Topowe restauracje otworzą się w Elektrowni Powiśle
Kategoria: Miejsca

Rewitalizacja Warszawskiej Elektrowni Powiśle rozpoczęła się w 2016 r. zakończenie całej inwestycji zaplanowane jest na koniec 2020 r.

Poszczególne części wielofunkcyjnego projektu będą oddawane do użytku etapami. Łączna powierzchnia to ponad 50 tys. m², z czego 15,5 tys. m² przeznaczone zostanie na powierzchnię handlowo-usługową i gastronomiczną. Na jej terenie powstanie ok. 40 restauracji, konceptów kulinarnych, kawiarni i winiarni. Pojawią się wśród nich znane i popularne lokale: Tel Aviv, Pełną Parą i Soul Food. Ich otwarcie zaplanowano na wiosnę przyszłego roku.
– Cieszy nas, że Elektrownia Powiśle przyciąga tak różnorodne koncepty kulinarne, które przypadną do gustu miłośnikom dobrego jedzenia i spędzania czasu w niezobowiązującej, relaksującej atmosferze. Wszystkie trzy restauracje są prowadzone przez polskich restauratorów, którzy posiadają już prosperujące lokale w innych częściach miasta i mają rzeszę wiernych fanów. Teraz przyszedł czas na Elektrownię Powiśle – stanie się ona tętniącym życiem miejscem w wymarzonej lokalizacji – zarówno dla konsumentów, jak i restauratorów. Nowi najemcy – Tel Aviv, Pełną Parą oraz Soul Food – świetnie wpisują się w nasz multifunkcyjny koncept, łączący gastronomię i handel z rozrywką – komentuje Dariusz Domański, development and leasing director, White Star Real Estate.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Van Dog - nowa marka Foodio Concepts

Od 26 kwietnia 2019 r. w Centrum Praskim Koneser w Warszawie Foodio Concepts z grupy Helios otworzyło nowy lokal. Jego klienci będą mogli skosztować zarówno meksykańskich przysmaków Papa Diego, jak i oferty zupełnie nowej marki Van Dog.

Bobby Burger łączy siły z Wegeguru

Do sieci Bobby Burger dołączył Michał Kiciński z konceptem Wegeguru, tworząc Real Food SA. Nowy podmiot wystartuje w maju ze zbiórką crowdfundingową na Crowdway.pl. Chce pozyskać 4 miliony złotych na nowe lokale.

Koku Sushi w Gnieźnie i w Grudziądzu

Sieć Koku Sushi powiększyła się o dwa nowe sushi bary - w marcu otwarto je w Gnieźnie i w Grudziądzu. Pod szyldem marki działają już 22 lokale w 19 polskich miastach.

PROSCIUTTERIA

Prosciutteria to miejsce poświęcone przede wszystkim wspólnemu spędzaniu czasu i długim rozmowom, do których jedzenie i wino są tylko dodatkiem. Lokal odwołuje się do włoskiej tradycji niewielkich barów, do których zagląda się na kawę, kieliszek wina lub aby po prostu miło spędzić czas.

Papa Diego w formacie restauracyjnym

We wtorek, 19 lutego otwarty został drugi katowicki lokal meksykańskiej sieci Papa Diego. Tym razem jest to lokal ze stolikami restauracyjnymi.

WIELKI BŁĘKIT

W Båly na południu Norwegii powstanie pierwsza w Europie podwodna restauracja. Under będzie pełniło także funkcję nieformalnej pracowni naukowej u skalistego wybrzeża Lindesnes. O tym niezwykłym projekcie rozmawialiśmy z szefem kuchni Nicolai Ellitsgaardem.

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej