Polska premiera Beluga Epicure
Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Pierwsza butelka Beluga Epicure z nowej limitowanej wersji właśnie trafiła do Polski i od razu znalazła nabywcę.

Z okazji polskiej premiery Stock Polska, dystrybutor Beluga Epicure by Lalique, 50. piętro apartamentowca przy
ulicy Złotej 44 na jeden wieczór zamienił w wytworną restaurację, podczas której Robert Sowa serwował dania
inspirowane wódką Beluga. Gwiazdą wieczoru była światowej sławy skrzypaczka Patrycja Piekutowska, która
dała minirecital, wieczór poprowadził Paweł Deląg. Butelka Beluga Epicure zaprojektowana w secesyjnym
stylu przedstawia enigmatyczną nagą kobietę otoczoną kłosami pszenicy, symbolizującą żniwa i płodność.
Wyprodukowano jedynie 1000 sztuk butelek, co jest nie lada gratką dla kolekcjonerów z całego świata. – Cieszymy się, że jedna z butelek zostanie w Polsce. Będzie ją można zobaczyć i kupić na kieliszki w Coctail Bar Max & Dom Whisky w Warszawie – mówił Arkadiusz Słota, digital and brand manager w Stock Polska. Wódka Beluga produkowana jest w historycznej destylarni Mariinsku, założonej w 1900 r. w sercu Syberii. Beluga jest połączeniem nowoczesności i tradycyjnych technik – jako jedyna z wódek poddawana jest procesowi leżakowania.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Akademia Gastronomiczna rozdała nagrody AIG Prix i Ars Coquinaria

Laury przyznawane są wybitnym jednostkom i instytucjom, które na obszarze danego kraju wyróżniają się międzynarodowym poziomem. Wśród tegorocznych laureatów znaleźli się m. in. współpracujący z magazynem "Food Service" prof. Jarosław Dumanowski, Patrycja Siwiec, Adam Pawłowski i Anna Oleksak.

The Best Chef Awards 2019 - we wrześniu w Barcelonie

Gospodarzem wrześniowej gali The Best Chef Awards 2019 będzie tym razem Barcelona. W wydarzeniu weźmie udział elita szefów kuchni z Europy, obu Ameryk, Afryki Południowej, Zjednoczonych Emiratów Arabskich i Japonii.

Konferencja Międzykulturowa Turystyka Kulinarna Pokoleń

Jak smakuje Polska? Jakie produkty mogą promować nasz kraj za granicą? Jakie są trendy polskiej turystyki kulinarnej, a jakie potrzeby turysty? To zagadnienia konferencji Międzykulturowa Turystyka Kulinarna Pokoleń, która odbędzie się 23-24 maja w Szkole Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula.

Zarabiaj na kawie! - warsztaty Segafredo Zanetti

Dzięki bezpłatnym warsztatom organizowanym przez Segafredo Zanetti dowiesz się, jak zwiększyć obrót lokalu, budować przewagę konkurencyjną i rozwijać swój biznes.

Wyjątkowa edycja L’art de la cuisine Martell

Za nami 17. edycja Ogólnopolskiego Konkursu Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L’art de la cuisine Martell, która była pod wieloma względami wyjątkowa.

Konkurs Caffè Vergnano Best Barista 2019

Rusza piąta edycja ogólnopolskiego konkursu Caffè Vergnano Best Barista. Po raz pierwszy wydarzenie odbędzie się w nowej otwartej formule. Mogą w nim wziąć udział wszyscy bariści, niezależnie od marki kawy, na której pracują.

inne kategorie
akademia horeca
Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem? Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej