

uroczyste otwarcie Siedziby Segafredo Zanettii Szkoły Baristów Coffee Art Masters


W czwartek, 27 września, w budynku Adgar Park West w Warszawie, zostanie otwarta nowa siedziba Segafredo Zanetti, w której jednocześnie będzie działała szkoła baristyczna Coffee Art Masters.
Szkoła Coffee Art Masters została założona, aby dzięki wiedzy i umiejętności uczących w niej trenerów baristów popularyzować sztukę serwowania kawy. Jej zaletą jest elastyczna formuła kursów, a hasłem przewodnim – “szkolenia w dobrych rytmach i klimatach”. Zamiast sztywnego grafiku, szkoła oferuje możliwość wyboru terminu i ścieżki tematycznej szkoleń – jak Barista Skills, Latte Art Skills, Coffee Sensory Skills oraz Alternative Coffee Brewing.
Podczas wydarzenia nie zabraknie także atrakcji: goście będą mogli skosztować wyśmienitych dań skomponowanych na bazie kawy oraz samodzielnie przygotować czekoladowo-kawowy deser. Na stanowiskach VR będzie można zanurzyć się w wirtualnym świecie – doświadczyć podróży do głębin morskich, czy przejażdżki rollercoasterem. Master Barista Christian Tirro zadba o jakość podawanych napojów, czarując gości swoim umiejętnościami podczas specjalnego pokazu baristycznego. Dobry nastrój będzie można uwiecznić na zdjęciach z fotobudki.
Segafredo Zanetti Poland - ikona włoskiej kawy w Polsce, w dynamicznym rozwoju rynku gastronomicznego dba o najwyższą jakość swoich produktów i usług – jakość PREMIUM. W Polsce swoją działalność rozpoczęła w 2002 roku. Jest jedną ze spółek córek międzynarodowego koncernu Massimo Zanetti Beverage Group MZBG, od 3 lat notowanego na giełdzie w Mediolanie. Działalność w Polsce obejmuje zarówno produkcję, jak i import towarów. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu firma współpracuje ze zróżnicowaną grupą kontrahentów – od hoteli, przez restauracje, po kawiarnie.
Więcej informacji w załączniku oraz na stronie www.segafredo.pl
Zobacz także

Kawowe poniedziałki McCafé

Nowy tydzień najlepiej zacząć od dobrej kawy, dlatego w każdy poniedziałek w McDonald’s będzie można ją kupić jedynie za 2 zł w ramach "Kawowych Poniedziałków McCafé".

Mięso z laboratorium dopuszczone do sprzedaży. Można spróbować go w Singapurze

Singapur dopuścił do sprzedaży mięso wyhodowane w laboratorium. Pierwsze danie z kurczaka wyprodukowanego w ten sposób sprzedano w restauracji 1880. Kosztowało około 65 złotych.

Startuje 12. edycja Restaurant Week

20 września ruszyły rezerwacje na 12. edycję Restaurant Week. Jesienne wydarzenie odbędzie się w dniach 17-31 października pod hasłem "Destynacja restauracja". Hasło festiwalu nawiązuje do odkrywania kuchni świata poprzez polską scenę restauracyjną.

Stołeczny The Roots zwycięzcą plebiscytu gości World Class Cocktail Festival

11 miast, 81 wyselekcjonowanych koktajlbarów i restauracji oraz ponad 13 500 gości - to bilans trzeciej edycji World Class Cocktail Festival. Mimo ograniczeń związanych z pandemią wydarzenie odniosło sukces.

Wódka i owoce - szlachetna para

Moda na parowanie alkoholi i jedzenia zatacza coraz szersze kręgi. Tym razem w DOM WÓDKI - Restauracja Elixir odbył się lunch połączony z prelekcją na temat wódek owocowych.

Letnia edycja Fine Dining Week

29 sierpnia - 9 września 2018 r. odbędzie się piąta edycja Fine Dining Week. Festiwal poświęcony jest polskiej sztuce restauracyjnej.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

