x

Showroom Segafredo Zanetti Poland - relacja z uroczystości otwarcia.

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    04.10.2018

27 września odbyło się oficjalne otwarcie nowej siedziby Segafredo Zanetti Poland oraz Szkoły Baristów Coffee Art Masters. Wydarzenie miało miejsce w Warszawie w budynku Adgar Park West, zlokalizowanym przy Alejach Jerozolimskich w Warszawie.

Podczas uroczystości można było nie tylko obejrzeć showroom oraz wziąć udział w atrakcjach przygotowanych specjalnie na tę okazję, ale również wspólnie świętować zbliżający się Międzynarodowy Dzień Kawy, który
w tym roku przypadł 29 września.

Wydarzenie rozpoczęło się o godzinie 14:00, a gości częstowano drinkiem powitalnym na bazie kawy macerowanej na zimno, tzw. cold brew. Zarząd Segafredo Zanetti, Monika Dutkiewicz i Francesco Cantini przywitali zebrane osoby i zaprosili do wzniesienia toastu kieliszkiem szampana z symbolicznym ziarnem kawy Segafredo.

Obchody Międzynarodowego Dnia Kawy były dla Segafredo Zanetti Poland w tym roku szczególnie istotne, ponieważ zdecydowaliśmy się uroczyście otworzyć nowe Centrum Szkoleniowe Segafredo Zanetti Poland w Warszawie. Dziękujemy wszystkim przyjaciołom Segafredo - klientom, partnerom, współpracownikom, którzy przybyli do nas z całej Polski i zza granicy. Był to dla nas ważny moment, dlatego cieszymy się, że mogliśmy wspólnie świętować otwarcie nowej siedziby i symbolicznie przeciąć czerwoną wstęgę w ich obecności. Tego zaszczytu doświadczył obecny na uroczystości Francesco Cantini, North Europe Managing Director MZBG. Drugą część imprezy urozmaiciliśmy licznymi atrakcjami, w tym pokazem Latte Art wykonanym przez włoskiego baristę Christiana Tirro  - mówi Monika Dutkiewicz, General Manager Segafredo Zanetti Poland.

Firma Segafredo postanowiła zabrać uczestników wydarzenia w podróż po świecie kawy, oferując szereg atrakcji. Można było skosztować potraw przygotowanych na bazie kawy, a dzięki wirtualnym grom i aplikacjom na stoiskach VR, goście mogli przenieść się do innego wymiaru i doświadczyć skrajnych, ale pozytywnych emocji. Jedni podziwiali krajobrazy i magiczne miejsca, inni woleli wyzwolić adrenalinę zasiadając w rollercoasterze, czy nurkując w morskich głębinach. Po emocjonujących doznaniach gości zapraszano do showroomu na wyśmienitą kawę przygotowaną przez baristów Coffee Art. Masters. Dużym zainteresowaniem cieszyło się rzemieślnicze stoisko słodkości. Zapach gorącej, kawowej czekolady unosił się w powietrzu, przyciągając gości do stołu, przy którym mogli ozdobić ulubionymi dodatkami jeszcze ciepłą czekoladę, aby następnie zabrać ją na pamiątkę. W trakcie uroczystości, toczyły się wszelakie rozmowy biznesowe, które często kończyły się wspólnym zdjęciem w fotobudce.

Pracownicy Segafredo Zanetti oprowadzali gości po nowej przestrzeni wystawienniczej, prezentując urządzenia i produkty firmy a także opowiadali o Szkole Coffee Art Masters. Pani Monika Dutkiewicz mówi: Strategiczna dbałość o jakość serwowanych produktów kawowych na bazie Segafredo zaowocowała potrzebą założenia nowoczesnego miejsca pracy dla naszych baristów. Naszym celem jest stworzenie nowego miejsca na mapie Polski, w którym pasjonaci kawy będą mogli wymieniać się doświadczeniami, spotykać, eksperymentować, szkolić. Showroom i Centrum Szkoleniowe Coffee Art Masters przy Alejach Jerozolimskich 181 w Warszawie jest otwarte dla zainteresowanych pasjonatów kawy i klientów. Z pewnością w kolejnych miesiącach i latach czeka nas tam jeszcze wiele interesujących eventów, nie tylko z okazji Międzynarodowego Dnia Kawy.

Segafredo Zanetti Poland - ikona włoskiej kawy w Polsce, w dynamicznym rozwoju rynku gastronomicznego dba o najwyższą jakość swoich produktów i usług – jakość PREMIUM. W Polsce swoją działalność rozpoczęła w 2002 roku. Jest  jedną ze spółek córek międzynarodowego koncernu Massimo Zanetti Beverage Group MZBG, od 3 lat notowanego na giełdzie w Mediolanie. Działalność
w Polsce obejmuje zarówno produkcję, jak i import towarów. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu firma współpracuje ze zróżnicowaną grupą kontrahentów – od hoteli, przez restauracje, po kawiarnie.

Więcej informacji na stronie www.segafredo.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Smak domu za oceanem

Wydarzenie performatywne "Polish Table: Mine, Yours, Ours", koprodukcja nowojorskiego MOFAD - Museum of Food and Drink i Instytutu Adama Mickiewicza odbyło się 6 i 7 listopada 2018.

RESTAURANT WEEK NAGRODZIŁ NAJLEPSZE RESTAURACJE

25 listopada w Warszawie odbyła się wielka gala wręczenia nagród festiwalu najlepszych restauracji. Uczestnicy z całej Polski zabrani zostali w niezwykłą podróż kulinarną Andrzeja Polana oraz wysłuchali koncertu Reni Jusis. Galę poprowadzili Lara Gessler i Paweł Światczyński.

MAKRO Polska na jubileuszowych X Europejskich Targach Produktów Regionalnych

Sieć hurtowni MAKRO Polska została partnerem dziesiątej edycji Europejskich Targów Produktów Regionalnych organizowanych przez Tatrzańską Agencję Rozwoju, Promocji i Kultury.

Debic Pastry Cup - nowy konkurs cukierniczy na mapie Polskich

Na tegorocznej edycji targów EuroGastro i Worldhotel (27-29 marca 2019) zadebiutuje nowy konkurs cukierniczy, którego organizatorem jest gwiazda polskiego cukiernictwa Paweł Mieszała we współpracy z MT Targi Polska.

Nie będzie Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska - w tym i w przyszłym roku

Przewodnik z recenzjami restauracji nie zostanie opublikowany ani w tym, jak i w przyszłym roku. - Ocenianie kogokolwiek w tym momencie byłoby niesprawiedliwe i zaprzeczałoby idei, która przyświecała przewodnikowi, czyli budowaniu i promowaniu polskiej gastronomii - uzasadnia zespół Gault&Millau.

Agenda inspiracji

Zagraniczne kongresy gastronomiczne są doskonałą okazją do nawiązywania nowych ciekawych kontaktów oraz do poszukiwania inspiracji. Podsuwamy kilka wskazówek na przyszłoroczne wyjazdy.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej