x

Wyjątkowy wieczór

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    28.05.2018

"T o , co nieoczywiste ..." - pod takim hasłem już 13 października odbędzie się XI Gala Wine & Food Noble Night .

Inspiracją do tematyki imprezy jest tryptyk Andrei Malraux. Oddaje atmosferę i plan organizatorów tegorocznej Wielkiej Gali WFNN: – Oczarowanie, nieoczywistość, zaskoczenie to uczucia, które mają towarzyszyć 1000 gościom Gali Wine & Food Noble Night w tym roku – opowiada Edyta Brykała, prezes Noble Concierge.

PRZEDSTAWIAMY SKŁAD FINAŁOWEJ 12 SZEFÓW KUCHNI,
KTÓRZY WEZMĄ UDZIAŁ W FINALE:
• restauracja Autentyk Kuchnia i Ludzie, Poznań, szef kuchni Ernest Jagodziński
• restauracja Bez Tytułu, Warszawa, szef kuchni Erwan Debono
• restauracja Boletus w Zamku Kliczków, Kliczków, szef kuchni Mariusz Kucharczak
• restauracja Chapeau Bas w hotelu Grand Lubicz, Ustka, szef kuchni Marcin Szwak
• restauracja Fiorentina, Kraków, szef kuchni Robert Koczwara
• restauracja Lumière, Baranowo, szef kuchni Jakub Kasprzak
• restauracja Natura w Rosevia Resort, Rozewie, szef kuchni Sebastian Truszkowski
• restauracja Papu, Warszawa, szef kuchni Paweł Tkaczuk
• restauracja ProVita w hotelu Wellness ProVita, Kołobrzeg, szef kreatywny Wiktor Ignaczak
• restauracji SmaQ Wine & Food w Q Hotel Plus, Katowice, szef  kuchni Arkadiusz Gawron
• restauracja Sztuczka, Gdynia, szef kuchni Jacek Koprowski
• restauracja Unicus i Unicus Palace, Kraków, szefowie kuchni Mateusz Suliga, Grzegorz Pawlik

Dla zwycięzców zostały przewidziane nagrody – staże, wyjazdy zagraniczne, szkolenia rangi premium. Więcej o nagrodach, uczestnikach i ich restauracjach dowiecie się w ciągu najbliższych miesięcy na fanpage’u WFNN oraz na stronie www.noblenight.pl. Tam również znajdziecie relację ze spotkania finalistów (24 maja) inaugurującego przygotowania do gali.

„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

The World's 50 Best Restaurants 2019

Jest równie prestiżowy, co kontrowersyjny. Stawia restauracje w świetle reflektorów ku satysfakcji szefów i szefowych kuchni, podczas gdy krytycy mają wobec niego zastrzeżenia. O tegorocznym rankingu The World's 50 Best Restaurants oraz o tym, dlaczego lista wzbudza tak wiele emocji.

Nagrody przewodnika Michelin dla warszawskich restauracji

20 listopada w restauracji Amber Room w Pałacu Sobańskich w Warszawie odbyło się wręczenie Plakiet Przewodnika Michelin 2019 Main Cities of Europe najlepszym warszawskim restauracjom, zorganizowane przez Prezydenta Akademii Gastronomicznej w Polsce Macieja Dobrzynieckiego.

Szef dla Młodych Talentów

Rozpoczęła się druga edycja programu edukacyjnego prowadzonego przez sieć hurtowni Makro Polska. W nowym cyklu odbyły się już dwa Miksery Kulinarne w Akademii Inspiracji Makro w Warszawie.

S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2018

Znamy regionalnych półfinalistów tegorocznej edycji konkursu S.Pellegrino Young Chef - aż czterech z nich to Polacy. SPYC to międzynarodowy konkurs dla młodych szefów kuchni, który ma na celu wspieranie ich rozwoju, a co za tym idzie - również rozwoju światowej gastronomii, zwłaszcza fine diningu.

Preeliminacje Bocuse d’Or Poland

Przygotowania do krajowych eliminacji Bocuse d’Or ruszyły pełną parą. Preeliminacje krajowe Bocuse d’Or Polska odbędą się 11 grudnia 2017 r. w Centrum Techniki Kulinarnej Doram w Warszawie przy ul. Racjonalizacji 5.

Wyjątkowa edycja L’art de la cuisine Martell

Za nami 17. edycja Ogólnopolskiego Konkursu Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L’art de la cuisine Martell, która była pod wieloma względami wyjątkowa.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej