x

Gala Finałowa MONIN Cup Poland 2018

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    09.10.2018

MONIN Cup to prestiżowy konkurs dla młodych profesjonalnych barmanów. Oto lista 24 zakwalifikowanych uczestników do finału MONIN Cup Poland 2018. Już 8 października dowiemy się kto zdobędzie najwięcej punktów i wyjedzie do Paryża na Globalny Finał MONIN Cup.

Barmani mierzą się ze sobą w kategorii "short drink" zawierający alkohol, gdzie podczas wyjścia na scenę są oceniani przez sędziów technicznych, a sam drink następnie jest oceniany jawnie w stylu włoskim przez sędziów degustacyjnych. Przed rozpoczęciem każdej rundy przeprowadzany jest dodatkowo punktowany Blind Test polegający na rozpoznaniu 10 wybranych smaków MONIN na podstawie smaku oraz zapachu.
MONIN Cup Poland 2018 będzie już 4 edycją organizowaną przez SCM Sp. z o.o., która odbędzie się 8 października 2018 w Salach Konferencyjnych Nimbus w centrum Warszawy (Al. Jerozolimskie 98). Jest to największy ogólnopolski konkurs barmański cieszący się dużym zainteresowaniem na rynku HoReCa oraz wśród barmanów. Tematem przewodnim MONIN Cup jest „mix your origins”, czyli prezentowane będą receptury podkreślające polskie pochodzenie. Konkurs ma charakter otwarty i zgłoszenia przyjmowane są do 10 września 2018. Obowiązuje lista gości. W globalnym finale, który odbędzie się w grudniu  w Paryżu, udział biorą najlepsi barmani z całego świata wytypowani w ramach lokalnych eliminacji. Na reprezentantów z całego globu czekają także dodatkowe nagrody i atrakcje przygotowane przez MONIN. Informacje dla zawodników oraz konkursy, w których wygrać można podwójne zaproszenia na Galę Finałową MONIN Cup 2018 w Warszawie, publikowane są na moninpolska.pl oraz fb.com/MoninPolska

Oficjalny film MONIN Cup 2018: https://youtu.be/Mmj4jl8cfkQ

Autor tekstu: Patrycja Siwiec
O AUTORZE
Patrycja Siwiec
Zastępczyni redaktor naczelnej magazynu „Food Service”, w którym redaguje dział Wino. Autorka książki „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii”. Doświadczenie zdobywała m.in. w winnicy Chateau Castigno we Francji oraz w restauracjach Northcote w Wielkiej Brytanii i El Celler de Can Roca w Hiszpanii. Absolwentka Wine & Spirits Education Trust.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej