x

FINLANDIA® Vodka na festiwalu Wódki i zakąski w Warszawie

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    25.10.2018

Za nami druga edycja Festiwalu Wódki i Zakąski. Przez dwa dni, pod dachem Reduty Banku Polskiego w Warszawie, spotykali się eksperci i pasjonaci gorzelnictwa, miłośnicy sztuki barmańskiej oraz kulinariów.

Swoją ofertę prezentowali producenci i dystrybutorzy najlepszych wódek, dostępnych na polskim rynku. W tym zacnym gronie obecna była również Finlandia® Vodka.
Kilkaset szlachetnych wódek, nalewek i miodów pitnych, show barmańskich mistrzów świata, targ zakąsek oraz strefa edukacyjna. To zaledwie część atrakcji, które przygotowali organizatorzy drugiego Festiwalu Wódki i Zakąski. Wśród doskonałych alkoholi, które degustować mogli goście, znalazła się również Finlandia® Vodka, wódka szczególnie ceniona przez Polaków, czego najlepszym dowodem jest fakt, że Polska jest jednym z najważniejszych dla marki rynków.
Doskonałą wódkę, która swój smak zawdzięcza naturalnym składnikom – fińskiemu jęczmieniowi i wodzie naturalnie filtrowanej przez polodowcowe moreny, prezentował gościom festiwalu niezwykły duet z Finlandii: Pekka Pellinen – Globalny Miksolog Finlandia® Vodka oraz Markku Raittinen – Master Tester Finlandia® Vodka. Obaj panowie to światowej sławy eksperci w swoich dziedzinach – Markku Raittinen stoi na straży jakości wódki, zaś Pekka Pellinen jest twórcą drinków, w których jest ona serwowana. To dzięki nim tworzenie wódki oraz komponowanie drinków wychodzi poza utarte schematy i urasta do rangi sztuki, której wyróżnikiem jest fakt, że wszelkie inspiracje czerpie z natury.  

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Tork po raz trzeci z rzędu otrzymuje statuetkę Superbrands

Superbrands Polska po raz 16. nagrodziło najsilniejsze marki na krajowym rynku. Tork, marka firmy Essity, trzeci raz z rzędu znalazła się w gronie laureatów.

Kontrowersje wokół Kulinarnego Pucharu Polski 2022 - Kamil Tłuczek podejrzewa jury konkursu o stronniczość

Nie milkną kontrowersje wokół tegorocznego finału Kulinarnego Pucharu Polski. Dwa dni po ogłoszeniu zwycięzców, organizatorzy konkursu ponownie przeliczyli głosy jurorów i wskazali nowych laureatów. Decyzję tę kwestionuje Kamil Tłuczek, zawodnik pierwotnie sklasyfikowany na pierwszym miejscu.

Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski ostatecznymi zwycięzcami Kulinarnego Pucharu Polski

Poznaliśmy prawdziwych laureatów 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Konkursowi towarzyszyły kontrowersje związane ze sposobem naliczania punktów. Ostatecznie na szczycie podium stanął duet Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski.

Kreatywne projekty w branży gastro poszukiwane

Kreatura to ogólnopolski konkurs dla twórców, firm oraz podmiotów, które na zlecenie lub w ramach promocji własnej przeprowadziły kampanię marketingową lub uczestniczyły w jej realizacji. Konkurs skierowany jest także do przedstawicieli branży gastronomicznej, firm z sektora HoReCa oraz restauracji.

Krakowski TAG. na liście 100 najlepszych koktajlbarów na świecie

Na tydzień przed ogłoszeniem listy najlepszych koktajbarów The World’s 50 Best Bars 2022, poznaliśmy drugą pięćdziesiątkę lokali, które uplasowały się na pozycjach od 51 do 100. Wśród wyróżnionych na 97. lokacie znalazł się krakowski TAG.

Konferencja Plant-Powered Perspectives: o nadchodzących dynamicznych zmianach w branży spożywczej

Konferencja Plant-Powered Perspectives, największe wydarzenie poświęcone branży roślinnej w tej części Europy, odbędzie się po raz piąty 27 października w Warszawie. Zapewni przestrzeń do dyskusji na temat przyszłości żywności.

Inne kategorie

Podcasty

Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST]

Dania wegańskie dobrze zadomowiły się już w polskich sklepach i restauracjach. Coraz częściej klienci mają ochotę również na ciasta i desery, które nie zawierają produktów odzwierzęcych, a cukiernie chętnie wychodzą im naprzeciw. Rozmawiamy o tym z Dominiką Targosz, ambasadorką Chef for Change.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej