x

Postaw na higienę z produktami Tork

Kategoria: Twój biznes - oferta

Z badania Hygiene Matters przeprowadzonego w 2018 roku w grupie 15 530 respondentów wynika, że 44% gości unika wizyt w łazience, obawiając się o jej czystość.

Ponadto wrażenia klientów po wizycie w łazience mają bezpośredni wpływ na ocenę całego miejsca. Oferta Tork, globalnego lidera produktów do higieny, powstaje tak, aby móc stworzyć łazienkę, która wywiera jak najlepsze wrażenie na gościach. Nagradzane za design dozowniki Tork są niezwykle estetyczne, a przemyślane rozwiązania w zakresie uzupełniania wkładów zwiększają higienę. Dzięki temu goście z chęcią korzystają z łazienek wyposażonych w produkty Tork, a personel sprzątający z przyjemnością je obsługuje.

W parze z innowacją idzie wysoka jakość asortymentu. “Do produkcji mydeł marki Tork wykorzystywane są składniki, które nie zawierają szkodliwych, niebezpiecznych dla zdrowia substancji. Dodatkowo nasze kosmetyki doskonale nawilżają skórę. Ich formuły zostały przetestowane dermatologicznie w celu zapewnienia pełnej satysfakcji użytkownika. Tork dokłada wszelkich starań, aby produkty były przyjazne dla środowiska. Kosmetyki Tork nie są testowane na zwierzętach.” – mówi Wioletta Broda, Customer Marketing Manager CEE, Essity, podczas spotkania „Tork dla rąk” dla partnerów biznesowych.

Czy to możliwe, żeby mydło, zamiast myć, zakażało Twoje dłonie?
Odpowiedź brzmi: tak. Bardzo popularne w Polsce dozowniki z mydłem dolewanym często zawierają bakterie i inne zanieczyszczenia. Do skażenia dochodzi poprzez: obecność w dozowniku ciał obcych np. owadów, niski poziom higieny personelu sprzątającego, zakażenia z powietrza czy brak czyszczenia dozownika przed kolejnym uzupełnieniem. 25% dozowników na mydło dolewane jest skażonych bakteriami E.Coli, zapalenia płuc i pałeczkami krwawymi.
Marka Tork promuje, niezwykle popularną w Europie Zachodniej, alternatywę dla mydeł dolewanych - bezpieczne systemy mydeł hermetycznie zamkniętych. System mydeł Tork to 100% gwarancji higieny. Wśród głównych zalet produktu Tork należy wymienić:
    • Dozowniki są higieniczne i zapobiegają krzyżowemu przenoszeniu bakterii
    • Opakowania mydła są jednorazowe i hermetycznie zamknięte, co zapobiega dostępowi drobnoustrojów ze   środowiska zewnętrznego
    • Mydła Tork są łatwe w użyciu i przyjazne dla środowiska - posiadają międzynarodowe certyfikaty Ecolabel, Nordic Swan i Easy to use
    • Dzięki mechanizmowi zasysania butelki, zużywana jest cała zawartość wkładu
    • Każdy wkład mydła posiada nową, czystą pompkę dozującą

Mydło w płynie, pianie czy w sprayu?
Każde rozwiązanie ma swoje zalety. Na stronie www.tork.pl dostępny jest pełen katalog produktów Tork. Szeroki asortyment mydeł i dozowników Tork do wszystkich typów łazienek, od łazienek restauracyjnych, biurowych po łazienki szpitalne, pozwala na łatwy dobór odpowiednich rozwiązań zapewniających najwyższy poziom higieny.

Autor tekstu: Redakcja Foodservice

Zobacz także

Perfekcyjne cięcie

To nie tylko podstawowe narzędzie kuchenne, ale wręcz atrybut każdego szefa kuchni. Niektórzy z nich swoje noże traktują jak świętość i  nie pozwalają używać ich nikomu innemu. Jak wybrać najlepszy nóż, taki, który będzie służył przez lata, w różnych okolicznościach?

Marynaty Fusion Spices

Sekretem każdego aromatycznego, delikatnego i kruchego mięsa jest oczywiście doskonała marynata.

Wirtualny sommelier już dostępny dla polskich konsumentów

Firma CEDC International przygotowała niespodziankę dla amatorów wina. Dzięki kampanii z wykorzystaniem technologii AR - rozszerzonej rzeczywistości, kupując wybrane wina z winnic Torres lub Mare Magnum, można wziąć udział w indywidualnym szkoleniu prowadzonym przez sommeliera.

Najlepsze standardy chłodzenia

Nie istnieje restauracja ani kawiarnia, która mogłaby się obyć bez szaf chłodniczych, lodówek czy witryn chłodzących. Ich wybór jest tak duży, że może przyprawić o niechciane zawroty głowy (w przeciwieństwie do bąbelków chłodzonych we wspomnianych lodówkach). Czym się wobec tego kierować?

UGOTUJ TO NA ŚWIEŻYM POWIETRZU

Jeszcze do niedawna gotowanie na zewnątrz kojarzyło się z niewielkim grillem, składającym się z rusztu i misy. Jednak czasy się zmieniły i urządzenia do gotowania na świeżym powietrzu stały się narzędziami do gotowania wszystkiego, co dusza (i gość) zapragnie.

Na dobry początek - śniadanie

Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Jak przygotować urozmaiconą ofertę śniadaniową w hotelu, aby spełniała różnorodne oczekiwania gości?

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej