12. edycja Restaurant Week
Kategoria: Wydarzenia - kalendarium

20 września ruszyły rezerwacje na 12. edycję Restaurant Week. Jesienne wydarzenie odbędzie się w dniach 17-31 października pod hasłem "Destynacja restauracja".

Hasło festiwalu nawiązuje do odkrywania kuchni świata poprzez polską scenę restauracyjną. Najbliższa edycja Restaurant Week obejmie swoich zasięgiem 14 regionów, w tym po raz pierwszy Podhale. Rezerwacje na trzydaniowe doświadczenie restauracyjne są dostępne na stronie www.RestaurantWeek.pl w cenie 49 zł.
W ramach Restaurant Week restaurator Jarek Chrobociński, właściciel takich restauracji jak Thaisty, u Rysia, Gruba Ryba, Zdrowa Konkurencja oraz Trattorii Boccone, przyznaje, że przygotowując festiwalowe menu, czerpał inspiracje z ostatniego pobytu we Włoszech. – Doszedłem do wniosku, że na warszawskim rynku gastronomicznym brakuje absolutnego hitu tego lata, czyli czarnej pizzy. Tradycyjna włoska pizza serwowana na czarnym cieście, barwionym węglem bambusowym lub sepią ma nie tylko atrakcyjny wygląd, ale również szerokie właściwości zdrowotne. W ramach festiwalowego menu znajdą się właśnie topowe włoskie pizze, również w wersji wegetariańskiej – mówi Chrobociński.
Podobnie jak w każdej edycji organizatorzy przygotowali dla gości wiele niespodzianek. Główną nagrodą w konkursie zdjęciowym ostatniej edycji był rejs LOT-em i kolacja w Singapurze. Nadchodząca edycja zapowiada się jeszcze okazalej, do wygrania bowiem będzie rejs do Włoch klasą business i kolacja w Osteria Francescana - najlepszej restauracji świata. „Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )
inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej