x

Festiwal Wódki i Zakąski 2018

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium    03.09.2018

19-20 października w Reducie Banku Polskiego w Warszawie odbędzie się Festiwal Wódki i Zakąski 2018.

Festiwal Wódki 2018 to druga edycja wydarzenia organizowanego przez Dom Wódki, którego misją jest propagowanie najlepszych tradycji kulinarnych i gorzelniczych naszego kraju oraz nadanie polskiej kuchni i wódce należnej rangi na tle innych narodowych kultur alkoholowych i gastronomicznych. Na gości będzie czekać kilkudziesięciu producentów wódek, nalewek, miodów pitnych oraz likierów, jak również strefa gastronomiczna z przekąskami, pokazy i prezentacje kulinarne oraz barmańskie. Festiwal Wódki 2018 to ważne i jedyne wydarzenie tego typu w Polsce.

W cenie biletu na gości czekają takie atrakcje jak: degustacje rozlicznych wódek, nalewek, miodów pitnych, spotkania z producentami, sommelierami, ekspertami z branży i pasjonatami, prezentacje branżowe, pokazy barmańskie, możliwość zakupu prezentowanych produktów, konkursy i niespodzianki. Festiwal jest wydarzeniem spajającym wszystkie inicjatywy Domu Wódki, w ramach którego funkcjonują Muzeum Wódki, restauracja Elixir wraz z Vodka Atelier oraz koktajl bar The Roots. „Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Charytatywny śledzik. Fundacja Samodzielność od Kuchni zaprasza!

Wybierzcie się ze znajomymi do restauracji 13 grudnia! Część utargu zgromadzonego tego dnia polscy restauratorzy przekażą na rzecz fundacji Samodzielność od Kuchni . Pieniądze pozwolą na zorganizowanie w 2020 roku warsztatów usamodzielniających dla młodzieży z domów dziecka.

Kongres Gastronomika

Odbywający się cyklicznie w hiszpańskim San Sebastian kongres Gastronomika powróci z 23. edycją w formie stacjonarnej oraz online. Potrwa od 4 do 6 października br.

Festiwal Smaków Beskidu Wyspowego

Festiwal Smaków Beskidu Wyspowego odbędzie się 14 i 15 sierpnia w RestoBar Ogień w Pogorzanach. To miejsce, które promuje lokalne produkty od początku swojego istnienia. W rolach głównych: manufaktury serów i wędlin, miejscowi browarnicy, cydrownicy i winiarze.

Cloud kitchens - chcesz wiedzieć więcej? Przyjdź na spotkanie!

Platforma foodtechowa FoodForward zaprasza na spotkanie poświęcone cloud kitchens. Odbędzie się 27 stycznia o godzinie 18 w siedzibie Google for Startups.

2. urodziny Akademii Inspiracji MAKRO

Już jutro Akademia Inspiracji MAKRO w Warszawie będzie świętować 2. rocznicę działalności. Z tej okazji przygotowano warsztaty tematyczne z udziałem gościa specjalnego - Michela Morana.

Puchar Mistrzów Stowarzyszenia Sommelierów Polskich

Najlepsi sommelierzy zawalczą o Puchar Mistrzów Stowarzyszenia Sommelierów Polskich. 23 maja w wyjątkowej formule zawodów online weźmie udział sześciu sommelierów, którzy mają na koncie tytuł zwycięzcy Mistrzostw Polski z ubiegłych lat i wiele innych nagród, także w skali międzynarodowej.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej