x

FINLANDIA® Vodka na festiwalu Wódki i zakąski w Warszawie

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    25.10.2018

Za nami druga edycja Festiwalu Wódki i Zakąski. Przez dwa dni, pod dachem Reduty Banku Polskiego w Warszawie, spotykali się eksperci i pasjonaci gorzelnictwa, miłośnicy sztuki barmańskiej oraz kulinariów.

Swoją ofertę prezentowali producenci i dystrybutorzy najlepszych wódek, dostępnych na polskim rynku. W tym zacnym gronie obecna była również Finlandia® Vodka.
Kilkaset szlachetnych wódek, nalewek i miodów pitnych, show barmańskich mistrzów świata, targ zakąsek oraz strefa edukacyjna. To zaledwie część atrakcji, które przygotowali organizatorzy drugiego Festiwalu Wódki i Zakąski. Wśród doskonałych alkoholi, które degustować mogli goście, znalazła się również Finlandia® Vodka, wódka szczególnie ceniona przez Polaków, czego najlepszym dowodem jest fakt, że Polska jest jednym z najważniejszych dla marki rynków.
Doskonałą wódkę, która swój smak zawdzięcza naturalnym składnikom – fińskiemu jęczmieniowi i wodzie naturalnie filtrowanej przez polodowcowe moreny, prezentował gościom festiwalu niezwykły duet z Finlandii: Pekka Pellinen – Globalny Miksolog Finlandia® Vodka oraz Markku Raittinen – Master Tester Finlandia® Vodka. Obaj panowie to światowej sławy eksperci w swoich dziedzinach – Markku Raittinen stoi na straży jakości wódki, zaś Pekka Pellinen jest twórcą drinków, w których jest ona serwowana. To dzięki nim tworzenie wódki oraz komponowanie drinków wychodzi poza utarte schematy i urasta do rangi sztuki, której wyróżnikiem jest fakt, że wszelkie inspiracje czerpie z natury.  

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

MIĘDZY SHAKEREM A BRZEGIEM PUCHARU

Dziś każdy przemysł wyróżnia najlepsze produkty czy ludzi wybitnych w swoim fachu. Nie inaczej jest na scenie barmańskiej. World Class to konkurs, w którym spośród tysięcy kandydatów na całym świecie wyłaniany jest ten jeden, wyjątkowy, szczycący się nienaganną techniką i kreatywnością.

Zwycięzcy 19. edycji Kulinarnego Pucharu Polski

Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski z restauracji Nifty no.20 poznańskiego Hotel Puro to laureaci pierwszego miejsca Kulinarnego Pucharu Polski. Tegoroczne zmagania konkursowe odbyły się 1-2 października w Poznaniu.

Targi EuroGastro i WorldHotel 2018 za nami

22. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz 11.Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel w dniach 21-23 marca odwiedziło 19 117 osób.

Legendarny konkurs

Pod koniec lutego w Warszawie odbędzie się finał polskich eliminacji konkursu Bocuse d’O r. O kulisach jednego z najstarszych (30- letnia tradycja) i najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych na świecie rozmawiamy z Jarosławem Walczykiem, przewodniczącym Komitetu Organizacyjnego polskiej edycji

Uczniowie z Torunia zwyciężyli w trzeciej edycji konkursu Wyzwanie MAKRO Chefa

Celem organizowanego przez MAKRO konkursu jest promowanie polskiej kuchni historycznej oraz produktów marek własnych, w tym MAKRO Chef, linii wysokiej jakości składników lokalnego pochodzenia.

POWRÓT DO KORZENI

30 maja br. w Muzeum Wsi Słowińskiej w Klukach odbyło się spotkanie szefów i szefowych kuchni. Punktem kulminacyjnym wydarzenia była "kolacja prymitywna", którą uczestnicy przygotowali, mając do dyspozycji jedynie XIX-wieczne narzędzia i techniki gotowania.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej