x

Polska premiera Beluga Epicure

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    28.05.2018

Pierwsza butelka Beluga Epicure z nowej limitowanej wersji właśnie trafiła do Polski i od razu znalazła nabywcę.

Z okazji polskiej premiery Stock Polska, dystrybutor Beluga Epicure by Lalique, 50. piętro apartamentowca przy
ulicy Złotej 44 na jeden wieczór zamienił w wytworną restaurację, podczas której Robert Sowa serwował dania
inspirowane wódką Beluga. Gwiazdą wieczoru była światowej sławy skrzypaczka Patrycja Piekutowska, która
dała minirecital, wieczór poprowadził Paweł Deląg. Butelka Beluga Epicure zaprojektowana w secesyjnym
stylu przedstawia enigmatyczną nagą kobietę otoczoną kłosami pszenicy, symbolizującą żniwa i płodność.
Wyprodukowano jedynie 1000 sztuk butelek, co jest nie lada gratką dla kolekcjonerów z całego świata. – Cieszymy się, że jedna z butelek zostanie w Polsce. Będzie ją można zobaczyć i kupić na kieliszki w Coctail Bar Max & Dom Whisky w Warszawie – mówił Arkadiusz Słota, digital and brand manager w Stock Polska. Wódka Beluga produkowana jest w historycznej destylarni Mariinsku, założonej w 1900 r. w sercu Syberii. Beluga jest połączeniem nowoczesności i tradycyjnych technik – jako jedyna z wódek poddawana jest procesowi leżakowania.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Mikser Kulinarny w Olsztynie

W zorganizowanym przez MAKRO Polska Mikserze Kulinarnym w Olsztynie wzięło udział aż 150 młodych adeptów sztuki kulinarnej. Pokaz poprowadzili Cezary Powała i Michał Grzywacz, szefowie kuchni pokazowej MAKRO, z pomocą Junior Ambasadora programu - Pawła Kosiorka.

Tip dla załogi: El Popo, Chianti, Santorini i Meltemi premiują pracowników

7 grudnia (poniedziałek) w restauracjach El Popo, Chianti, Santorini i Meltemi odbędzie się akcja "Tip dla załogi". 100 % otrzymanego dochodu z zamówień tego dnia zostanie przekazane na dodatkową premię mikołajkową dla wszystkich pracowników restauracji.

World Chocolate Masters 2020/2021

World Chocolate Masters to jedyny na świecie konkurs skierowany do utalentowanych i kreatywnych profesjonalistów zajmujących się czekoladą. Zawody zaplanowane na lata 2020/2021 to już 8. edycja pojedynku cukierników i czekoladziarzy, do których tym razem będą mogli dołączyć również szefowie kuchni.

ONA: pierwsza wegańska restauracja we Francji z gwiazdką Michelin

Przewodnik Michelin nagrodził 638 restauracji we Francji. Wśród nich znalazła się pierwsza restauracja wegańska wyróżniona gwiazdką.

Madrid Fusion powraca - na żywo i wirtuanie

Tegoroczny Madrid Fusion, jeden z największych światowych kongresów gastronomicznych, po raz pierwszy w historii odbędzie się nie tylko stacjonarnie, ale będzie także w całości transmitowany przez internet.

GALA NIESTANDARDOWA

Podczas gali Gault & Millau Polska, która odbyła się 27 listopada 2017 r. w Narodowym Forum Muzyki we Wrocławiu, miała miejsce premiera "Żółtego Przewodnika Gault & Millau 2018". Wręczono także nagrody najlepszym szefom kuchni w Polsce. W tym roku gala miała inną formułę niż dotychczas.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej