Grzegorz Adamarek ponownie w finale Kulinarnego Pucharu Polski
Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Nominację otrzymał wygrywając konkurs kulinarny "Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro".

Konkurs odbył się w ramach 19. edycji Jarmarku Galicyjskiego – Smaki Roztocza. Rywalizowało w nim 9 dwuosobowych drużyn, które miały za zadnie przygotować danie główne i deser. Produkty, które były obowiązkowe w obu konkurencjach - polędwica z sarny, polskie grzyby kurki (danie główne) czy miód wielokwiatowy i polska borówka leśna to przede wszystkim – miały na celu pokazać, że to co dobre pochodzi z natury,  a sam konkurs promował walory produktów naturalnych pod nazwą „Dary lasów”.

Wyniki zmagań kucharzy oceniało dziewięciu członków jury.  Największa ilość punktów i nominację
do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2018 zdobyła drużyna i z Hotelu Blue Diamond Trzebowisko
w składzie Grzegorz Adamarek i Dariusz Osika. Na kolejnych miejscach uplasowali się: Jan Cup i Karolina Płatek z Restauracji Percheron w Krakowie - II miejsce oraz Monika Ślęzak i Aneta Stelmach z Tawerna Marina w Tarnobrzegu - III miejsce. Konkurs Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro nie był jedyną atrakcją tego weekendu w Narolu. W ramach Jarmarku odbyły się także: III edycja Konkursu dla Kół Gospodyń Wiejskich „Spod Galicyjskiej Strzechy”,  Konkurs dla Kół Łowieckich „Smaki Roztocza” oraz Konkursu dla Przetwórców Dóbr Leśnych pn. „Polskie Smaki Kniei”. Nie zabrakło również kiermaszu rękodzielników, warsztatów ginących zawodów oraz stoisk, na których można kupić tradycyjne produkty.

Więcej informacji o konkursie na: www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Akademia Gastronomiczna rozdała nagrody AIG Prix i Ars Coquinaria

Laury przyznawane są wybitnym jednostkom i instytucjom, które na obszarze danego kraju wyróżniają się międzynarodowym poziomem. Wśród tegorocznych laureatów znaleźli się m. in. współpracujący z magazynem "Food Service" prof. Jarosław Dumanowski, Patrycja Siwiec, Adam Pawłowski i Anna Oleksak.

The Best Chef Awards 2019 - we wrześniu w Barcelonie

Gospodarzem wrześniowej gali The Best Chef Awards 2019 będzie tym razem Barcelona. W wydarzeniu weźmie udział elita szefów kuchni z Europy, obu Ameryk, Afryki Południowej, Zjednoczonych Emiratów Arabskich i Japonii.

Konferencja Międzykulturowa Turystyka Kulinarna Pokoleń

Jak smakuje Polska? Jakie produkty mogą promować nasz kraj za granicą? Jakie są trendy polskiej turystyki kulinarnej, a jakie potrzeby turysty? To zagadnienia konferencji Międzykulturowa Turystyka Kulinarna Pokoleń, która odbędzie się 23-24 maja w Szkole Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula.

Zarabiaj na kawie! - warsztaty Segafredo Zanetti

Dzięki bezpłatnym warsztatom organizowanym przez Segafredo Zanetti dowiesz się, jak zwiększyć obrót lokalu, budować przewagę konkurencyjną i rozwijać swój biznes.

Wyjątkowa edycja L’art de la cuisine Martell

Za nami 17. edycja Ogólnopolskiego Konkursu Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L’art de la cuisine Martell, która była pod wieloma względami wyjątkowa.

Konkurs Caffè Vergnano Best Barista 2019

Rusza piąta edycja ogólnopolskiego konkursu Caffè Vergnano Best Barista. Po raz pierwszy wydarzenie odbędzie się w nowej otwartej formule. Mogą w nim wziąć udział wszyscy bariści, niezależnie od marki kawy, na której pracują.

inne kategorie
akademia horeca
Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem? Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej