x

THE COOL CAT TR

Kategoria: Miejsca    27.08.2018

The Cool Cat TR otworzyli w połowie maja 2018 Zosia Pazik i Jakub Kaftański. To ich drugi lokal, pierwszy na Solcu powstał w październiku 2015 r. Szefem kuchni w obydwu Cool Catach jest Jakub "Kaftan" Kaftański znany z udziału w jeden z edycji programu "Top Chef ". ul. Marszałkowska 8, Warszawa

The Cool Cat TR mieści się w budynku Teatru Rozmaitości, wcześniej przez wiele lat funkcjonowała tam restauracja Delikatesy Esencja. Szefem kuchni w obydwu Cool Catach jest Jakub „Kaftan” Kaftański znany z udziału w jeden z edycji programu „Top Chef ”. Miejsce przy teatrze utrzymane jest w prostej i surowej estetyce, a przez całą długość lokalu ciągną się okna, co sprawia, że do środka wpada naturalne, przyjemne światło. Latem na gości czeka ogródek pełen zieleni. 100-metrowy Cool Cat TR pomieści 40 osób przy stolikach, 15 przy barze oraz 20 w ogródku.
Oferta to połączenie kuchni azjatyckiej z lokalnymi i sezonowymi produktami. Obecnie najpopularniejszymi pozycjami z karty są: surowy tuńczyk w peruwiańskiej marynacie Leche de Tigre z chrupiącym, zielonym ryżem, japońską fasolką edamame i sałatą w dressingu yuzu (37 zł); K-fries, czyli koreańskie frytki z wołowiną w sosie bulgogi, z kimchi, kolendrą, dymką, kwaśną śmietaną (32 zł); tteokbokki - koreańskie kluski ryżowe z klasycznym pesto, parmezanem, tartym suszonym żółtkiem i nori (27 zł). Ceny przystawek zamykają się w przedziale od 5 zł do 18 zł, dań głównych: 25-45 zł. W ofercie znajdziemy też śniadania (podawane cały dzień!), lunche (zestaw składający się z wegetariańskiej zupy, drugiego dania w opcji wege albo mięsnej i deseru – 25 zł) oraz weekendowe brunche (zestaw meksykański, śródziemnomorski lub azjatycki – 30 zł). Interesującą kartę dań uzupełniają równie ciekawe napoje: kawa parzona metodami alternatywnymi, niszowe lemoniady, starannie dobrane piwa rzemieślnicze, wino oraz autorskie koktajle. Właściciele organizują wydarzenia specjalne: Taco Wtorki, Środa Ramen czy Czwartki z Mulami, a także huczne premiery nowych kart koktajlowych, wernisaże czy... wieczory karaoke.

Autor tekstu: Agata Godlewska
O AUTORZE
Agata Godlewska
Redaktor naczelna magazynu „Food Service” oraz portalu Ouichef.pl. Magister kulturoznawstwa w SWPS. Przygodę z branżą gastronomiczną rozpoczęła blisko 10 lat temu pod okiem Macieja Nowaka. Autorka niezliczonej ilości wywiadów z najważniejszymi polskimi szefami kuchni i restauratorami. Współtworzy i prowadzi coroczną konferencję Food Service Summit.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej