Coctail Bar Max & Dom Whisky
Kategoria: Miejsca

W lutym br. otworzył się w Warszawie przy ul. Nowy Świat piąty lokal pod szyldem Coctail Bar Max.

Do tej pory istnieją bary w: Jastrzębiej Górze (1997), Sopocie (2010), Warszawie przy ul. Kruczej (2013), we Wrocławiu (2015)). Właścicielami miejsc są Andrzej Kubiś i Urszula Parchem, którzy w lokalach Coctail Bar Max od lat realizują marzenia o najbardziej wyszukanych i egzotycznych koktajlach. Miejsce słynie bowiem ze spektakularnych i kolorowych drinków przygotowywanych z użyciem świeżych, egzotycznych owoców sprowadzanych z najdalszych zakątków świata. Bary mają największą kolekcję alkoholi w Polsce (Coctail Bar Max w Jastrzębiej Górze ma ponad 1500 butelek na barze), dlatego też koktajle mogą być i są tworzone według preferencji smakowych gości. Nie ma tu menu, bo każdy koktajl przygotowywany jest pod indywidualne zamówienie. Za koktajl owocowy alkoholowy zapłacimy 29 zł, bezalkoholowy – 22 zł, Malibu w kokosie z alkoholem – 29 zł, natomiast koktajle alkoholowe na kruszonym lodzie z owocami są w cenie 27 zł. Bar nie ma kuchni, oferuje drobne przekąski: chipsy, paluszki, orzeszki. Lokal przy Nowym Świecie miłośnikom dobrych koktajli oraz alkoholi oferuje dwa piętra (200 miejsc siedzących), a łączna powierzchnia miejsca to 500 mkw. Centralną cześć parteru zajmuje okrągły bar o wysokości 8 m, pierwsze piętro kryje zaś strefę Domu Whisky, oferującą miłośnikom „wody życia” wybór z ponad 4000 butelek whisky/whiskey. Nowością konceptu Coctail Bar Max jest Cuban Room, czyli strefa dla miłośników rumu i cygar. Istnieje możliwość wynajmu powierzchni lokalu pod eventy zarówno dla osób prywatnych, jak i firm.   

ul. Nowy Świat 32, Warszawa

Autor tekstu: Agata Godlewska
O AUTORZE
Agata Godlewska
Redaktor naczelna magazynu „Food Service” oraz portalu Ouichef.pl. Magister kulturoznawstwa w SWPS. Przygodę z branżą gastronomiczną rozpoczęła blisko 10 lat temu pod okiem Macieja Nowaka. Autorka niezliczonej ilości wywiadów z najważniejszymi polskimi szefami kuchni i restauratorami. Współtworzy i prowadzi coroczną konferencję Food Service Summit.
Zobacz także
Mateusz Gessler otworzy restaurację w Elektrowni Powiśle

Elektrownia Powiśle przyciąga interesujące koncepty - to tu swoją nową restaurację otworzy Mateusz Gessler, znany kucharz i restaurator. Chce w niej serwować dania łączące polską tradycję z orientalnymi inspiracjami.

Bobby Burger otwiera 40 lokal - na warszawskich Bielanach

Siedem lat temu jeden food truck, dziś 40 barów w dużych polskich miastach - takim wynikiem może pochwalić się Bobby Burger. Sieciówka właśnie uruchomiła swoją pierwszą burgerownię na warszawskich Bielanach.

2 KOMA 7 BAR

Warszawska mapa gastronomiczna wzbogaciła się właśnie o nowe miejsce ze zdrowym, najwyższej jakości jedzeniem. Lokal 2 KOMA 7 BAR powstał jako nieoczekiwana i niestandardowa kreacji agencji marketingowej 2 KOMA 7.

Pasibus z burgerami w warszawskiej Galerii Młociny

Burgery Pasibusa są cenione za świeżość użytych składników, autorskie receptury i pomysłowe połączenia smakowe. Sieć uruchomiła drugi swój lokal w Warszawie - w nowootwartej Galerii Młociny.

Van Dog - nowa marka Foodio Concepts

Od 26 kwietnia 2019 r. w Centrum Praskim Koneser w Warszawie Foodio Concepts z grupy Helios otworzyło nowy lokal. Jego klienci będą mogli skosztować zarówno meksykańskich przysmaków Papa Diego, jak i oferty zupełnie nowej marki Van Dog.

Bobby Burger łączy siły z Wegeguru

Do sieci Bobby Burger dołączył Michał Kiciński z konceptem Wegeguru, tworząc Real Food SA. Nowy podmiot wystartuje w maju ze zbiórką crowdfundingową na Crowdway.pl. Chce pozyskać 4 miliony złotych na nowe lokale.

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej