x

MOC ZIÓŁ

Kategoria: Lifestyle - książki    28.05.2018

15 osobowości świata kulinariów i gastronomii podzieliło się swoimi przepisami, a także historiami związanymi z ulubionymi gatunkami ziół. Wśród nich znaleźli się m.in.: Lara Gessler, Maia Sobczak, Eliza Mórawska-Kmita, Grzegorz Łapanowski, Jerzy Sobieniak czy Tomasz Jakubiak.

Baziółka, firma od ponad 20 lat znana z oferty najlepszych świeżych ziół, zebrała wiedzę i doświadczenie ekspertów, z którymi współpracowała wcześniej przy innych projektach.
Ziołowe przepisy to m.in.: maślane ciasteczka z oregano Lary Gessler, drożdżowy wieniec z pietruszką Zofii Cudny czy lody rozmarynowo-limonkowe Mai Sobczak. Do każdego z ziół przygotowano aż 5 receptur: na potrawy słodkie i słone, pikantnie i delikatne zarówno mięsne, jak i wegetariańskie.
Oprócz tego w książce zawarto solidną dawkę wiedzy o prozdrowotnych właściwościach ziół (opracowaną przez dietetyka Violę Urban) czy porady jak dbać o zioła zarówno te doniczkowe, jak i cięte.

"Zioła na talerzu", Edipresse 2018

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej