x

Letnia edycja Fine Dining Week

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    22.08.2018

29 sierpnia - 9 września 2018 r. odbędzie się piąta edycja Fine Dining Week. Festiwal poświęcony jest polskiej sztuce restauracyjnej.

Obejmie sześć miast: Warszawę, Poznań, Wrocław, Kraków oraz debiutujące Łódź i Trójmiasto. Pięciodaniowe doświadczenie restauracyjne można zarezerwować na stronie www.FineDiningWeek.pl w festiwalowej cenie 119 zł. Najlepsi szefowie kuchni z blisko 50 finediningowych restauracji przygotują specjalne pięciodaniowe menu degustacyjne. Wśród uczestników minionych edycji znalazły się takie restauracje jak: Amber Room, Belvedere, N31 by Robert Sowa czy Genesis. W letniej odsłonie Fine Dining Week biorą udział zarówno liczni debiutanci, jak i restauracje z ugruntowaną pozycją na rynku. Co ciekawe, w gronie uczestników po raz pierwszy znalazła się nagrodzona gwiazdką Michelin restauracja Senses. W ramach wydarzenia towarzyszącego festiwalowi szef kuchni Andrea Camastra przygotuje wyjątkową kolację złożoną z 11 dań, napojów oraz odwiedzin w laboratorium kulinarnym. W letniej edycji festiwalu zespół Fine Dining Week, we współpracy z Polskimi Liniami Lotniczymi LOT, przygotował konkurs niespodziankę pod postacią kolacji w najlepszej restauracji świata, czyli Osterii Francescanie we włoskiej Modenie.

Festiwal jest organizowany cykliczne przez Restaurant Week. 

„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

PODSUMOWANIE RESTAURANT WEEK

W 378 najlepszych restauracjach i 30 miastach w całej Polsce przy wspólnym stole spotkało się 90 tys. osób - tak wyglądała kolejna edycja RW pod hasłem "Emocje na talerzach". Wyniki plebiscytu gości wiosennej edycji festiwalu zostały ogłoszone 17 maja br. na konferencji online.

Women in Coffee - wsparcie dla kobiet popłynie także z Polski

Women in Coffee to projekt mający na celu wsparcie emancypacji kobiet z krajów rozwijających się zaangażowanych w proces produkcji kawy. W tym roku w projekt angażuje się także Polska.

#WiwatGoście! Ruszyły rezerwacje na Restaurant Week

Wraz z powrotem życia restauracyjnego startuje także Restaurant Week. Nowa edycja festiwalu potrwa od 17 do 5 lipca. Weźmie w niej udział ponad 300 restauracji z czternastu regionów.

MUZEUM WÓDKI OTWARTE

Pierwszy tego typu obiekt w Polsce zaczął działać 16 grudnia w Warszawie, przy placu Teatralnym. Muzeum Wódki w Warszawie to największa na świecie kolekcja eksponatów związanych z historią wódki.

KULINARNE WYZWANIE Z KRÓLEWSKĄ RYBĄ W ROLI GŁÓWNEJ

9 marca 2019 odbędą się Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra. Impreza ma charakter cykliczny, po raz pierwszy odbyła się w 2015 r. Piąta edycja wydarzenia po raz drugi z rzędu będzie częścią Kulinarnego Pucharu Polski.

Ruszyły rezerwacje na jesienną edycję Restaurant Week

Jesienna odsłona festiwalu potrwa od 28 października do 15 listopada - szefowie kuchni przygotowują trzy dania w cenie 49 zł. W menu na pierwszym miejscu pojawią się potrawy jarskie i rybne, promowane będą składniki zero-waste, a zakazane - plastikowe słomki i opakowania na wynos.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej