x

Topowe restauracje otworzą się w Elektrowni Powiśle

Kategoria: Miejsca    20.09.2018

Rewitalizacja Warszawskiej Elektrowni Powiśle rozpoczęła się w 2016 r. zakończenie całej inwestycji zaplanowane jest na koniec 2020 r.

Poszczególne części wielofunkcyjnego projektu będą oddawane do użytku etapami. Łączna powierzchnia to ponad 50 tys. m², z czego 15,5 tys. m² przeznaczone zostanie na powierzchnię handlowo-usługową i gastronomiczną. Na jej terenie powstanie ok. 40 restauracji, konceptów kulinarnych, kawiarni i winiarni. Pojawią się wśród nich znane i popularne lokale: Tel Aviv, Pełną Parą i Soul Food. Ich otwarcie zaplanowano na wiosnę przyszłego roku.
– Cieszy nas, że Elektrownia Powiśle przyciąga tak różnorodne koncepty kulinarne, które przypadną do gustu miłośnikom dobrego jedzenia i spędzania czasu w niezobowiązującej, relaksującej atmosferze. Wszystkie trzy restauracje są prowadzone przez polskich restauratorów, którzy posiadają już prosperujące lokale w innych częściach miasta i mają rzeszę wiernych fanów. Teraz przyszedł czas na Elektrownię Powiśle – stanie się ona tętniącym życiem miejscem w wymarzonej lokalizacji – zarówno dla konsumentów, jak i restauratorów. Nowi najemcy – Tel Aviv, Pełną Parą oraz Soul Food – świetnie wpisują się w nasz multifunkcyjny koncept, łączący gastronomię i handel z rozrywką – komentuje Dariusz Domański, development and leasing director, White Star Real Estate.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Mięsny Befsztyk na warszawskim Żoliborzu

We wrześniu na warszawskim Żoliborzu powstał Befsztyk. Jest to już drugie miejsce pod tą marką. Pierwszy sklep mięsno-wędliniarski Befsztyk został założony w 1994 r. na Mokotowie.

SZTUCZKA BISTRO

W Sopocie, tuż przy głównej ulicy Bohaterów Monte Casino, naprzeciwko słynnego Krzywego Domku, otworzyło się pod koniec marca Sztuczka Bistro. Właścicielami bistro są - znani z gdyńskiej restauracji Sztuczka - Piotr i Rafał Wałęsowie, a także Marcin Przekwas. Rafał Wałęsa jest także szefem kuchni.

ELEVEN MADISON PARK NUMEREM JEDEN

Po raz pierwszy w historii nowojorska Eleven Madison Park zdobyła pierwsze miejsce w rankingu The World’s 50 Best Restaurants. Zwycięzcy zostali zaprezentowani podczas ceremonii w historycznym Royal Exhibition Building w Melbourne.

Bez Gwiazdek

Bez Gwiazdek to nowa restauracja na warszawskim Powiślu, której właścicielami są Robert Trzópek (wcześniej szef kuchni m.in. Tamka 43, The Harvest) oraz Jan Kęcik (od lat sous-chef Trzópka).

Co zjemy w Heart by Amaro w Zakopanem?

Koncepcja Heart by Amaro w formule bistro to wynik wieloletnich doświadczeń szefa Amaro, jego kulinarnych podróży, pracy, wiedzy i pomysłów, przepisów na ulubione, płynące z serca dania, które dojrzewały przez lata.

UKIM

Niezobowiązujące miejsce z kuchnią azjatycką na Woli. Tutejsza kuchnia kręci się wokół znanych i lubianych azjatyckich klasyków. Lokal znajduje się na ul. Chłodnej 2/18 w Warszawie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej