Showroom Segafredo Zanetti Poland - relacja z uroczystości otwarcia.
Kategoria: Wydarzenia - branżowe

27 września odbyło się oficjalne otwarcie nowej siedziby Segafredo Zanetti Poland oraz Szkoły Baristów Coffee Art Masters. Wydarzenie miało miejsce w Warszawie w budynku Adgar Park West, zlokalizowanym przy Alejach Jerozolimskich w Warszawie.

Podczas uroczystości można było nie tylko obejrzeć showroom oraz wziąć udział w atrakcjach przygotowanych specjalnie na tę okazję, ale również wspólnie świętować zbliżający się Międzynarodowy Dzień Kawy, który
w tym roku przypadł 29 września.

Wydarzenie rozpoczęło się o godzinie 14:00, a gości częstowano drinkiem powitalnym na bazie kawy macerowanej na zimno, tzw. cold brew. Zarząd Segafredo Zanetti, Monika Dutkiewicz i Francesco Cantini przywitali zebrane osoby i zaprosili do wzniesienia toastu kieliszkiem szampana z symbolicznym ziarnem kawy Segafredo.

Obchody Międzynarodowego Dnia Kawy były dla Segafredo Zanetti Poland w tym roku szczególnie istotne, ponieważ zdecydowaliśmy się uroczyście otworzyć nowe Centrum Szkoleniowe Segafredo Zanetti Poland w Warszawie. Dziękujemy wszystkim przyjaciołom Segafredo - klientom, partnerom, współpracownikom, którzy przybyli do nas z całej Polski i zza granicy. Był to dla nas ważny moment, dlatego cieszymy się, że mogliśmy wspólnie świętować otwarcie nowej siedziby i symbolicznie przeciąć czerwoną wstęgę w ich obecności. Tego zaszczytu doświadczył obecny na uroczystości Francesco Cantini, North Europe Managing Director MZBG. Drugą część imprezy urozmaiciliśmy licznymi atrakcjami, w tym pokazem Latte Art wykonanym przez włoskiego baristę Christiana Tirro  - mówi Monika Dutkiewicz, General Manager Segafredo Zanetti Poland.

Firma Segafredo postanowiła zabrać uczestników wydarzenia w podróż po świecie kawy, oferując szereg atrakcji. Można było skosztować potraw przygotowanych na bazie kawy, a dzięki wirtualnym grom i aplikacjom na stoiskach VR, goście mogli przenieść się do innego wymiaru i doświadczyć skrajnych, ale pozytywnych emocji. Jedni podziwiali krajobrazy i magiczne miejsca, inni woleli wyzwolić adrenalinę zasiadając w rollercoasterze, czy nurkując w morskich głębinach. Po emocjonujących doznaniach gości zapraszano do showroomu na wyśmienitą kawę przygotowaną przez baristów Coffee Art. Masters. Dużym zainteresowaniem cieszyło się rzemieślnicze stoisko słodkości. Zapach gorącej, kawowej czekolady unosił się w powietrzu, przyciągając gości do stołu, przy którym mogli ozdobić ulubionymi dodatkami jeszcze ciepłą czekoladę, aby następnie zabrać ją na pamiątkę. W trakcie uroczystości, toczyły się wszelakie rozmowy biznesowe, które często kończyły się wspólnym zdjęciem w fotobudce.

Pracownicy Segafredo Zanetti oprowadzali gości po nowej przestrzeni wystawienniczej, prezentując urządzenia i produkty firmy a także opowiadali o Szkole Coffee Art Masters. Pani Monika Dutkiewicz mówi: Strategiczna dbałość o jakość serwowanych produktów kawowych na bazie Segafredo zaowocowała potrzebą założenia nowoczesnego miejsca pracy dla naszych baristów. Naszym celem jest stworzenie nowego miejsca na mapie Polski, w którym pasjonaci kawy będą mogli wymieniać się doświadczeniami, spotykać, eksperymentować, szkolić. Showroom i Centrum Szkoleniowe Coffee Art Masters przy Alejach Jerozolimskich 181 w Warszawie jest otwarte dla zainteresowanych pasjonatów kawy i klientów. Z pewnością w kolejnych miesiącach i latach czeka nas tam jeszcze wiele interesujących eventów, nie tylko z okazji Międzynarodowego Dnia Kawy.

Segafredo Zanetti Poland - ikona włoskiej kawy w Polsce, w dynamicznym rozwoju rynku gastronomicznego dba o najwyższą jakość swoich produktów i usług – jakość PREMIUM. W Polsce swoją działalność rozpoczęła w 2002 roku. Jest  jedną ze spółek córek międzynarodowego koncernu Massimo Zanetti Beverage Group MZBG, od 3 lat notowanego na giełdzie w Mediolanie. Działalność
w Polsce obejmuje zarówno produkcję, jak i import towarów. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu firma współpracuje ze zróżnicowaną grupą kontrahentów – od hoteli, przez restauracje, po kawiarnie.

Więcej informacji na stronie www.segafredo.pl

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Wyjątkowa edycja L’art de la cuisine Martell

Za nami 17. edycja Ogólnopolskiego Konkursu Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L’art de la cuisine Martell, która była pod wieloma względami wyjątkowa.

Konkurs Caffè Vergnano Best Barista 2019

Rusza piąta edycja ogólnopolskiego konkursu Caffè Vergnano Best Barista. Po raz pierwszy wydarzenie odbędzie się w nowej otwartej formule. Mogą w nim wziąć udział wszyscy bariści, niezależnie od marki kawy, na której pracują.

Walczyk szefem jury Kulinarnego Pucharu Polski

19. finał Kulinarnego Pucharu Polski, jednego z najbardziej prestiżowych konkursów w branży gastronomicznej, zaplanowano na 1-2 października 2019 r. Rywalizację kucharzy będzie obserwować i oceniać jury pod przewodnictwem Jarosława Walczyka.

Winterhalter Polska Sponsorem Głównym EuroGastro 2019

Wielkimi krokami zbliżają się 23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro 2019, które odbędą się w dniach 27-29 marca w PTAK Warsaw Expo w Nadarzynie. Winterhalter Polska, podobnie jak w latach ubiegłych wchodzi w najbardziej prestiżową rolę tego wydarzenia - Sponsora Głównego.

Wystartowała 4. edycja konkursu S. Pellegrino Young Chef

S.Pellegrino Young Chef to jeden z najbardziej prestiżowych, międzynarodowych konkursów dla młodych kucharzy. Jego celem jest wyłonienie i promocja największych talentów kulinarnych na całym świecie.

Restauracja na Facebooku

Już w najbliższy wtorek, 12.03, w Warszawie odbędzie się szkolenie na temat komunikacji marketingowej w sieci. Szkolenie poprowadzi niezastąpiona w tym temacie Marta Panfil z agencji kreatywnej FIKA.

inne kategorie
akademia horeca
Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem? Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej
Video
Z szacunkiem dla tradycji
Bogactwo regionalnych deserów, Część 2
Wszystko dla gastronomii
Food Service Summit - Cool Cat
Maciej Wroński
Karta napojów - Szkolenia obsługi restauracji (odc. 1)
więcej