Topowe restauracje otworzą się w Elektrowni Powiśle
Kategoria: Miejsca

Rewitalizacja Warszawskiej Elektrowni Powiśle rozpoczęła się w 2016 r. zakończenie całej inwestycji zaplanowane jest na koniec 2020 r.

Poszczególne części wielofunkcyjnego projektu będą oddawane do użytku etapami. Łączna powierzchnia to ponad 50 tys. m², z czego 15,5 tys. m² przeznaczone zostanie na powierzchnię handlowo-usługową i gastronomiczną. Na jej terenie powstanie ok. 40 restauracji, konceptów kulinarnych, kawiarni i winiarni. Pojawią się wśród nich znane i popularne lokale: Tel Aviv, Pełną Parą i Soul Food. Ich otwarcie zaplanowano na wiosnę przyszłego roku.
– Cieszy nas, że Elektrownia Powiśle przyciąga tak różnorodne koncepty kulinarne, które przypadną do gustu miłośnikom dobrego jedzenia i spędzania czasu w niezobowiązującej, relaksującej atmosferze. Wszystkie trzy restauracje są prowadzone przez polskich restauratorów, którzy posiadają już prosperujące lokale w innych częściach miasta i mają rzeszę wiernych fanów. Teraz przyszedł czas na Elektrownię Powiśle – stanie się ona tętniącym życiem miejscem w wymarzonej lokalizacji – zarówno dla konsumentów, jak i restauratorów. Nowi najemcy – Tel Aviv, Pełną Parą oraz Soul Food – świetnie wpisują się w nasz multifunkcyjny koncept, łączący gastronomię i handel z rozrywką – komentuje Dariusz Domański, development and leasing director, White Star Real Estate.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Sześć gwiazdek w Trójmieście

Paco Pérez, znany hiszpański szef kuchni już w drugiej połowie przyszłego roku otworzy swoją restaurację w Gdańsku. Katalońskiego pochodzenia kucharz do tej pory był odznaczony łącznie sześcioma gwiazdkami Michelin.

Pyszne.pl po raz piąty wyłoni najlepszą restaurację roku i najlepszą restaurację w Krakowie

Pyszne.pl ogłosiło listę ponad 600 nominowanych restauracji z 39 miast, które zawalczą w konkursie Best Restaurant Awards 2018. O wynikach dalszej rywalizacji zadecydują klienci, którzy mogą docenić swoje ulubione restauracje, wystawiając im oceny w serwisie.

Opasły Tom na Wierzbowej

Największym ograniczeniem Opasłego Tomu na Foksal była mała, niewygodna kuchnia. Zakończenie umowy najmu w pierwotnej lokalizacji stało się motywacją do wyszukania nowego miejsca, pozwalającego na rozwój, przy zachowaniu dawnej oferty i stylu restauracji.

GRAMY W TĘ SAMĄ GRĘ

Opasły Tom - niezaprzeczalnie jedno z najważniejszych miejsc na kulinarnej mapie nie tylko Warszawy, ale całej Polski. Po 7 latach działalności restauracja zmieniła lokalizację. Zapytaliśmy Agnieszkę Kręglicką, właścicielkę, jakie zmiany przynosi nowy rozdział w historii Opasłego.

RESTAURACJA WARSZAWSKA

Barańskiemu zależało, aby Warszawska pokazywała jego spojrzenie na to, co obecnie dzieje się w gastronomii, ale aby talerze były proste, 2-3-składnikowe, czytelne dla gości. Ma to być miejsce, do którego będą wracać, a nie jednorazowe doświadczenie.

KUK NUK

Kuk Nuk to pokaźnych rozmiarów restauracja (80 miejsc siedzących) położona w ścisłym centrum Rzeszowa, tuż przy rynku. Lokal powstał z potrzeby stworzenia kuchni na wysokim poziomie, której wówczas brakowało na podkarpackim rynku.

inne kategorie
akademia horeca
Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem? Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej
Video
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej