VARSOVINO 2018
Kategoria: Wydarzenia - kalendarium

25 września 2018 r. odbędzie się wielka wystawa win hiszpańskich Varsovino. We wnętrzach hotelu Raffles Europejski 30 winiarzy z Hiszpanii przedstawi swoją ofertę.

Wina będą reprezentować ogromny przekrój hiszpańskich regionów winiarskich, między innymi: Uclés, Priorat, Penedés, Empordà, Manchuela, Almansa, Jumilla, Méntrida, Cigales, Arlanza, Valencia, Bierzo, oraz dobrze znane w Polsce apelacje Rioja, Ribera del Duero, Rueda, Rías Baixas i Cava. Wśród wystawców znajdą się i tacy, którzy będą poszukiwać polskich dystrybutorów swoich produktów.

Apelacja Rueda, słynąca z białych win odmiany verdejo, będzie tegorocznym partnerem Varsovino 2018. Z tej okazji odbędzie się Rueda Masterclass, na którym uczestnicy zdegustują klasyki i nowinki z regionu.

Gościem specjalnym wydarzenia będzie Audrey Doré – z pochodzenia Francuzka, sommelierka w nagradzanej restauracji El Celler de Can Roca („The World’s 50 Best Restaurants” 2013, 2015). Doré poprowadzi degustację, na której zaprezentuje autorską selekcję win prezentowanych podczas Varsovino.

Przekąski dla gości przygotuje Beñat Alonso, pochodzący z Kraju Basków – kolebki hiszpańskiej kultury kulinarnej – executive chef hotelu Raffles Europejski. Wydarzenie przeznaczone jest branży winiarskiej. Organizatorem jest Ambasada Hiszpanii przy wsparciu instytutu ICEX Hiszpania Handel i Inwestycje.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Wielka Uczta Warszawska nad Wisłą

Popularna formuła kulturalnego biesiadowania w plenerze znana z europejskich stolic i śródziemnomorskich miasteczek tego lata zawita nad Wisłę! 29 czerwca otworzy się Wielka Uczta Warszawska.

Nadmorski festiwal whisky po raz 6.

23 i 24 sierpnia w Jastrzębiej Górze, odbędzie się VI edycja pierwszego i największego festiwalu whisky w Polsce.

PODRÓŻUJEMY - Targi Książki Kulinarnej

W weekend 19-21 lipca w Centrum Sztuki Współczesnej w Warszawie odbędą się 7. Targi Książki Kulinarnej. Motywem przewodnim targów będzie podróżowanie ze smakiem.

Ryba od głowy do ogona według Michela Moran

Michel Moran poprowadzi cykl warsztatów w Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. Pierwsze spotkanie poświęcone będzie daniom z ryb przygotowanym zgodnie z filozofią zero waste.

Poland Sushi Cup 2019

Już w najbliższą sobotę w Warszawie odbędzie się pierwsza edycja Poland Sushi Cup, konkursu, który wyłoni najlepszych mistrzów sushi w kraju. Zwycięzca będzie treprezentować Polskę podczas światowego finału najbardziej prestiżowego konkursu sushi na świecie - World Sushi Cup 2019 w Tokio!

TABASCO® i Kikkoman na CJG24 Festival 2019

Głodni wrażeń na czerwcowy weekend? Znane marki, kultowych sosów TABASCO® i naturalnie warzonych sosów sojowych i marynat Kikkoman mają dla Was coś specjalnego. W piątek i sobotę, 14 i 15 czerwca zapraszają do strefy chillout na Co Jest Grane24 Festival 2019 w Parku Ujazdowskim w Warszawie.

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej