Międzynarodowa konferencja o historii żywienia Muzeum Pałacu w Wilanowie
Kategoria: Wydarzenia - kalendarium

Królewski stół jako laboratorium kulinarnych i politycznych pasji dawnych epok, manifestacja potęgi smaku jako narzędzia władzy - o tym mówić będą badacze z Europy i Stanów Zjednoczonych zajmujący się historią żywienia i food studies.

Uczestnikami będą znani badacze historii jedzenia, wśród nich: prof. Massimo Montanari z Bolonii – jeden z twórców historii kulturowej jedzenia i współautor pierwszej syntezy w tej dziedzinie, prof. Fabio Parasecoli z Nowego Jorku – redaktor najnowszej sześciotomowej kulturowej historii jedzenia oraz prof. Bruno Laurioux z Tours – dyrektor Europejskiego Instytutu Historii i Kultur Jedzenia. Będziemy rozmawiać o tradycji Europy Środkowej i Wschodniej – zwłaszcza Polski, Rosji i Turcji – na tle znacznie lepiej znanej historii jedzenia, kultury stołu i ceremoniału w krajach Europy Zachodniej.

TERMIN: 5–6 października 2018 r.
MIEJSCE: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie | Villa Intrata, ul. Stanisława Kostki Potockiego 23
WSTĘP: bezpłatny | obowiązują zapisy

Autor tekstu: ( red. )
inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej