x

Coctail Bar Max & Dom Whisky

Kategoria: Miejsca    25.06.2018

W lutym br. otworzył się w Warszawie przy ul. Nowy Świat piąty lokal pod szyldem Coctail Bar Max.

Do tej pory istnieją bary w: Jastrzębiej Górze (1997), Sopocie (2010), Warszawie przy ul. Kruczej (2013), we Wrocławiu (2015)). Właścicielami miejsc są Andrzej Kubiś i Urszula Parchem, którzy w lokalach Coctail Bar Max od lat realizują marzenia o najbardziej wyszukanych i egzotycznych koktajlach. Miejsce słynie bowiem ze spektakularnych i kolorowych drinków przygotowywanych z użyciem świeżych, egzotycznych owoców sprowadzanych z najdalszych zakątków świata. Bary mają największą kolekcję alkoholi w Polsce (Coctail Bar Max w Jastrzębiej Górze ma ponad 1500 butelek na barze), dlatego też koktajle mogą być i są tworzone według preferencji smakowych gości. Nie ma tu menu, bo każdy koktajl przygotowywany jest pod indywidualne zamówienie. Za koktajl owocowy alkoholowy zapłacimy 29 zł, bezalkoholowy – 22 zł, Malibu w kokosie z alkoholem – 29 zł, natomiast koktajle alkoholowe na kruszonym lodzie z owocami są w cenie 27 zł. Bar nie ma kuchni, oferuje drobne przekąski: chipsy, paluszki, orzeszki. Lokal przy Nowym Świecie miłośnikom dobrych koktajli oraz alkoholi oferuje dwa piętra (200 miejsc siedzących), a łączna powierzchnia miejsca to 500 mkw. Centralną cześć parteru zajmuje okrągły bar o wysokości 8 m, pierwsze piętro kryje zaś strefę Domu Whisky, oferującą miłośnikom „wody życia” wybór z ponad 4000 butelek whisky/whiskey. Nowością konceptu Coctail Bar Max jest Cuban Room, czyli strefa dla miłośników rumu i cygar. Istnieje możliwość wynajmu powierzchni lokalu pod eventy zarówno dla osób prywatnych, jak i firm.   

ul. Nowy Świat 32, Warszawa

Autor tekstu: Agata Godlewska
O AUTORZE
Agata Godlewska
Redaktor naczelna magazynu „Food Service” oraz portalu Ouichef.pl. Magister kulturoznawstwa w SWPS. Przygodę z branżą gastronomiczną rozpoczęła blisko 10 lat temu pod okiem Macieja Nowaka. Autorka niezliczonej ilości wywiadów z najważniejszymi polskimi szefami kuchni i restauratorami. Współtworzy i prowadzi coroczną konferencję Food Service Summit.

Zobacz także

Krakowskie Chabry z poligonu

Koncept Chabrów z poligonu powstał z przekory i chęci wyjścia poza sztampę.

2am: dessertbar kończy 10 lat

Z tej okazji barmani, Kamil Foltan i Suichi Ofuchi wspólnie z Janice Wong i zespołem dessert-baru przygotują specjalne menu. Wydarzenie odbedzie się 11 października w 2am dessertbar w Singapurze.

Warszawski Projekt 44 - comfort food w autorksim wydaniu

Usytuowany na parterze imponującego wieżowca przy ul. Złotej warszawski Projekt 44 proponuje comfort food w autorskim wydaniu. Choć sąsiedztwo najdroższych apartamentów w Polsce może nieco onieśmielać, wystrój restauracji zachęca do odwiedzin - jest zarazem elegancka, przytulna i nieco industrialna.

UKIM

Niezobowiązujące miejsce z kuchnią azjatycką na Woli. Tutejsza kuchnia kręci się wokół znanych i lubianych azjatyckich klasyków. Lokal znajduje się na ul. Chłodnej 2/18 w Warszawie.

Aleksander Baron otwiera bar na Krakowskim Przedmieściu w Warszawie

Aleksander Baron powraca na scenę gastronomiczną. Wraz ze swą familią będzie karmić gości w Baron the Family Grill Bar. Na świeżym powietrzu, przy żywym ogniu. - To oaza w centrum miasta. Miejsce, które powstało, by cieszyć. Po trudnym lockdownie należy nam się czas biesiady - mówi nam szef kuchni.

Kulinarne rekonstrukcje szefa Mateusza Suligi w krakowskiej restauracji Unique Taste

Krakowska restauracja Unique Taste w pięciogwiazdkowym hotelu Unicus Palace, jako jedna z pierwszych w Polsce wprowadziła na stałe menu złożone z potraw średniowiecznych, renesansowych i barokowych. Goście spróbują m.in. tortu z ojcowskiego pstrąga z musztardą z limonki i sarny na bakaliach.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej