x

Costa Coffee FlyDining na Okęciu

Kategoria: Miejsca    27.08.2018

Costa Coffee Fly Dining na Lotnisku Okęcie to nowa kulinarna odsłona Costa Coffee. Jest to jedyny koncept kulinarny na lotnisku otwarty dla gości całą dobę. Zarówno amatorzy tradycyjnej kuchni polskiej, jak i fani kulinarnych specjałów z Włoch, Indii czy Azji znajdą tutaj coś dla siebie.

W nowym koncepcie tradycyjną ofertę kawiarni uzupełniono o dania inspirowane kuchniami z różnych stron świata. Koncept Costa Coffee FlyDining znajduje się przed lotniskowymi bramkami, a gotowe dania można zjeść na miejscu lub zabrać ze sobą na pokład samolotu. Costa Coffee FlyDining jest jedynym miejscem na warszawskim Okęciu otwartym dla gości całą dobę. Menu zostało ułożone przez Tadeusza Mullera i zespół specjalistów. Zarówno amatorzy tradycyjnej kuchni polskiej, jak i fani kulinarnych specjałów z Włoch, Indii czy Azji znajdą tutaj coś dla siebie. Żur z jajkiem, dorsz na warzywach, pasta Amori z kurczakiem lub klasyczny kotlet schabowy podany ze szpinakowymi kopytkami i lekką sałatką to wybrane pozycje z mięsnego menu. Na wegetarian czeka m.in. przyprawione na indyjską nutę Vindaloo tofu podane z ryżem basmati i kaszą quinoa, curry z orzechami i batatem czy wegepulpeciki na hummusie. Dla najmłodszych przygotowano specjalne menu FlyFun, są też dostępne zestawy Fit Vege z sałatką caprezze z orzo i koktajlem owocowo-warzywnym. Ofertę uzupełniają śniadania słodkie i wytrawne – FlyBreakfast.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Podwale 25 Kompania Piwna w Warszawie - po remoncie

W czasie lockdownu Restauracja Podwale 25 Kompania Piwna przeszła metamorfozę. Z myślą o komforcie gości wyremontowano wnętrza i ogródek. W lokalu pojawiły się też nowe meble oraz oświetlenie.

Wilcza Okocim Beer Pub - nowe miejsce na piwnej mapie Warszawy

To pierwszy w stolicy flagowy lokal marki Okocim. Można w nim spróbować wszystkich piw z jej portfolio i skorzystać z oferty kulinarnej. Otwarcie 18 września o godzinie 19.

Ruszyła Pracownia Lary Gessler

Pod koniec czerwca swoją działalność zainaugurowała Pracownia Kulinarna Lary - studio, którego wspólniczkami są Lara Gessler oraz Agata Jedynak. Jak deklarują założycielki, jest to miejsce, w którym chęć szerzenia edukacji żywieniowej spotyka się z wielką pasją i miłością do gotowania.

TIAN: NAJLEPSZA WEGETARIAŃSKA RESTAURACJA W EUROPIE

Tylko cztery wegetariańskie restauracje na świecie mogą poszczycić się Gwiazdką Michelin. Jedna z nich świeci całkiem niedaleko, bo w stolicy Austrii. Restauracja Tian została otwarta w grudniu 2011 r. I to w samym centrum historycznego Wiednia, nieopodal teatru Ronacher.

Śródziemnomorska Treinta y Tres w Gdańsku

Restauracja Treinta y Tres na 33. piętrze Olivii Star oferuje śródziemnomorskie dania przygotowywane przez kucharzy sąsiedniej fine-diningowej restauracji Arco, której szefuje Paco Pérez. Kuchnia ma tu jednak mniej formalny charakter, a ceny są przystępniejsze.

WINE.ME - sklep, wine bar czy subskrypcja?

Pod nazwą wine.me kryją się trzy różne biznesy związane z winem.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej