x

ZIMNE NÓŻKI

Kategoria: Karta - dania    30.04.2018

Przepis na zimne nóżki pochodzi z menu restauracji Marcina Kocha - Bazar Kocha. Lokal powstał w 2014 r. i w swoim może pomieścić 70 gości.

Foto: Marcin Zawadzki
Foto: Marcin Zawadzki
Składniki (na jedną porcję)
• ok. 50 g gotowanego mięsa z golonki (ilość mięsa zależy od wielkości porcji)
• 5 g marchewki
• 5 g natki pietruszki
• 5 g panko lub kruszonki wykonanej z ciasta francuskiego
• przyprawy zgodnie z uznaniem kucharza
• zalewa po gotowaniu mięsa (preferowana sklarowana białkiem)

Sposób przygotowania:
Wcześniej zapeklowane golonki w solance 8% gotujemy do miękkości, luzujemy. Kroimy, wkładamy do odpowiednich pojemniczków/forem, dodajemy ugotowaną i pokrojoną w brunoise marchewkę i posiekaną ciseler natkę pietruszki, doprawiamy zależnie od intensywności wywaru. Zalewamy zredukowanym wywarem z golonek. Robimy crust na bazie kruszonki wytrawnej lub panko z listkami pietruszki. Śliwki węgierki zalewamy zalewą na bazie octu i cukru, odstawiamy na kilka dni.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej