.
Doskonałą wódkę, która swój smak zawdzięcza naturalnym składnikom – fińskiemu jęczmieniowi i wodzie naturalnie filtrowanej przez polodowcowe moreny, prezentował gościom festiwalu niezwykły duet z Finlandii: Pekka Pellinen – Globalny Miksolog Finlandia® Vodka oraz Markku Raittinen – Master Tester Finlandia® Vodka. Obaj panowie to światowej sławy eksperci w swoich dziedzinach – Markku Raittinen stoi na straży jakości wódki, zaś Pekka Pellinen jest twórcą drinków, w których jest ona serwowana. To dzięki nim tworzenie wódki oraz komponowanie drinków wychodzi poza utarte schematy i urasta do rangi sztuki, której wyróżnikiem jest fakt, że wszelkie inspiracje czerpie z natury.  

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Dwóch Polaków w finale S.Pellegrino Young Chef

Znamy już zwycięzców półfinału regionalnego dla Europy Centralnej w konkursie dla młodych kucharzy S.Pellegrino Young Chef 2020. Do finału zakwalifikowało się aż dwóch Polaków - Krzysztof Konieczny, szef Sztuczka Bistro w Sopocie oraz Łukasz Moneta, chef de partie w warszawskiej restauracji Nolita.

MISTRZOSTWA POLSKI AEROPRESS 2018

22 września w palarni kawy Czarna Fala w Warszawie odbędą się Mistrzostwa Polski Aeropress 2018.

KRGiC zmienia się w Związek Pracodawców HoReCa

Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu, organizacja powołana do reprezentowania i działania na rzecz polskiej branży gastronomicznej, zmieniła nazwę oraz formę prawną. Odtąd będzie działała jako Związek Pracodawców Hoteli, Restauracji i Cateringu (ZP HoReCa).

SPECJALNIE DLA CUKIERNIKÓW

Polska drużyna zakwalifikowała się do Coupe du Monde de la Pâtisserie, jednego z najbardziej prestiżowych konkursów cukierniczych na świecie. W Turynie polski zespół zaprezentuje swoje umiejętności. Przygotowania do startu w konkursie będą odbywać się w Ashanti - Szkole Kulinarnej.

Niemieckie wina i jesienna kuchnia

Pod takim hasłem 19 października w Studiu CookUp Warszawa - Mokotów odbyły się warsztaty kulinarne z Agatą Wojdą zorganizowane przez Niemiecki Instytut Wina.

V Jubileuszowa Gala Żółtego Przewodnika Gault&Millau na 2019 rok - nagrody, premiery, niespodzianki!

Jubileuszowa, bo już piąta Gala Premierowa Gault&Millau, która odbyła się 26 listopada 2018 r. w Gdańsku. Nie tylko była okazją dla debiutu Żółtego Przewodnika na rok 2019, ale także wręczenia nagród najlepszym szefom kuchni.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej