Żołądkowa de Luxe pobiła rekord świata na Największy Toast Pod Ramię
Kategoria: Wydarzenia - branżowe

18 października w krakowskim klubie Studio odbyło się wydarzenie bez precedensu. 1373 osób spotkało się w jednym miejscu o jednym czasie, żeby pobić rekord na Największy Toast Pod Ramię. Tym samym Żołądkowa de Luxe ustanowiła najlepszy w historii wynik i trafiła do księgi rekordów Guinnessa.

Akcja Żołądkowej oprócz ustanowienia nowego rekordu pobiła też rekordy popularności. Tego dnia klub Studio w całości wypełnił się ochotnikami, którzy chcieli wspólnie zdobyć tytuł. Zadanie było pozornie łatwe, goście mieli wziąć się pod ramię, utworzyć zamknięty krąg i po wygłoszeniu toastu Na zdrowie wypić jednocześnie kieliszek Żołądkowej de Luxe. Ale wystarczyło, że krąg by się przerwał a wynik zostałby nieuznany. Nad poprawnością realizacji wyzwania czuwali specjalni arbitrzy z ramienia biura rekordów Guinnessa, którzy po zakończonej akcji ogłosili, że całość przebiegła bez zarzutu. „Hasło Żołądkowa Łączy towarzyszy nam we wszystkich działaniach od momentu relaunchu marki. Chcieliśmy sprawdzić jak ta obietnica sprawdza się w praktyce, dlatego zdecydowaliśmy się na taką aktywację. Nasz wynik, czyli liczba osób, która wzięła udział w zabawie potwierdza, że Żołądkowa wie jak skutecznie łączyć ludzi a teraz ma nawet na to certyfikat, mówi Sławomir Kreczmański, Senior Brand Manager w Stock Polska.

Żołądkowa łączy
Żołądkowa de Luxe łączy i zachęca do spotkań w gronie znajomych. Łagodna w smaku wódka, którą dobrze się pije to idealny kompan na wspólne spędzanie czasu. Od lat łączy nas, kiedy zasiadamy przy wspólnym stole i prowadzimy rozmowy, opowiadamy historie, wymieniamy się różnymi poglądami czy opiniami. Teraz Żołądkowa de Luxe udowodniła, że znakomicie też nadaje się do wspólnych toastów, kto wie może wkrótce pobije nowy rekord

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Kamil Tłuczek ponownie w finale Kulinarnego Pucharu Polski

14 lipca została przyznana ósma nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski w ramach konkursu Smaki Galicji. Najwyższe noty od jurorów otrzymał zespół w składzie Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro z restauracji Patio w Grand Hotel Boutique w Rzeszowie.

Finaliści Bocuse d’Or Poland 2019

W dniach 24-25 czerwca 2019 w Akademii Kurta Schellera odbyły się preeliminacje konkursu Bocuse d’Or Poland 2019.

Kinga Pienińska zdobywcą Superior Taste Award

Marka naturalnej wody mineralnej Kinga Pienińska ponownie została nagrodzona w plebiscycie Superior Taste Award, zdobywając odznaczenia w trzech kategoriach. Uzyskała najwyższą notę - trzy złote gwiazdki - za wodę niegazowaną. Za lekko gazowaną i gazowaną odznaczono ją dwiema złotymi gwiazdkami.

4 Polaków w półfinałach S.Pellegrino Young Chef 2020

Za nami pierwszy etap międzynarodowego konkursu S.Pellegrino Young Chef 2020. Spośród 2400 kandydatów wyłoniono 135 półfinalistów - w tej grupie znalazło się aż 4 Polaków.

Finał I edycji Poland Sushi Cup 2019

W sobotę, 15 czerwca w Centrum Techniki Kulinarnej Dora Metal w Warszawie odbył się finał Poland Sushi Cup 2019. Jego zwycięzca będzie reprezentował Polskę na World Sushi Cup w dniach 21-23 sierpnia 2019 w Tokio.

Ośmiu szefów kuchni w preeliminacjach Bocuse d’Or Poland 2019

Udział w prestiżowym konkursie kulinarnym Bocuse d’Or jest marzeniem większości młodych kucharzy. Żeby je spełnić trzeba mieć wyobraźnię, motywację i determinację. Czy kandydaci startujący w Bocuse d’Or Poland 2019 posiadają te cechy? O tym przekonamy się niebawem!

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej