x

Festiwalowy Fine Dining

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    27.08.2018

W dniach 29 sierpnia - 9 września 2018 r. odbędzie się piąta edycja Fine Dining Week. Festiwal poświęcony jest polskiej sztuce restauracyjnej. Pięciodaniowe doświadczenie restauracyjne można zarezerwować na stronie www.FineDiningWeek.pl w festiwalowej cenie 119 zł.

Obejmie sześć miast: Warszawę, Poznań, Wrocław, Kraków oraz debiutujące Łódź i Trójmiasto. Pięciodaniowe doświadczenie restauracyjne można zarezerwować na stronie www.FineDiningWeek.pl w festiwalowej cenie 119 zł. Najlepsi szefowie kuchni z blisko 50 finediningowych restauracji przygotują specjalne pięciodaniowe menu degustacyjne. Wśród uczestników minionych edycji znalazły się takie restauracje jak: Amber Room, Belvedere, N31 by Robert Sowa czy Genesis. W letniej odsłonie Fine Dining Week biorą udział zarówno debiutanci, jak i restauracje z ugruntowaną pozycją na rynku. Co ciekawe, w gronie uczestników po raz pierwszy znalazła się nagrodzona gwiazdką Michelin restauracja Senses. W ramach wydarzenia towarzyszącego festiwalowi szef kuchni Andrea Camastra przygotuje wyjątkową kolację złożoną z 11 dań, napojów oraz odwiedzin w laboratorium kulinarnym. W letniej edycji festiwalu zespół Fine Dining Week, we współpracy z Polskimi Liniami Lotniczymi LOT, przygotował konkurs niespodziankę pod postacią kolacji w najlepszej restauracji świata, czyli Osterii Francescanie we włoskiej Modenie. Festiwal jest organizowany cykliczne przez Restaurant Week. Więcej informacji na stronie internetowej organizatora: www.finediningweek.pl
„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Kulinarne innowacje

Gault & Millau Polska zaprasza na wyjątkowe wydarzenie: 8 lipca na Torze Wyścigów Konnych na Służewcu odbędzie się I edycja Culinary Innovators.

Nie dajmy się zarazie!

W zaistniałej sytuacji chcemy wciąż działać, być z wami i dal was, informować was o najważniejszych dla branży HoReCa sprawach.

Warszawska Pyza 2019" - znamy 10 finalistów plebiscytu

Trwa siódma edycja plebiscytu "Warszawska Pyza" na najlepszy lokal z ulicznym jedzeniem z Warszawy oraz okolic, organizowanego przez "Gazetę Stołeczną" oraz serwis Warszawa.Wyborcza.pl. Spośród nadesłanych propozycji jury wybrało 10 finalistów, z których jeden otrzyma tytuł "Warszawskiej Pyzy 2019".

Gęsina Na Św. Marcina

Od 8 listopada do 1 grudnia potrwa XI edycja slowfoodowej akcji "Gęsina na św. Marcina". Wybierzemy najlepsze polskie restauracje, które w tym okresie będą serwować przynajmniej trzy dania z gęsiną. Do udziału w imprezie Slow Food Polska zaprosił w tym roku ponad 100 restauracji.

"Refresh your life" - promocja europejskich owoców

Finansowany ze środków UE projekt "Refresh your life" ma na celu promocję europejskich, świeżych owoców i warzyw na rynkach Polski, Niemiec i Czech.

PYSZNE.PL OGŁOSIŁO ZWYCIĘZCÓW BEST RESTAURANTS AWARDS

Pizza Winchester w Krakowie zwyciężyła w konkursie organizowanym przez Pyszne.pl, pokonując ponad 614 nominowanych restauracji w całym kraju. Ich ocena była oparta na kilku czynnikach takich jak: jakość jedzenia, jakość dostawy i liczba recenzji w porównaniu do liczby zamówień.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej