Znamy już wyniki I na świecie turnieju barmańskiego w technologii VR
Kategoria: Wydarzenia - branżowe

W Polsce zostały rozegrane pierwsze na świecie rozgrywki dla barmanów w formule eSportowej! W projekcie Stock Prestige Bartender VR League brali udział zarówno amatorzy, jak i profesjonaliści sprawdzając swoje umiejętności barmańskie i wiedzę na temat receptur drinków.

Po eliminacjach odbyły się 3 turnieje – w Gdańsku, w Krakowie i w Warszawie, których zwycięzcy 17 października zmierzyli się w rozgrywce finałowej w stolicy.

Innowacyjna formuła
Stock Prestige Bartender VR League to nowatorski projekt powstały w wyniku współpracy firm Stock Polska i VR Factory. Są to pierwsze na świecie rozgrywki barmańskie w formule eSportowej, w której uczestnicy za pomocą odpowiedniego sprzętu i specjalnie dedykowanej aplikacji mogą doskonalić się w sztuce barmańskiej i konkurować ze sobą w wirtualnym świecie. Spośród 32 najlepszych barmanów, którzy wzięli udział w serii rozgrywek wyłoniono laureata – najlepszego z najlepszych. Fakt, że jest to pierwszy na świecie tego typu projekt i że odbył się on właśnie w Polsce, zdecydowanie może być powodem do dumy.
Turniej Towarzyszący – Warszawa

Po turniejach w Gdańsku i Krakowie przyszedł czas na Warszawę, gdzie barmani walczyli o ostanie miejsce do Wielkiego Finału. Laureatami zostali:
    1. Mateusz Środa – awans do Finału Głównego
    2. Marcin Kulikowski
    3. Piotr Żurawski

Podczas środowego wydarzenia w Lofcie44 przewidziano także wiele atrakcji: konkurs na selfie wraz z Kinley a także turnieje VR dla dziennikarzy oraz konsumentów.
Wielki Finał
W Turnieju Głównym z kolei konkurowali już prawdziwi profesjonaliści ze świata barmaństwa. Zmierzyli się w nim reprezentanci 3 miast, gdzie odbyły się Turnieje Towarzyszące: Mikołaj Zawada (Kraków), Mark Rybak (Gdańsk), Mateusz Środa (Warszawa). Walka mistrzów była zawzięta i dostarczyła wszystkim obecnym wielu emocjonujących przeżyć. Rozgrywała się ona na głównej scenie, przy dużym aplauzie wszystkich zgromadzonych gości. Po wielkich emocjach, zwycięzcą I edycji Stock Prestie Bartender VR League został Mikołaj Zawada z Krakowa.

Stock Prestige Bartender VR League
Aplikacja Bartender VR League zainspirowana grą barmańską „Bartender VR Simulator” została opracowana przez firmę VR Factory we współpracy z sześciokrotnym mistrzem świata barmanów, Tomaszem Małkiem.  Projekt ten został nagrodzony w tym roku na największej konferencji branżowej Game Developers Conference w San Francisco jako jedna z najbardziej innowacyjnych na świecie aplikacji wirtualnej rzeczywistości w kategorii „Trening – Edukacja”.
Więcej szczegółów na temat Stock Prestige Bartender VR League można znaleźć na stronie www.spbvrl.pl.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2019

24 czerwca 2019 roku w w Akademii Kurta Schellera w Jawczycach odbędą się preeliminacje do Bocuse d’Or Poland 2019. Zgłoszenia można nadsyłać do 3 czerwca.

World Class Poland ogłosił 12 finalistów konkursu

Do piątego finału konkursu zakwalifikowało się 12 barmanów z Gdańska, Sopotu, Warszawy, Łodzi, Krakowa i Wrocławia. World Class Poland to zarazem rywalizacja barów i emocjonująca bitwa miast.

Znamy pierwszych jurorów Kulinarnego Pucharu Polski 2019

Organizatorzy Kulinarnego Pucharu Polski już od kilku miesięcy pracują na składem sędziowskim, mimo że tegoroczna edycja konkursu odbędzie się dopiero na początku października.

Polscy jurorzy w konkursie S.Pellegrino Young Chef

W gronie jurorów prestiżowego konkursu S.Pellegrino Young Chef znaleźli się Iwona Niemczewska i Marcin Popielarz. Do udziału w międzynarodowej rywalizacji młodych kucharzy można się zgłaszać do 30 kwietnia.

Czwarta edycja targów Mazury HoReCa - za nami

Prestiżowe konkursy kulinarne, pokazy znanych szefów kuchni, specjalistyczne szkolenia, klienci z całej Polski i najlepsi dostawcy - tak można scharakteryzować IV edycję targów Mazury HoReCa, które odbyły się 9 i 10 kwietnia w Ostródzie.

Zarabiaj na kawie z Segafredo Zanetti Poland

Kawa to obowiązkowa pozycja w menu właściwie każdego lokalu gastronomicznego. Nie jest też tajemnicą, że na kawie można dobrze zarabiać. Trzeba jedynie wiedzieć jak.

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej