x

uroczyste otwarcie Siedziby Segafredo Zanettii Szkoły Baristów Coffee Art Masters

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    27.09.2018

W czwartek, 27 września, w budynku Adgar Park West w Warszawie, zostanie otwarta nowa siedziba Segafredo Zanetti, w której jednocześnie będzie działała szkoła baristyczna Coffee Art Masters.

Od godziny 14:00 goście będą mogli udać się w fascynującą podróż po świecie kawy i przekonać się, że jest ona nieodłącznym elementem naszego życia. Celem imprezy jest zaprezentowanie nowej siedziby Segafredo Zanetti, który łączy w sobie przestrzeń wystawową, kawiarnię oraz szkołę baristów. Ponadto, będzie można zapoznać się z szeroką ofertą firmy, obejmującą zarówno kawę, herbatę, czekoladę oraz profesjonalne ekspresy ciśnieniowe.

Szkoła Coffee Art Masters została założona, aby dzięki wiedzy i umiejętności uczących w niej trenerów baristów popularyzować sztukę serwowania kawy. Jej zaletą jest elastyczna formuła kursów, a hasłem przewodnim – “szkolenia w dobrych rytmach i klimatach”. Zamiast sztywnego grafiku, szkoła oferuje możliwość wyboru terminu i ścieżki tematycznej szkoleń – jak Barista Skills, Latte Art Skills, Coffee Sensory Skills oraz Alternative Coffee Brewing.

Podczas wydarzenia nie zabraknie także atrakcji: goście będą mogli skosztować wyśmienitych dań skomponowanych na bazie kawy oraz samodzielnie przygotować czekoladowo-kawowy deser. Na stanowiskach VR będzie można zanurzyć się w wirtualnym świecie – doświadczyć podróży do głębin morskich, czy przejażdżki rollercoasterem. Master Barista Christian Tirro zadba o jakość podawanych napojów, czarując gości swoim umiejętnościami podczas specjalnego pokazu baristycznego. Dobry nastrój będzie można uwiecznić na zdjęciach z fotobudki.

Segafredo Zanetti Poland - ikona włoskiej kawy w Polsce, w dynamicznym rozwoju rynku gastronomicznego dba o najwyższą jakość swoich produktów i usług – jakość PREMIUM. W Polsce swoją działalność rozpoczęła w 2002 roku. Jest  jedną ze spółek córek międzynarodowego koncernu Massimo Zanetti Beverage Group MZBG, od 3 lat notowanego na giełdzie w Mediolanie. Działalność w Polsce obejmuje zarówno produkcję, jak i import towarów. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu firma współpracuje ze zróżnicowaną grupą kontrahentów – od hoteli, przez restauracje, po kawiarnie.

Więcej informacji w załączniku oraz na stronie www.segafredo.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Festiwal kulinarny Hot&Sweet w łódzkiej Manufakturze

Wołowina w sosie czekoladowo czy ostra pizza z chorizo i chilli? A może krewetki w sosie z masła orzechowego? Takie dylematy czekają gości Manufaktury w Łodzi, gdzie od 2 do 13 sierpnia trwać będzie festiwal Hot&Sweet. To dobra okazja, by spróbować nieznanych połączeń smakowych i kuchni sezonowej.

#WiwatGoście! Ruszyły rezerwacje na Restaurant Week

Wraz z powrotem życia restauracyjnego startuje także Restaurant Week. Nowa edycja festiwalu potrwa od 17 do 5 lipca. Weźmie w niej udział ponad 300 restauracji z czternastu regionów.

TISZ Festiwal Żydowskiego Jedzenia: Blisko

Trzecia odsłona TISZ Festiwalu Żydowskiego Jedzenia odbędzie się między 30 września a 4 października, zarówno stacjonarnie, jak i online. Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN zaprosiło do współpracy znanych szefów kuchni oraz ekspertów kulinarnych z USA, Polski oraz Izraela.

Essity zdobywa dwie nagrody European Cleaning and Hygiene Awards

15 listopada ogłoszono zwycięzców European Cleaning Awards 2018. Firma Essity zdobyła dwie prestiżowe nagrody w kategoriach: "Najlepsza praktyka - zrównoważony rozwój" oraz "Innowacja technologiczna roku".

ZAGRANICZNE WYSTĘPY

Poland National Culinary Team OSSKiC wystąpi na Expo Gast Culinary World Cup 2018 w Luksemburgu. Ogłoszenie składu reprezentacji odbyło się 2 grudnia podczas uroczystej Wigilii OSSiC w hotelu Double Tree by Hilton Warsaw.

Koral przekazuje sprzęt dla małopolskich ratowników

W obliczu pandemii firma Koral, największy producent lodów w Polsce, zakupiła i przekazała małopolskim ratownikom ponad 200 profesjonalnych masek, które zabezpieczają twarz oraz drogi oddechowe medyków.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej