x

Costa Coffee FlyDining na Okęciu

Kategoria: Miejsca    27.08.2018

Costa Coffee Fly Dining na Lotnisku Okęcie to nowa kulinarna odsłona Costa Coffee. Jest to jedyny koncept kulinarny na lotnisku otwarty dla gości całą dobę. Zarówno amatorzy tradycyjnej kuchni polskiej, jak i fani kulinarnych specjałów z Włoch, Indii czy Azji znajdą tutaj coś dla siebie.

W nowym koncepcie tradycyjną ofertę kawiarni uzupełniono o dania inspirowane kuchniami z różnych stron świata. Koncept Costa Coffee FlyDining znajduje się przed lotniskowymi bramkami, a gotowe dania można zjeść na miejscu lub zabrać ze sobą na pokład samolotu. Costa Coffee FlyDining jest jedynym miejscem na warszawskim Okęciu otwartym dla gości całą dobę. Menu zostało ułożone przez Tadeusza Mullera i zespół specjalistów. Zarówno amatorzy tradycyjnej kuchni polskiej, jak i fani kulinarnych specjałów z Włoch, Indii czy Azji znajdą tutaj coś dla siebie. Żur z jajkiem, dorsz na warzywach, pasta Amori z kurczakiem lub klasyczny kotlet schabowy podany ze szpinakowymi kopytkami i lekką sałatką to wybrane pozycje z mięsnego menu. Na wegetarian czeka m.in. przyprawione na indyjską nutę Vindaloo tofu podane z ryżem basmati i kaszą quinoa, curry z orzechami i batatem czy wegepulpeciki na hummusie. Dla najmłodszych przygotowano specjalne menu FlyFun, są też dostępne zestawy Fit Vege z sałatką caprezze z orzo i koktajlem owocowo-warzywnym. Ofertę uzupełniają śniadania słodkie i wytrawne – FlyBreakfast.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Manifest Street Food

Adrian Feliks, szef kuchni znany m.in. z programu kulinarnego "Top Chef", tworzy sieć lokali pod nazwą Manifest Street Food.

Wietnamski Tran Tran w Warszawie

Ofert kuchni wietnamskiej w Warszawie nie brakuje. Jednak Tran Tran rozczaruje wszystkich miłośników szybkich dań z woka. W należącej do Vinh Quang Trana restauracji panuje idea slow foodu oraz wspólnego celebrowania posiłków.

WHITEONE

WhiteOne to otwarta w kwietniu tego roku restauracja ulokowana w centrum Warszawy, na tyłach popularnej ulicy Koszykowej. Właścicielem i szefem kuchni jest Paweł Chomentowski, znany z sopockiego Bulaja, w którym pracował 9 lat i z którym zdobył dwie nagrody podczas Wine & Food Noble Night w 2015 r.

Munchies

Munchies tworzą Piotr Kubera, Jacek Tymburski oraz Adrian Tarkowski. Poznali się, pracując w Atelier Amaro. W zeszłym roku serwowali jedzenie na barce Wynurzenie w Warszawie, a w czerwcu tego roku otworzyli Munchies w Lublinie, gdzie dołączył do nich Jan Raczkowski.

Hotel Kolegiacki: Włochy w samym sercu Poznania

Restauracja Hotelu Kolegiackiego to wyjątkowe miejsce na gastronomicznej mapie Poznania. Wizyta w Patio Prowansja przypomina śródziemnomorskie wakacje, a pijąc kawę na tarasie położonym na dachu kamienicy możemy podziwiać panoramę miasta, w tym jeden z symboli Poznania, czyli trykające się koziołki.

Fine dining w warszawskiej Epoce

Fine dining, który zachwyca, ale nie onieśmiela - taki kierunek obrała sobie powstała we wrześniu br. restauracja Epoka. To kolejna po Europejskim Grillu restauracja mieszcząca się w hotelu Raffles.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej