Znamy już wyniki I na świecie turnieju barmańskiego w technologii VR
Kategoria: Wydarzenia - branżowe

W Polsce zostały rozegrane pierwsze na świecie rozgrywki dla barmanów w formule eSportowej! W projekcie Stock Prestige Bartender VR League brali udział zarówno amatorzy, jak i profesjonaliści sprawdzając swoje umiejętności barmańskie i wiedzę na temat receptur drinków.

Po eliminacjach odbyły się 3 turnieje – w Gdańsku, w Krakowie i w Warszawie, których zwycięzcy 17 października zmierzyli się w rozgrywce finałowej w stolicy.

Innowacyjna formuła
Stock Prestige Bartender VR League to nowatorski projekt powstały w wyniku współpracy firm Stock Polska i VR Factory. Są to pierwsze na świecie rozgrywki barmańskie w formule eSportowej, w której uczestnicy za pomocą odpowiedniego sprzętu i specjalnie dedykowanej aplikacji mogą doskonalić się w sztuce barmańskiej i konkurować ze sobą w wirtualnym świecie. Spośród 32 najlepszych barmanów, którzy wzięli udział w serii rozgrywek wyłoniono laureata – najlepszego z najlepszych. Fakt, że jest to pierwszy na świecie tego typu projekt i że odbył się on właśnie w Polsce, zdecydowanie może być powodem do dumy.
Turniej Towarzyszący – Warszawa

Po turniejach w Gdańsku i Krakowie przyszedł czas na Warszawę, gdzie barmani walczyli o ostanie miejsce do Wielkiego Finału. Laureatami zostali:
    1. Mateusz Środa – awans do Finału Głównego
    2. Marcin Kulikowski
    3. Piotr Żurawski

Podczas środowego wydarzenia w Lofcie44 przewidziano także wiele atrakcji: konkurs na selfie wraz z Kinley a także turnieje VR dla dziennikarzy oraz konsumentów.
Wielki Finał
W Turnieju Głównym z kolei konkurowali już prawdziwi profesjonaliści ze świata barmaństwa. Zmierzyli się w nim reprezentanci 3 miast, gdzie odbyły się Turnieje Towarzyszące: Mikołaj Zawada (Kraków), Mark Rybak (Gdańsk), Mateusz Środa (Warszawa). Walka mistrzów była zawzięta i dostarczyła wszystkim obecnym wielu emocjonujących przeżyć. Rozgrywała się ona na głównej scenie, przy dużym aplauzie wszystkich zgromadzonych gości. Po wielkich emocjach, zwycięzcą I edycji Stock Prestie Bartender VR League został Mikołaj Zawada z Krakowa.

Stock Prestige Bartender VR League
Aplikacja Bartender VR League zainspirowana grą barmańską „Bartender VR Simulator” została opracowana przez firmę VR Factory we współpracy z sześciokrotnym mistrzem świata barmanów, Tomaszem Małkiem.  Projekt ten został nagrodzony w tym roku na największej konferencji branżowej Game Developers Conference w San Francisco jako jedna z najbardziej innowacyjnych na świecie aplikacji wirtualnej rzeczywistości w kategorii „Trening – Edukacja”.
Więcej szczegółów na temat Stock Prestige Bartender VR League można znaleźć na stronie www.spbvrl.pl.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Kamil Tłuczek ponownie w finale Kulinarnego Pucharu Polski

14 lipca została przyznana ósma nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski w ramach konkursu Smaki Galicji. Najwyższe noty od jurorów otrzymał zespół w składzie Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro z restauracji Patio w Grand Hotel Boutique w Rzeszowie.

Finaliści Bocuse d’Or Poland 2019

W dniach 24-25 czerwca 2019 w Akademii Kurta Schellera odbyły się preeliminacje konkursu Bocuse d’Or Poland 2019.

Kinga Pienińska zdobywcą Superior Taste Award

Marka naturalnej wody mineralnej Kinga Pienińska ponownie została nagrodzona w plebiscycie Superior Taste Award, zdobywając odznaczenia w trzech kategoriach. Uzyskała najwyższą notę - trzy złote gwiazdki - za wodę niegazowaną. Za lekko gazowaną i gazowaną odznaczono ją dwiema złotymi gwiazdkami.

4 Polaków w półfinałach S.Pellegrino Young Chef 2020

Za nami pierwszy etap międzynarodowego konkursu S.Pellegrino Young Chef 2020. Spośród 2400 kandydatów wyłoniono 135 półfinalistów - w tej grupie znalazło się aż 4 Polaków.

Finał I edycji Poland Sushi Cup 2019

W sobotę, 15 czerwca w Centrum Techniki Kulinarnej Dora Metal w Warszawie odbył się finał Poland Sushi Cup 2019. Jego zwycięzca będzie reprezentował Polskę na World Sushi Cup w dniach 21-23 sierpnia 2019 w Tokio.

Ośmiu szefów kuchni w preeliminacjach Bocuse d’Or Poland 2019

Udział w prestiżowym konkursie kulinarnym Bocuse d’Or jest marzeniem większości młodych kucharzy. Żeby je spełnić trzeba mieć wyobraźnię, motywację i determinację. Czy kandydaci startujący w Bocuse d’Or Poland 2019 posiadają te cechy? O tym przekonamy się niebawem!

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej