Wyjątkowy wieczór
Kategoria: Wydarzenia - branżowe

"T o , co nieoczywiste ..." - pod takim hasłem już 13 października odbędzie się XI Gala Wine & Food Noble Night .

Inspiracją do tematyki imprezy jest tryptyk Andrei Malraux. Oddaje atmosferę i plan organizatorów tegorocznej Wielkiej Gali WFNN: – Oczarowanie, nieoczywistość, zaskoczenie to uczucia, które mają towarzyszyć 1000 gościom Gali Wine & Food Noble Night w tym roku – opowiada Edyta Brykała, prezes Noble Concierge.

PRZEDSTAWIAMY SKŁAD FINAŁOWEJ 12 SZEFÓW KUCHNI,
KTÓRZY WEZMĄ UDZIAŁ W FINALE:
• restauracja Autentyk Kuchnia i Ludzie, Poznań, szef kuchni Ernest Jagodziński
• restauracja Bez Tytułu, Warszawa, szef kuchni Erwan Debono
• restauracja Boletus w Zamku Kliczków, Kliczków, szef kuchni Mariusz Kucharczak
• restauracja Chapeau Bas w hotelu Grand Lubicz, Ustka, szef kuchni Marcin Szwak
• restauracja Fiorentina, Kraków, szef kuchni Robert Koczwara
• restauracja Lumière, Baranowo, szef kuchni Jakub Kasprzak
• restauracja Natura w Rosevia Resort, Rozewie, szef kuchni Sebastian Truszkowski
• restauracja Papu, Warszawa, szef kuchni Paweł Tkaczuk
• restauracja ProVita w hotelu Wellness ProVita, Kołobrzeg, szef kreatywny Wiktor Ignaczak
• restauracji SmaQ Wine & Food w Q Hotel Plus, Katowice, szef  kuchni Arkadiusz Gawron
• restauracja Sztuczka, Gdynia, szef kuchni Jacek Koprowski
• restauracja Unicus i Unicus Palace, Kraków, szefowie kuchni Mateusz Suliga, Grzegorz Pawlik

Dla zwycięzców zostały przewidziane nagrody – staże, wyjazdy zagraniczne, szkolenia rangi premium. Więcej o nagrodach, uczestnikach i ich restauracjach dowiecie się w ciągu najbliższych miesięcy na fanpage’u WFNN oraz na stronie www.noblenight.pl. Tam również znajdziecie relację ze spotkania finalistów (24 maja) inaugurującego przygotowania do gali.

„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Wyjątkowa edycja L’art de la cuisine Martell

Za nami 17. edycja Ogólnopolskiego Konkursu Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L’art de la cuisine Martell, która była pod wieloma względami wyjątkowa.

Konkurs Caffè Vergnano Best Barista 2019

Rusza piąta edycja ogólnopolskiego konkursu Caffè Vergnano Best Barista. Po raz pierwszy wydarzenie odbędzie się w nowej otwartej formule. Mogą w nim wziąć udział wszyscy bariści, niezależnie od marki kawy, na której pracują.

Walczyk szefem jury Kulinarnego Pucharu Polski

19. finał Kulinarnego Pucharu Polski, jednego z najbardziej prestiżowych konkursów w branży gastronomicznej, zaplanowano na 1-2 października 2019 r. Rywalizację kucharzy będzie obserwować i oceniać jury pod przewodnictwem Jarosława Walczyka.

Winterhalter Polska Sponsorem Głównym EuroGastro 2019

Wielkimi krokami zbliżają się 23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro 2019, które odbędą się w dniach 27-29 marca w PTAK Warsaw Expo w Nadarzynie. Winterhalter Polska, podobnie jak w latach ubiegłych wchodzi w najbardziej prestiżową rolę tego wydarzenia - Sponsora Głównego.

Wystartowała 4. edycja konkursu S. Pellegrino Young Chef

S.Pellegrino Young Chef to jeden z najbardziej prestiżowych, międzynarodowych konkursów dla młodych kucharzy. Jego celem jest wyłonienie i promocja największych talentów kulinarnych na całym świecie.

Restauracja na Facebooku

Już w najbliższy wtorek, 12.03, w Warszawie odbędzie się szkolenie na temat komunikacji marketingowej w sieci. Szkolenie poprowadzi niezastąpiona w tym temacie Marta Panfil z agencji kreatywnej FIKA.

inne kategorie
akademia horeca
Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem? Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej
Video
Z szacunkiem dla tradycji
Bogactwo regionalnych deserów, Część 2
Wszystko dla gastronomii
Food Service Summit - Cool Cat
Maciej Wroński
Karta napojów - Szkolenia obsługi restauracji (odc. 1)
więcej