x

Targi przygotowane ze smakiem? Tak, Chef!

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    26.09.2018

Już 26 i 27 września poznańska Hala Widowiskowo-Sportowa Arena przemieni się w kulinarne centrum miasta. Wszystko za sprawą piątej edycji targów Poznań Vision organizowanych przez Chefs Culinar. Gospodarzem imprezy będzie Daria Ładocha - popularna i lubiana pasjonatka zdrowego stylu życia.

Poznań Vision to przede wszystkim ogromna platforma wymiany wiedzy. Dla gości przygotowano promocyjną ofertę oraz mnóstwo smakowitych atrakcji, takich jak live cooking czy Dark Restaurant®. Atmosferę podgrzeje występ zespołu Audiofeels. Finaliści konkursu Chefs Culinar Cup pod czujnym okiem autorytetów z branży kulinarnej zawalczą o tytuł Mistrza Chefs Culinar. Przyrządzone przez nich potrawy oceni doświadczone jury: Robert Skubisz, Maciej Rosiński oraz gość specjalny Paweł Oszczyk. Nad przebiegiem i organizacją konkursu pieczę sprawować będą doradcy kulinarni: Jacek Fedde, Rafał Soroczyński oraz debiutujący w składzie Jarosław Śliwka. Na Poznań Vision każdy znajdzie coś dla siebie – od nowości produktowych, przez aktualne trendy, po dużą dawkę inspiracji.

Wydarzenie dedykowane jest klientom dostawcy. Warto współpracować z Chefs Culinar!



Autor tekstu: Patrycja Siwiec
O AUTORZE
Patrycja Siwiec
Zastępczyni redaktor naczelnej magazynu „Food Service”, w którym redaguje dział Wino. Autorka książki „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii”. Doświadczenie zdobywała m.in. w winnicy Chateau Castigno we Francji oraz w restauracjach Northcote w Wielkiej Brytanii i El Celler de Can Roca w Hiszpanii. Absolwentka Wine & Spirits Education Trust.

Zobacz także

Water&Wine docenione przez Akademię Gastronomiczną w Polsce

W piątek 16 marca 2018 w warszawskim hotelu Bristol rozdane zostały nagrody Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej AIG PRIX oraz ARS COQUINARIA dla wybitnych jednostek i instytucji, które wyróżniają się międzynarodową jakością.

KRGiC zmienia się w Związek Pracodawców HoReCa

Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu, organizacja powołana do reprezentowania i działania na rzecz polskiej branży gastronomicznej, zmieniła nazwę oraz formę prawną. Odtąd będzie działała jako Związek Pracodawców Hoteli, Restauracji i Cateringu (ZP HoReCa).

Transgourmet i Selgros Cash&Carry wysyłają młodych kucharzy do Francji!

Dawid Wantrych i Emilia Czyrko z wrocławskiego Zespołu Szkół Gastronomicznych wygrali Polskie Eliminacje do Les Chefs en Or 2020 organizowane przez Transgourmet i Selgros Cash&Carry.

POLSKIE PRZYGOTOWANIA DO FINAŁÓW BOCUSE D'OR

W finale Krajowych Eliminacji Bocuse d’Or Poland 2018 wyłoniono zwycięzcę, a tym samym reprezentanta Polski w europejskich finałach Bocuse d’Or w Turynie. Kandydata Dawida Szkudlarka i jego pomocnika Macieja Pisarka wspierają wiedzą i doświadczeniem: Adam Chrząstowski, Paweł Oszczyk i Łukasz Konik.

12. edycja konkursu Wine&Food Noble Night

Znamy listę zespołów kulinarnych z całego kraju zakwalifikowanych do prestiżowego konkursu Wine&Food Noble Night. Finał odbędzie się 12 października w Warszawie.

BOCUSE D'OR 2017 JUŻ ZA NAMI

W dniach 24-25 stycznia w Lyonie odbył się finał 30. edycji jednego z najważniejszych konkursów kulinarnych na świecie. Pierwszy raz w historii złoty medal otrzymał kucharz ze Stanów Zjednoczonych Mathew Peters.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej