Smakuj Trójmiasto

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium

Festiwal kulinarny Smakuj Trójmiasto jak co jesień rozgrzeje bogactwem aromatów, przypraw i kolorów. Entuzjaści kuchni orientalnej mogą już zacierać ręce i szykować się na prawdziwą ucztę, bo pod koniec października odbędzie się najpopularniejsza odsłona festiwalu: Asian Edition!

Z najbliższą edycją pojawia się jeszcze jedna długo wyczekiwana zmiana. Wyjątkowa atmosfera Smakuj Trójmiasto i klimatyczne wnętrze Starego Maneżu to dobre połączenie, za którym wielu gości festiwalu tęskniło, dlatego organizatorzy postanowili wrócić z wydarzeniem na teren Garnizonu Kultury.
Najlepsze restauracje i bary nie tylko z Trójmiasta, ale i z innych polskich miast, będą serwować wspaniałości dalekowschodniej kuchni w rozmaitych wydaniach – od nudli, przez ryże, różnorodne pierożki, owoce morza, warzywa w aromatycznych sosach i zupy, aż po orientalne ciastka i desery, choć to na pewno nie koniec repertuaru specjałów. Każdy znajdzie coś dla siebie bez względu na dietę. Wielu wystawców pojawi się na festiwalu po raz pierwszy, więc nawet na stałych bywalców wydarzenia czekają nowości.
Oprócz gotowych do zjedzenia dań, podczas wydarzenia będzie można kupić także oryginalne produkty takie jak herbaty, sosy i przyprawy oraz azjatycki design.

Pyszne orientalne posiłki kuchni tajskiej, indyjskiej, chińskiej, japońskiej, wietnamskiej, libańskiej, marokańskiej, gruzińskiej i innych, do tego pokazy kulinarne i różnorodne atrakcje z pewnością pozwolą lepiej poznać odległą kulturę orientu i zainspirują do dalszego odkrywania nowych smaków.

GDZIE?
Stary Maneż
Ul. Słowackiego 23
Wrzeszcz, Gdańsk

KIEDY?
28 października 2018
11:00 - 19:00

WSTĘP
Koszt zakupu biletu wstępu to 10 zł*. Dzieci do lat 14 zapraszamy bezpłatnie.
* płatność tylko gotówką

Autor tekstu: Patrycja Siwiec
O AUTORZE
Patrycja Siwiec
Zastępczyni redaktor naczelnej magazynu „Food Service”, w którym redaguje dział Wino. Autorka książki „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii”. Doświadczenie zdobywała m.in. w winnicy Chateau Castigno we Francji oraz w restauracjach Northcote w Wielkiej Brytanii i El Celler de Can Roca w Hiszpanii. Absolwentka Wine & Spirits Education Trust.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej