x

Coctail Bar Max & Dom Whisky

Kategoria: Miejsca    25.06.2018

W lutym br. otworzył się w Warszawie przy ul. Nowy Świat piąty lokal pod szyldem Coctail Bar Max.

Do tej pory istnieją bary w: Jastrzębiej Górze (1997), Sopocie (2010), Warszawie przy ul. Kruczej (2013), we Wrocławiu (2015)). Właścicielami miejsc są Andrzej Kubiś i Urszula Parchem, którzy w lokalach Coctail Bar Max od lat realizują marzenia o najbardziej wyszukanych i egzotycznych koktajlach. Miejsce słynie bowiem ze spektakularnych i kolorowych drinków przygotowywanych z użyciem świeżych, egzotycznych owoców sprowadzanych z najdalszych zakątków świata. Bary mają największą kolekcję alkoholi w Polsce (Coctail Bar Max w Jastrzębiej Górze ma ponad 1500 butelek na barze), dlatego też koktajle mogą być i są tworzone według preferencji smakowych gości. Nie ma tu menu, bo każdy koktajl przygotowywany jest pod indywidualne zamówienie. Za koktajl owocowy alkoholowy zapłacimy 29 zł, bezalkoholowy – 22 zł, Malibu w kokosie z alkoholem – 29 zł, natomiast koktajle alkoholowe na kruszonym lodzie z owocami są w cenie 27 zł. Bar nie ma kuchni, oferuje drobne przekąski: chipsy, paluszki, orzeszki. Lokal przy Nowym Świecie miłośnikom dobrych koktajli oraz alkoholi oferuje dwa piętra (200 miejsc siedzących), a łączna powierzchnia miejsca to 500 mkw. Centralną cześć parteru zajmuje okrągły bar o wysokości 8 m, pierwsze piętro kryje zaś strefę Domu Whisky, oferującą miłośnikom „wody życia” wybór z ponad 4000 butelek whisky/whiskey. Nowością konceptu Coctail Bar Max jest Cuban Room, czyli strefa dla miłośników rumu i cygar. Istnieje możliwość wynajmu powierzchni lokalu pod eventy zarówno dla osób prywatnych, jak i firm.   

ul. Nowy Świat 32, Warszawa

Autor tekstu: Agata Godlewska
O AUTORZE
Agata Godlewska
Redaktor naczelna magazynu „Food Service” oraz portalu Ouichef.pl. Magister kulturoznawstwa w SWPS. Przygodę z branżą gastronomiczną rozpoczęła blisko 10 lat temu pod okiem Macieja Nowaka. Autorka niezliczonej ilości wywiadów z najważniejszymi polskimi szefami kuchni i restauratorami. Współtworzy i prowadzi coroczną konferencję Food Service Summit.

Zobacz także

Concordia Taste żegna się z fine diningiem. I przeobraża w... Bistro Taste

Poznańska restauracja Concordia Taste zmieniła się właśnie w Bistro Taste. To odpowiedź na sytuację wywołaną pandemią Covid-19 i nowe oczekiwania gości.

Linh Nguyen otwiera trzy nowe miejsca w Browarach Warszawskich. Dwa już działają

W Browarach Warszawskich powstaje azjatycka oaza: koreańska restauracja, koncept z sushi oraz sklep z produktami z Dalekiego Wschodu.

Po chińsku i włosku w warszawskim Regina Barze

Twórcy warszawskiej restauracji MOD - właścicielki Kamila Mroczkowska i Patrycja Jaskólska oraz szef kuchni Trisno Hamid - otworzyli niedawno Regina Bar przy Koszykowej.

Tadeusz Müller stworzy menu w restauracji Roberta Lewandowskiego

Powstający w Browarach Warszawskich lokal, w który zainwestował Robert Lewandowski ma oferować kuchnię nowojorsko-śródziemnomorską. O kartę dań i napojów zadba Tadeusz Müller, syn restauratorki Magdy Gessler, który ma na swym koncie stworzenie takich konceptów jak ORZO, Munja czy Cava.

Plato - bezpretensjonalna restauracja na warszawskim Wilanowie

Nową bezpretensjonalną restaurację otworzył w Warszawie Krzysztof Janiszewski - jeden ze współwłaścicieli wyróżnionego gwiazdką Michelin Senses.

HYGGE BISTRO

W Krakowie na Ruczaju powstało Hygge Bistro. Skoncentrowane jest na pochodzącym z Danii stylu życia hygge, polegającym na odnajdywaniu szczęścia w prostych życiowych czynnościach, takich jak picie, jedzenie, rozmawianie, bycie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej