Inspiracją do tematyki imprezy jest tryptyk Andrei Malraux. Oddaje atmosferę i plan organizatorów tegorocznej Wielkiej Gali WFNN: – Oczarowanie, nieoczywistość, zaskoczenie to uczucia, które mają towarzyszyć 1000 gościom Gali Wine & Food Noble Night w tym roku – opowiada Edyta Brykała, prezes Noble Concierge.
PRZEDSTAWIAMY SKŁAD FINAŁOWEJ 12 SZEFÓW KUCHNI,
KTÓRZY WEZMĄ UDZIAŁ W FINALE:
• restauracja Autentyk Kuchnia i Ludzie, Poznań, szef kuchni Ernest Jagodziński
• restauracja Bez Tytułu, Warszawa, szef kuchni Erwan Debono
• restauracja Boletus w Zamku Kliczków, Kliczków, szef kuchni Mariusz Kucharczak
• restauracja Chapeau Bas w hotelu Grand Lubicz, Ustka, szef kuchni Marcin Szwak
• restauracja Fiorentina, Kraków, szef kuchni Robert Koczwara
• restauracja Lumière, Baranowo, szef kuchni Jakub Kasprzak
• restauracja Natura w Rosevia Resort, Rozewie, szef kuchni Sebastian Truszkowski
• restauracja Papu, Warszawa, szef kuchni Paweł Tkaczuk
• restauracja ProVita w hotelu Wellness ProVita, Kołobrzeg, szef kreatywny Wiktor Ignaczak
• restauracji SmaQ Wine & Food w Q Hotel Plus, Katowice, szef kuchni Arkadiusz Gawron
• restauracja Sztuczka, Gdynia, szef kuchni Jacek Koprowski
• restauracja Unicus i Unicus Palace, Kraków, szefowie kuchni Mateusz Suliga, Grzegorz Pawlik
Dla zwycięzców zostały przewidziane nagrody – staże, wyjazdy zagraniczne, szkolenia rangi premium. Więcej o nagrodach, uczestnikach i ich restauracjach dowiecie się w ciągu najbliższych miesięcy na fanpage’u WFNN oraz na stronie www.noblenight.pl. Tam również znajdziecie relację ze spotkania finalistów (24 maja) inaugurującego przygotowania do gali.
„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.