Degustacja win niemieckich
Kategoria: Wydarzenia - kalendarium

W ostatnich latach aromatyczne odmiany win przeżywają renesans nie tylko w samych Niemczech, ale również na arenie międzynarodowej. Zwłaszcza młodsi miłośnicy wina cenią te wina za ich intensywny bukiet, połączony z przyjemną świeżą i owocową kwasowością oraz subtelną słodyczą.

Serdecznie zapraszamy na degustacje komentowane podczas których, chcemy zwrócić Waszą uwagę na ten mały, ale jednocześnie bardzo interesujący i obecnie rosnący segment win aromatycznych. Te wyjątkowe degustacje w Poznaniu i następnego dnia w Warszawie poprowadzi Manuela Liebchen z Niemieckiego Instytutu Wina.
Podczas degustacji przybliżymy odmiany: Gewürztraminer, Scheurebe, Sauvignon Blanc, Muskateller.

Terminy i miejsca:

Poznań

16.10.2018 (wtorek)   godz. 11.00-14.00

Restauracja SPOT.

Dolna Wilda 87

Warszawa

17.10.2018 (środa)   godz. 11.00-14.00

Ms Mermaid – Conference Center at The Tides

Wioślarska 8

Program:

godz.11:00-13:00   degustacja komentowana

godz. 13:00-14:00  networking i przekąski

Udział w degustacjach jest bezpłatny. Zgłoszenia udziału prosimy przesyłać do dnia 11 października na adres info@winaniemieckie.pl z dopiskiem Poznań lub Warszawa. Spotkanie jest wyłącznie dla branży winiarskiej, HORECA, importerów, sklepów specjalistycznych oraz dziennikarzy i bloggerów branżowych. Wstęp na degustację tylko po potwierdzeniu zgłoszenia przez organizatora.

UWAGA: Na degustacjach mamy ograniczoną ilość miejsc, decyduje kolejność zgłoszeń.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Wielka Uczta Warszawska nad Wisłą

Popularna formuła kulturalnego biesiadowania w plenerze znana z europejskich stolic i śródziemnomorskich miasteczek tego lata zawita nad Wisłę! 29 czerwca otworzy się Wielka Uczta Warszawska.

Nadmorski festiwal whisky po raz 6.

23 i 24 sierpnia w Jastrzębiej Górze, odbędzie się VI edycja pierwszego i największego festiwalu whisky w Polsce.

PODRÓŻUJEMY - Targi Książki Kulinarnej

W weekend 19-21 lipca w Centrum Sztuki Współczesnej w Warszawie odbędą się 7. Targi Książki Kulinarnej. Motywem przewodnim targów będzie podróżowanie ze smakiem.

Ryba od głowy do ogona według Michela Moran

Michel Moran poprowadzi cykl warsztatów w Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. Pierwsze spotkanie poświęcone będzie daniom z ryb przygotowanym zgodnie z filozofią zero waste.

Poland Sushi Cup 2019

Już w najbliższą sobotę w Warszawie odbędzie się pierwsza edycja Poland Sushi Cup, konkursu, który wyłoni najlepszych mistrzów sushi w kraju. Zwycięzca będzie treprezentować Polskę podczas światowego finału najbardziej prestiżowego konkursu sushi na świecie - World Sushi Cup 2019 w Tokio!

TABASCO® i Kikkoman na CJG24 Festival 2019

Głodni wrażeń na czerwcowy weekend? Znane marki, kultowych sosów TABASCO® i naturalnie warzonych sosów sojowych i marynat Kikkoman mają dla Was coś specjalnego. W piątek i sobotę, 14 i 15 czerwca zapraszają do strefy chillout na Co Jest Grane24 Festival 2019 w Parku Ujazdowskim w Warszawie.

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej