Showroom Segafredo Zanetti Poland - relacja z uroczystości otwarcia.
Kategoria: Wydarzenia - branżowe

27 września odbyło się oficjalne otwarcie nowej siedziby Segafredo Zanetti Poland oraz Szkoły Baristów Coffee Art Masters. Wydarzenie miało miejsce w Warszawie w budynku Adgar Park West, zlokalizowanym przy Alejach Jerozolimskich w Warszawie.

Podczas uroczystości można było nie tylko obejrzeć showroom oraz wziąć udział w atrakcjach przygotowanych specjalnie na tę okazję, ale również wspólnie świętować zbliżający się Międzynarodowy Dzień Kawy, który
w tym roku przypadł 29 września.

Wydarzenie rozpoczęło się o godzinie 14:00, a gości częstowano drinkiem powitalnym na bazie kawy macerowanej na zimno, tzw. cold brew. Zarząd Segafredo Zanetti, Monika Dutkiewicz i Francesco Cantini przywitali zebrane osoby i zaprosili do wzniesienia toastu kieliszkiem szampana z symbolicznym ziarnem kawy Segafredo.

Obchody Międzynarodowego Dnia Kawy były dla Segafredo Zanetti Poland w tym roku szczególnie istotne, ponieważ zdecydowaliśmy się uroczyście otworzyć nowe Centrum Szkoleniowe Segafredo Zanetti Poland w Warszawie. Dziękujemy wszystkim przyjaciołom Segafredo - klientom, partnerom, współpracownikom, którzy przybyli do nas z całej Polski i zza granicy. Był to dla nas ważny moment, dlatego cieszymy się, że mogliśmy wspólnie świętować otwarcie nowej siedziby i symbolicznie przeciąć czerwoną wstęgę w ich obecności. Tego zaszczytu doświadczył obecny na uroczystości Francesco Cantini, North Europe Managing Director MZBG. Drugą część imprezy urozmaiciliśmy licznymi atrakcjami, w tym pokazem Latte Art wykonanym przez włoskiego baristę Christiana Tirro  - mówi Monika Dutkiewicz, General Manager Segafredo Zanetti Poland.

Firma Segafredo postanowiła zabrać uczestników wydarzenia w podróż po świecie kawy, oferując szereg atrakcji. Można było skosztować potraw przygotowanych na bazie kawy, a dzięki wirtualnym grom i aplikacjom na stoiskach VR, goście mogli przenieść się do innego wymiaru i doświadczyć skrajnych, ale pozytywnych emocji. Jedni podziwiali krajobrazy i magiczne miejsca, inni woleli wyzwolić adrenalinę zasiadając w rollercoasterze, czy nurkując w morskich głębinach. Po emocjonujących doznaniach gości zapraszano do showroomu na wyśmienitą kawę przygotowaną przez baristów Coffee Art. Masters. Dużym zainteresowaniem cieszyło się rzemieślnicze stoisko słodkości. Zapach gorącej, kawowej czekolady unosił się w powietrzu, przyciągając gości do stołu, przy którym mogli ozdobić ulubionymi dodatkami jeszcze ciepłą czekoladę, aby następnie zabrać ją na pamiątkę. W trakcie uroczystości, toczyły się wszelakie rozmowy biznesowe, które często kończyły się wspólnym zdjęciem w fotobudce.

Pracownicy Segafredo Zanetti oprowadzali gości po nowej przestrzeni wystawienniczej, prezentując urządzenia i produkty firmy a także opowiadali o Szkole Coffee Art Masters. Pani Monika Dutkiewicz mówi: Strategiczna dbałość o jakość serwowanych produktów kawowych na bazie Segafredo zaowocowała potrzebą założenia nowoczesnego miejsca pracy dla naszych baristów. Naszym celem jest stworzenie nowego miejsca na mapie Polski, w którym pasjonaci kawy będą mogli wymieniać się doświadczeniami, spotykać, eksperymentować, szkolić. Showroom i Centrum Szkoleniowe Coffee Art Masters przy Alejach Jerozolimskich 181 w Warszawie jest otwarte dla zainteresowanych pasjonatów kawy i klientów. Z pewnością w kolejnych miesiącach i latach czeka nas tam jeszcze wiele interesujących eventów, nie tylko z okazji Międzynarodowego Dnia Kawy.

Segafredo Zanetti Poland - ikona włoskiej kawy w Polsce, w dynamicznym rozwoju rynku gastronomicznego dba o najwyższą jakość swoich produktów i usług – jakość PREMIUM. W Polsce swoją działalność rozpoczęła w 2002 roku. Jest  jedną ze spółek córek międzynarodowego koncernu Massimo Zanetti Beverage Group MZBG, od 3 lat notowanego na giełdzie w Mediolanie. Działalność
w Polsce obejmuje zarówno produkcję, jak i import towarów. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu firma współpracuje ze zróżnicowaną grupą kontrahentów – od hoteli, przez restauracje, po kawiarnie.

Więcej informacji na stronie www.segafredo.pl

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Kamil Tłuczek ponownie w finale Kulinarnego Pucharu Polski

14 lipca została przyznana ósma nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski w ramach konkursu Smaki Galicji. Najwyższe noty od jurorów otrzymał zespół w składzie Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro z restauracji Patio w Grand Hotel Boutique w Rzeszowie.

Finaliści Bocuse d’Or Poland 2019

W dniach 24-25 czerwca 2019 w Akademii Kurta Schellera odbyły się preeliminacje konkursu Bocuse d’Or Poland 2019.

Kinga Pienińska zdobywcą Superior Taste Award

Marka naturalnej wody mineralnej Kinga Pienińska ponownie została nagrodzona w plebiscycie Superior Taste Award, zdobywając odznaczenia w trzech kategoriach. Uzyskała najwyższą notę - trzy złote gwiazdki - za wodę niegazowaną. Za lekko gazowaną i gazowaną odznaczono ją dwiema złotymi gwiazdkami.

4 Polaków w półfinałach S.Pellegrino Young Chef 2020

Za nami pierwszy etap międzynarodowego konkursu S.Pellegrino Young Chef 2020. Spośród 2400 kandydatów wyłoniono 135 półfinalistów - w tej grupie znalazło się aż 4 Polaków.

Finał I edycji Poland Sushi Cup 2019

W sobotę, 15 czerwca w Centrum Techniki Kulinarnej Dora Metal w Warszawie odbył się finał Poland Sushi Cup 2019. Jego zwycięzca będzie reprezentował Polskę na World Sushi Cup w dniach 21-23 sierpnia 2019 w Tokio.

Ośmiu szefów kuchni w preeliminacjach Bocuse d’Or Poland 2019

Udział w prestiżowym konkursie kulinarnym Bocuse d’Or jest marzeniem większości młodych kucharzy. Żeby je spełnić trzeba mieć wyobraźnię, motywację i determinację. Czy kandydaci startujący w Bocuse d’Or Poland 2019 posiadają te cechy? O tym przekonamy się niebawem!

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej