Vanessa Bedjai-Haddad, "Digest Food", wyd. polskie: Muza 2017


We właściwym rytmie


Przepisy zebrane w jednym miejscu, z wyraźnym zaznaczeniem odpowiednich właściwości zdrowotnych produktów stają się przydatnym podręcznym vademecum. Bo jak poczytamy o składnikach, poznamy schemat działania, to bez problemu sami będziemy komponować swoje dania, trzymając się odpowiednich zasad.

Zobacz także

Sztuka gotowania

5 czerwca 2019 nakładem wydawnictwa Buchmann ukaże się na rynku nowa książka autorki słynnego Leksykonu smaków. Tym razem Niki Segnit odkryje przed nami zasady leżące u podstaw wszystkich przepisów.

JADALNY ALGORYTM

Grzegorz Łapanowski to człowiek instytucja. Określenie kulinarny aktywista mówi o nim najwięcej. Nie pracuje w restauracyjnej kuchni, ale prowadzi studio kulinarne, organizuje warsztaty i przede wszystkim wiele projektów edukacyjnych dla dzieci i młodzieży - a przy okazji jest postacią medialną.

KAWOWYM SZLAKIEM

O ile nie brakuje przewodników po restauracjach oraz internetowych rankingów gastronomicznych, o tyle odnalezienie w nowym mieście atrakcyjnej kawiarni nie zawsze jest proste.

Roślinnie na słodko

Wegańskich restauracji i kawiarni powstaje coraz więcej, a roślinna oferta dostępna jest w niemal każdym lokalu, więc wydawałoby się, że dieta bez produktów pochodzenia zwierzęcego nie jest dzisiaj niczym nadzwyczajnym.

Agenda inspiracji

Zagraniczne kongresy gastronomiczne są doskonałą okazją do nawiązywania nowych ciekawych kontaktów oraz do poszukiwania inspiracji. Podsuwamy kilka wskazówek na przyszłoroczne wyjazdy.

"Prosto" Yotama Ottolenghiego

Odległe kulinarne tradycje łączy w swojej kuchni Yotam Ottolenghi, znany izraelsko-brytyjski szef kuchni, właściciel londyńskich restauracji Nopi i Rovi oraz autor kultowych książek "Jerozolima" i "Obfitość". Na polskim rynku dostępna jest od niedawna jego najnowsza publikacja - "Prosto".
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna strategia wyceny napojów

