x

Purée Ponthier od Bidfood Farutex

Kategoria: Twój biznes - oferta    28.05.2018

18 - tyle intensywnych smaków owocowych purée francuskiej marki Ponthier znalazło się w ofercie Bidfood Farutex.

Purée stosowane jest jako substytut świeżych owoców, nie zawiera pestycydów, a producent gwarantuje stałą, wy-
soką jakość produktu przez cały rok. Purée Ponthier wytwarzane jest z najlepszej jakości dojrzałych, dokładnie miażdżonych owoców z dodatkiem cukru (maksymalnie 10 proc.). Sprawdzi się doskonale do przygotowania: drinków, soków owocowych, napojów typu smoothies, deserów – musów owocowych, galaretek, lodów i sorbetów. Szefowie Kuchni wykorzystują purée Ponthier również do przygotowania dań wytrawnych. Wśród nowych smaków chłodzonych purée Ponthier znalazły się m.in. ananas, biała brzoskwinia, cytryna, gruszka, jeżyna, kokos, morela, owoce egzotyczne, pomarańcza oraz wiśnia. Praktyczne opakowanie o wadze 1 kg z dozownikiem pozwala na wygodne odmierzanie produktu – kontrolę kosztów oraz bezpieczeństwo żywności.

Farutex Sp. z o.o.,
ul. Gorzowska 4, 65-127 Zielona Góra,
tel. +48 68 413 08 38

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Misanthropy - start up, który stawia na koncepcję bezkontaktowej restauracji

Wyobraźcie sobie restaurację, w której goście siedzą w osobnych, przeszklonych pokojach. Zamówienia składane są przez aplikację, a jedzenie dostarczane bezkontaktowo, przez okienko w oszklonym pokoju. Tak wyglądać może przyszłość gastronomii w dobie pandemii.

Czysta kuchnia wizytówką restauracji

Coraz więcej restauracji stawia na gotowanie na oczach gości, w otwartej kuchni. Aby konsumenci jedli oczami ze smakiem, restauracja musi lśnić czystością! Kompleksowe podejście do higieny na pewno się opłaci.

Kolejny rok inwestycji Kalifornijczyków w Polsce

Trwają zbiory śliwek w północnej Kalifornii. Prognozy dla rynku śliwki kalifornijskiej są optymistycznie, a Amerykanie właśnie rozpoczęli kolejny cykl inwestycji w programy marketingowe również w Polsce.

Nowa rola szaf chłodniczych

Chłodzenie jest jedną z najlepszych technik przedłużania świeżości i trwałości produktów spożywczych i dań gotowych. Profesjonalne szafy chłodnicze są nie tylko niezbędną częścią wyposażenia zaplecza gastronomicznego, ale teraz mają szansę stać się również ważnym elementem frontu restauracji.

SMAKI ZJEDNOCZONE Z AMERYKI!

Branża śliwki kalifornijskiej wystartowała z piątą edycją programu marketingowego promującego ten owoc na polskim rynku. Jednocześnie California Prune Board dołączyła do inicjatywy "Ameryka od Kuchni", koordynowanej przez Dział Rolny Ambasady USA w Warszawie.

Rusza akcja wspierająca gastronomię - "zamównaświęta.pl"

Twoja firma przygotowuje świąteczny i noworoczny catering? Możesz bezpłatnie opublikować swoją ofertę w specjalnej ogólnopolskiej bazie i dotrzeć do jeszcze szerszego grona odbiorców.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej