x

Na Międzynarodowych Targach Poznańskich dziś rozpoczynają się targi POLAGRA GASTRO i INVEST HOTEL

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    02.10.2018

Wydarzenie od lat dostarcza inspiracji restauratorom, kucharzom oraz menedżerom i właścicielom obiektów noclegowych. Targi POLAGRA GASTRO i INVEST HOTEL to wydarzenie z dobrze wypracowaną formułą. Pozwala przedstawicielom sektora HoReCa zaczerpnąć wiedzy o nowych i naprawdę nietuzinkowych rozwiązan

Targi to już tradycja, której wierni są tacy liderzy rynku jak na przykład Winterhalter, Rational, Komat, Primulator czy Fameg. Co roku do grona wystawców dołączają także nowe firmy, by zaprezentować najnowsze rozwiązania dla profesjonalnej gastronomii i hoteli – wyposażenie sal restauracyjnych, barów, kawiarni, pokoi i łazienek hotelowych, specjalistyczne urządzenia dla profesjonalnych kuchni, tekstylia hotelowe, elementy wystroju wnętrz, jak i wyposażenie ośrodków SPA & WELLNESS oraz centrów konferencyjnych.

Podczas tegorocznych targów nie zabraknie specjalnych stref pokazowych. Znana już od kilku lat Galeria Innowacji będzie inspirowała kucharzy i restauratorów szukających sprzętu, którego użytkowanie daje wymierne korzyści w postaci oszczędności energii, przestrzeni roboczej czy czasu. Natomiast hotelarze i projektanci wnętrz będą mogli zapoznać się z ofertą wyposażenia obiektów noclegowych m.in. w strefie Invest Hotel Showroom, oglądając gotowe aranżacje pokoi przygotowane z wykorzystaniem asortymentu znajdującego się w ofercie wystawców targów.
Targi Polagra Gastro i Invest Hotel to także bogaty program wydarzeń specjalnych. Kulinarnych inspiracji będzie można zaczerpnąć podczas pokazów live cooking, ale przede wszystkim w trakcie dwudniowego finału Kulinarnego Pucharu Polski. Nie zabraknie również szkoleń merytorycznych dla kucharzy i restauratorów, warsztatów na których będzie można poznać tajniki przygotowania dobrej kawy. Sektor hotelarski będzie miał natomiast możliwość wzięcia udziału w największej konferencji marketingowej w Polsce, czyli <HMC> Hotel Marketing Conference. W ubiegłym roku w wydarzeniu udział wzięło 470 hotelarzy.

Więcej informacji o targach na www.polagragastro.pl.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Łukasz Lisowski ekspertem ds. gastronomii w Fanex

Na stanowisku eksperta ds. gastronomii będzie odpowiedzialny m.in. za prowadzenie szkoleń, warsztatów kulinarnych oraz wsparcie merytoryczne poszczególnych działów firmy.

Kamil Tłuczek ponownie w finale Kulinarnego Pucharu Polski

14 lipca została przyznana ósma nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski w ramach konkursu Smaki Galicji. Najwyższe noty od jurorów otrzymał zespół w składzie Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro z restauracji Patio w Grand Hotel Boutique w Rzeszowie.

NAJLEPSZE RESTAURACJE W POLSCE NAGRODZONE NA WIELKIEJ GALI RESTAURANT WEEK 2018!

25 maja w Warszawie odbyła się doroczna Wielka Gala wręczenia nagród festiwalu najlepszych restauracji. Uczestnicy z całej Polski zabrani zostali w niezwykłą podróż kulinarną Andrzeja Polana oraz wysłuchali koncertu Reni Jusis. Galę poprowadzili Lara Gessler i Paweł Światczyński.

Jakub Kasprzak przed startem na Bocuse d’Or Europe. Jak wyglądają przygotowania?

Nowy termin finału Bocuse d’Or Europe to 15-16 października 2020 r., więc do startu na arenie międzynarodowej w Tallinie Jakub Kasprzak ma trzy miesiące. Przygotowania Team Poland idą pełną parą!

PRAKTYKA GOŚCINNOŚCI

To mit, że tylko duże nakłady finansowe przekładają się na odpowiedni serwis. Główną inwestycją w dobrą obsługę jest poświęcenie czasu na stworzenie procedur i ich konsekwentne wdrażanie - mówią Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski MS autorzy książki "Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii".

30 października - najsmaczniejszy spacer w Polsce, czyli protest gastro

- Czas najwyższy się zorganizować i pokazać, że przez nieprzemyślane działania rządu tracimy nasze biznesy i miejsca pracy! - mówią organizatorzy "Spaceru dla branży HoReCa". Na piątek 30 października w Warszawie zaplanowany jest protest właścicieli i pracowników hoteli, gastronomii oraz cateringu.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej