x

uroczyste otwarcie Siedziby Segafredo Zanettii Szkoły Baristów Coffee Art Masters

Kategoria: Wydarzenia - otwarte

W czwartek, 27 września, w budynku Adgar Park West w Warszawie, zostanie otwarta nowa siedziba Segafredo Zanetti, w której jednocześnie będzie działała szkoła baristyczna Coffee Art Masters.

Od godziny 14:00 goście będą mogli udać się w fascynującą podróż po świecie kawy i przekonać się, że jest ona nieodłącznym elementem naszego życia. Celem imprezy jest zaprezentowanie nowej siedziby Segafredo Zanetti, który łączy w sobie przestrzeń wystawową, kawiarnię oraz szkołę baristów. Ponadto, będzie można zapoznać się z szeroką ofertą firmy, obejmującą zarówno kawę, herbatę, czekoladę oraz profesjonalne ekspresy ciśnieniowe.

Szkoła Coffee Art Masters została założona, aby dzięki wiedzy i umiejętności uczących w niej trenerów baristów popularyzować sztukę serwowania kawy. Jej zaletą jest elastyczna formuła kursów, a hasłem przewodnim – “szkolenia w dobrych rytmach i klimatach”. Zamiast sztywnego grafiku, szkoła oferuje możliwość wyboru terminu i ścieżki tematycznej szkoleń – jak Barista Skills, Latte Art Skills, Coffee Sensory Skills oraz Alternative Coffee Brewing.

Podczas wydarzenia nie zabraknie także atrakcji: goście będą mogli skosztować wyśmienitych dań skomponowanych na bazie kawy oraz samodzielnie przygotować czekoladowo-kawowy deser. Na stanowiskach VR będzie można zanurzyć się w wirtualnym świecie – doświadczyć podróży do głębin morskich, czy przejażdżki rollercoasterem. Master Barista Christian Tirro zadba o jakość podawanych napojów, czarując gości swoim umiejętnościami podczas specjalnego pokazu baristycznego. Dobry nastrój będzie można uwiecznić na zdjęciach z fotobudki.

Segafredo Zanetti Poland - ikona włoskiej kawy w Polsce, w dynamicznym rozwoju rynku gastronomicznego dba o najwyższą jakość swoich produktów i usług – jakość PREMIUM. W Polsce swoją działalność rozpoczęła w 2002 roku. Jest  jedną ze spółek córek międzynarodowego koncernu Massimo Zanetti Beverage Group MZBG, od 3 lat notowanego na giełdzie w Mediolanie. Działalność w Polsce obejmuje zarówno produkcję, jak i import towarów. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu firma współpracuje ze zróżnicowaną grupą kontrahentów – od hoteli, przez restauracje, po kawiarnie.

Więcej informacji w załączniku oraz na stronie www.segafredo.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Deser charytatywny w Lourse Warszawa

Już po raz drugi Cukiernia Lourse Warszawa została partnerem Kampanii na rzecz Walki z Rakiem Piersi Estée Lauder Companies.

TRÓJMIEJSKI FESTIWAL WHISKY

Ponad 200 gatunków whisky, warsztaty, szkolenia, a na koniec licytacja najlepszej single malt na świecie - tak wyglądał Festiwal Whisky Live Sopot, który 3 czerwca odbył się w Sopocie. Impreza była pierwszą lokalną odsłoną wydarzeń organizowanych pod szyldem Whisky Live.

Kolejna edycja festiwalu Smakuj Trójmiasto

Już 22 października aromaty orientalnej kuchni uniosą się nad gdańskim Garnizonem Kultury. W Starym Maneżu odbędzie się azjatycka edycja Smakuj Trójmiasto - jednego z najpopularniejszych trójmiejskich festiwali kulinarnych.

OSTATNI MIKSER KULINARNY W TYM SEZONIE

Tym razem tematem przewodnim były ryby w kontekście Bożego Narodzenia oraz tajniki pracy sommeliera wodnego. W spotkaniu edukacyjnym z cyklu Szef dla Młodych Talentów udział wzięło ponad 240 osób z całej Polski.

Restauracja Przyjazna Dzieciom

Każdy rodzic wie, że znalezienie w restauracji smacznego, ale i ciekawego posiłku dla malucha, może czasem stanowić wyzwanie. Aby ułatwić życie wszystkim, którzy chcą zabrać najmłodszych do restauracji, powstał program Restauracja Przyjazna Dzieciom.

Żydowskie jedzenie - zapomnienie czy powrót?

25 października o 18:00 Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN i Menora InfoPunkt zapraszają do dyskusji nad kuchnią żydowską. Z kolei 27 października o 19:30 organizatorzy zapraszają na kolację do Restauracji Besamim w Muzeum POLIN. Przygotują ją: Liz Alpern i Jeffrey Yoskowitz i Aleksander Baron.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej