x

Segafredo Organic - naturalny wybór w twojej kawiarni

Kategoria: Produkty    25.06.2018

W odpowiedzi na potrzeby gastronomów sięgających po branżowe trendy Segafredo Zanetti Poland wprowadziła do oferty certyfikowaną mieszankę Segafredo Organic.

Nowa propozycja zrodzona z pasji i wiedzy specjalistów została skomponowana z najlepszych ziaren Arabiki i Robusty pochodzących z Peru, Meksyku i Ugandy. Będąca owocem społecznej odpowiedzialności kawa jest uprawiana w sposób całkowicie naturalny i ekologiczny, z dbałością o dobro naszej planety. Do uprawy zielonego ziarna użytego w mieszance nie stosuje się chemicznych środków ochrony roślin i nawozów sztucznych. Segafredo Organic została odznaczona unijnym certyfikatem kawy organicznej. Zaparzone na bazie Segafredo Organic espresso cechuje idealna crema. Kawę wyróżnia wyrazisty smak, z dominującymi nutami czekolady i karmelu. Wyczuwalne są także aromaty anyżu, orzeszka pekanowego, a cielistość kawy dopełniają akcenty: miodowy i migdałowy oraz delikatna cytrusowość. Stanowi ona doskonałą propozycję dla wielbicieli wyważonych, pełnych kompozycji. Kawa dostępna jest w wersji ziarnistej, w eleganckim 1-kg opakowaniu. Firma przygotowała dla gastronomów bogaty pakiet materiałów promocyjnych Organic dla kawiarni czy restauracji.


SEGAFREDO ZANETTI POLAND SP. Z O.O.
ul. Partyzantów 7, 32-700 Bochnia
www.sklepsegafredo.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Mniej znaczy więcej

Ekologia to jeden z najczęściej dyskutowanych tematów tego roku. Coraz więcej firm dąży do ograniczania ilości odpadów i emisji dwutlenku węgla. Essity, właściciel marki Tork, jest uznanym liderem w dziedzinie zrównoważonego rozwoju. Dlatego Tork wprowadził nowy system papieru toaletowego bez gilzy.

SIŁA W HERBACIE

Czy jest tak popularna jak kawa? W Polsce zawsze lubiana, ciągle zdobywa coraz więcej fanów. Niezależnie od profilu lokalu, który prowadzimy, powinniśmy mieć odpowiednią ofertę herbat. Które z nich wybrać?

(NIE) SAMYM CHLEBEM... CZYLI O PIECZYWIE W RESTAURACJACH

Choć jest produktem podstawowym, ma niemal nieskończenie wiele odmian. Może być dodatkiem lub istotnym składnikiem wielu dań. Niestety, często restauratorzy o tym zapominają. Co zrobić, by urozmaicić pieczywo oferowane w restauracji?

WŁOSKIE WĘDLINY OD BIDFOOD FARUTEX

Spróbuj tych nasyconych historią i smakiem wędlin! Pełna oferta produktów dostępna w stacjonarnych działach obsługi klienta oraz u przedstawicieli handlowych.

NOWOŚĆ OD FARM FRITES

Chrupiące łódeczki ziemniaczane ze skórką to oryginalny pomysł na dodatek do dania i przekąskę.

BEZBŁĘDNA OFERTA ŚNIADANIOWA

Śniadanie to zdaniem dietetyków najważniejszy posiłek całego dnia. Organizm w trakcie snu działa w zwolnionym tempie, ale jednak działa. A to oznacza, że budzi się z deficytem energii, dlatego tak ważne jest zjedzenie śniadania, którego główna funkcja to dostarczenie organizmowi paliwa na rozruch.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej