Wódka i owoce są nierozłącznie związane z kuchnią polską. O tym, jak łączyć wódki owocowe z jedzeniem, opowiadał szef kuchni restauracji Dom Wódki Michał Tkaczyk, który tego dnia przygotował specjalne menu degustacyjne. Degustację urozmaiciły prelekcje o wymiarze edukacyjnym. Karol Majewski, znany polski producent Nalewek Staropolskich, opowiadał o skomplikowanym procesie produkcji wódek z owoców hodowlanych i dziko rosnących. O komponowaniu smaków i meandrach produkcji wódek owocowych mówiła Bernadeta Ejsmont, kierownik działu technologii i Kontroli Jakości POLMOS BIAŁYSTOK S.A. Gościem specjalnym wieczoru był Adam Łukawski, drukarz z zawodu i kolekcjoner z zamiłowania, który ma największą w Polsce kolekcję polskich etykiet wódki i likierów oraz historycznych butelek. Inicjatorami wydarzenia (którego kolejne edycje przed nami) są Piotr Popiński oraz Monika Kucia.


Wódka i owoce - szlachetna para


Moda na parowanie alkoholi i jedzenia zatacza coraz szersze kręgi. Tym razem w DOM WÓDKI - Restauracja Elixir odbył się lunch połączony z prelekcją na temat wódek owocowych.
Zobacz także

OGRÓD W MIEŚCIE

Warszawski Festiwal Kulinarny "Rośliny, owady i miód" odbędzie się w dniach 8-10 września w Ogrodzie Botanicznym Uniwersytetu Warszawskiego w Al. Ujazdowskich 4 w Warszawie.

Spot "Król Mycia Rączek" marki Kotlin podbija internet

Piotr Cyrwus, samozwańczy Król Mycia Rączek, wraz z marką Kotlin zwracają uwagę na to, jak ważna jest dbałość o bezpieczeństwo. Aktor wcielił się w rolę DJ-a z lat 80-tych, który w rytmie dyskotekowego bitu przypomina, jak ważne jest mycie rączek przed jedzeniem.

Fine Dining w Plenerze

To nazwa cyklu kolacji organizowanych przez krakowską restaurację Albertina oraz zaproszonych do projektu szefów kuchni. Wśród nich byli między innymi Krzysztof Żurek z restauracji Trzy Rybki, Marcin Sołtys z restauracji Filipa 18 oraz Łukasz Cichy z Białej Róży.

ŚWIĘTO WHISKY W TRÓJMIEŚCIE

Ponad 100 różnych gatunków whisky z kilkunastu krajów, krajowe premiery zagranicznych nowości, a także sesje master class oraz szkolenie biznesowe - już 3 czerwca 2017 r. pierwsza edycja Whisky Live Sopot.

Nowości w Too Good To Go

Świetna wiadomość dla wszystkich pizzomaniaków w Warszawie! Od dziś do walki Too Good To Go z marnowaniem jedzenia włączyła się sieć pizzerii Pizza Hut. Jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek w Polsce będzie oferować pozycje ze swojego menu w 15 miejscach w Warszawie.

Selgros Cash&Carry wspiera potrzebujących

Selgros Cash&Carry kontynuuje wieloletnią współpracę z Caritas Poznań. Firma przekazała właśnie samochód dostawczy, dzięki któremu możliwe będzie usprawnienie dostaw żywności do jadłodajni i placówek żywieniowych, a tym samym jeszcze większe wsparcie dla ubogich i potrzebujących.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna strategia wyceny napojów

