Coctail Bar Max & Dom Whisky
Kategoria: Miejsca

W lutym br. otworzył się w Warszawie przy ul. Nowy Świat piąty lokal pod szyldem Coctail Bar Max.

Do tej pory istnieją bary w: Jastrzębiej Górze (1997), Sopocie (2010), Warszawie przy ul. Kruczej (2013), we Wrocławiu (2015)). Właścicielami miejsc są Andrzej Kubiś i Urszula Parchem, którzy w lokalach Coctail Bar Max od lat realizują marzenia o najbardziej wyszukanych i egzotycznych koktajlach. Miejsce słynie bowiem ze spektakularnych i kolorowych drinków przygotowywanych z użyciem świeżych, egzotycznych owoców sprowadzanych z najdalszych zakątków świata. Bary mają największą kolekcję alkoholi w Polsce (Coctail Bar Max w Jastrzębiej Górze ma ponad 1500 butelek na barze), dlatego też koktajle mogą być i są tworzone według preferencji smakowych gości. Nie ma tu menu, bo każdy koktajl przygotowywany jest pod indywidualne zamówienie. Za koktajl owocowy alkoholowy zapłacimy 29 zł, bezalkoholowy – 22 zł, Malibu w kokosie z alkoholem – 29 zł, natomiast koktajle alkoholowe na kruszonym lodzie z owocami są w cenie 27 zł. Bar nie ma kuchni, oferuje drobne przekąski: chipsy, paluszki, orzeszki. Lokal przy Nowym Świecie miłośnikom dobrych koktajli oraz alkoholi oferuje dwa piętra (200 miejsc siedzących), a łączna powierzchnia miejsca to 500 mkw. Centralną cześć parteru zajmuje okrągły bar o wysokości 8 m, pierwsze piętro kryje zaś strefę Domu Whisky, oferującą miłośnikom „wody życia” wybór z ponad 4000 butelek whisky/whiskey. Nowością konceptu Coctail Bar Max jest Cuban Room, czyli strefa dla miłośników rumu i cygar. Istnieje możliwość wynajmu powierzchni lokalu pod eventy zarówno dla osób prywatnych, jak i firm.   

ul. Nowy Świat 32, Warszawa

Autor tekstu: Agata Godlewska
O AUTORZE
Agata Godlewska
Redaktor naczelna magazynu „Food Service” oraz portalu Ouichef.pl. Magister kulturoznawstwa w SWPS. Przygodę z branżą gastronomiczną rozpoczęła blisko 10 lat temu pod okiem Macieja Nowaka. Autorka niezliczonej ilości wywiadów z najważniejszymi polskimi szefami kuchni i restauratorami. Współtworzy i prowadzi coroczną konferencję Food Service Summit.
Zobacz także
Bobby Burger łączy siły z Wegeguru

Do sieci Bobby Burger dołączył Michał Kiciński z konceptem Wegeguru, tworząc Real Food SA. Nowy podmiot wystartuje w maju ze zbiórką crowdfundingową na Crowdway.pl. Chce pozyskać 4 miliony złotych na nowe lokale.

Koku Sushi w Gnieźnie i w Grudziądzu

Sieć Koku Sushi powiększyła się o dwa nowe sushi bary - w marcu otwarto je w Gnieźnie i w Grudziądzu. Pod szyldem marki działają już 22 lokale w 19 polskich miastach.

Papa Diego w formacie restauracyjnym

We wtorek, 19 lutego otwarty został drugi katowicki lokal meksykańskiej sieci Papa Diego. Tym razem jest to lokal ze stolikami restauracyjnymi.

WIELKI BŁĘKIT

W Båly na południu Norwegii powstanie pierwsza w Europie podwodna restauracja. Under będzie pełniło także funkcję nieformalnej pracowni naukowej u skalistego wybrzeża Lindesnes. O tym niezwykłym projekcie rozmawialiśmy z szefem kuchni Nicolai Ellitsgaardem.

AMFORA RESTAURANT & COCKTAIL BAR

Po sukcesie fine diningowej restauracji Cadenza w Katowicach przyszedł dla jej twórców czas na nowe miejsce, które sami określają jako "street dining". Amfora to zarazem restauracja oraz koktajlbar, a serwowane dania są typowe dla targów w Jerozolimie czy Erywaniu.

NOWE RESTAURACJE MAX PREMIUM BURGERS

Max Premium Burgers to najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery. Firma powstała w 1968 r. i do dzisiaj pozostaje własnością założyciela marki i jego rodziny. W listopadzie br. nastąpiło otwarcie dwóch nowych lokali sieci Max Premium Burgers - w Świętochłowicach oraz w Warszawie.

inne kategorie
akademia horeca
Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem? Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej