x

Costa Coffee FlyDining na Okęciu

Kategoria: Miejsca    27.08.2018

Costa Coffee Fly Dining na Lotnisku Okęcie to nowa kulinarna odsłona Costa Coffee. Jest to jedyny koncept kulinarny na lotnisku otwarty dla gości całą dobę. Zarówno amatorzy tradycyjnej kuchni polskiej, jak i fani kulinarnych specjałów z Włoch, Indii czy Azji znajdą tutaj coś dla siebie.

W nowym koncepcie tradycyjną ofertę kawiarni uzupełniono o dania inspirowane kuchniami z różnych stron świata. Koncept Costa Coffee FlyDining znajduje się przed lotniskowymi bramkami, a gotowe dania można zjeść na miejscu lub zabrać ze sobą na pokład samolotu. Costa Coffee FlyDining jest jedynym miejscem na warszawskim Okęciu otwartym dla gości całą dobę. Menu zostało ułożone przez Tadeusza Mullera i zespół specjalistów. Zarówno amatorzy tradycyjnej kuchni polskiej, jak i fani kulinarnych specjałów z Włoch, Indii czy Azji znajdą tutaj coś dla siebie. Żur z jajkiem, dorsz na warzywach, pasta Amori z kurczakiem lub klasyczny kotlet schabowy podany ze szpinakowymi kopytkami i lekką sałatką to wybrane pozycje z mięsnego menu. Na wegetarian czeka m.in. przyprawione na indyjską nutę Vindaloo tofu podane z ryżem basmati i kaszą quinoa, curry z orzechami i batatem czy wegepulpeciki na hummusie. Dla najmłodszych przygotowano specjalne menu FlyFun, są też dostępne zestawy Fit Vege z sałatką caprezze z orzo i koktajlem owocowo-warzywnym. Ofertę uzupełniają śniadania słodkie i wytrawne – FlyBreakfast.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Japoński Zjadacz Snów w Warszawie

Pod koniec sierpnia 2019 r. zaraz obok znanego wszystkim warszawskim miłośnikom ramenu lokalu Sato gotuje powstała niewielka japońska cukiernia. Lokal urządzony jest podobnie do sąsiadującej ramenowni - minimalistyczne wnętrze zostało delikatnie ozdobione japońskimi bibelotami.

TIAN: NAJLEPSZA WEGETARIAŃSKA RESTAURACJA W EUROPIE

Tylko cztery wegetariańskie restauracje na świecie mogą poszczycić się Gwiazdką Michelin. Jedna z nich świeci całkiem niedaleko, bo w stolicy Austrii. Restauracja Tian została otwarta w grudniu 2011 r. I to w samym centrum historycznego Wiednia, nieopodal teatru Ronacher.

Coctail Bar Max & Dom Whisky

W lutym br. otworzył się w Warszawie przy ul. Nowy Świat piąty lokal pod szyldem Coctail Bar Max.

Luis Mexicantina - craftowy lokal z kuchnią meksykańską w Gdyni

W listopadzie zeszłego roku gdyńska scena barowa wzbogaciła się o craftowy lokal Luis Mexicantina. Miejsce jest połączeniem nowoczesnego bistro serwującego kuchnię meksykańską z barem z autorskimi koktajlami w latynoskim stylu.

Warszawski Ed Red - kuchnia zdominowana przez mięso

Ed Red otworzył się w Warszawie w Hali Mirowskiej w połowie października 2016 r. Właścicielami restauracji są Grzegorz Kłos i Paweł Baron, a partnerem - szef kuchni Adam Chrząstowski. Ed Red proponuje autorską kuchnię zdominowaną przez mięso i zasadę "od ryjka do ogona.

Pascal Brodnicki uruchamia sieć restauracji. Start w tym roku

Pascal Franchise, sieć popularnego kucharza i celebryty ma objąć lokale szybkiej obsługi z posiłkami na wynos, codzienną restaurację i boksy w abonamecnie. Biznes ma ruszyć w marcu 2021 roku.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej