x

Grzegorz Adamarek ponownie w finale Kulinarnego Pucharu Polski

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    16.07.2018

Nominację otrzymał wygrywając konkurs kulinarny "Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro".

Konkurs odbył się w ramach 19. edycji Jarmarku Galicyjskiego – Smaki Roztocza. Rywalizowało w nim 9 dwuosobowych drużyn, które miały za zadnie przygotować danie główne i deser. Produkty, które były obowiązkowe w obu konkurencjach - polędwica z sarny, polskie grzyby kurki (danie główne) czy miód wielokwiatowy i polska borówka leśna to przede wszystkim – miały na celu pokazać, że to co dobre pochodzi z natury,  a sam konkurs promował walory produktów naturalnych pod nazwą „Dary lasów”.

Wyniki zmagań kucharzy oceniało dziewięciu członków jury.  Największa ilość punktów i nominację
do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2018 zdobyła drużyna i z Hotelu Blue Diamond Trzebowisko
w składzie Grzegorz Adamarek i Dariusz Osika. Na kolejnych miejscach uplasowali się: Jan Cup i Karolina Płatek z Restauracji Percheron w Krakowie - II miejsce oraz Monika Ślęzak i Aneta Stelmach z Tawerna Marina w Tarnobrzegu - III miejsce. Konkurs Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro nie był jedyną atrakcją tego weekendu w Narolu. W ramach Jarmarku odbyły się także: III edycja Konkursu dla Kół Gospodyń Wiejskich „Spod Galicyjskiej Strzechy”,  Konkurs dla Kół Łowieckich „Smaki Roztocza” oraz Konkursu dla Przetwórców Dóbr Leśnych pn. „Polskie Smaki Kniei”. Nie zabrakło również kiermaszu rękodzielników, warsztatów ginących zawodów oraz stoisk, na których można kupić tradycyjne produkty.

Więcej informacji o konkursie na: www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Śliwka kalifornijska w piątej ćwiartce

9 kwietnia br. w stołecznym studiu CookUp, odbędzie się warsztat dla profesjonalistów pod przewodnictwem autorytetu kulinarnego, szefa Adama Chrząstowskiego.

Gala Finałowa MONIN Cup Junior Poland 2018

Zdobywczynią pierwszego miejsca Ogólnopolskiego Konkursu Barmańskiego MONIN Cup Junior 2018 została Klaudia Guzdek z numerem 28 otrzymując złoty puchar za osiągnięcie wyniku 104 punktów na 135 możliwych.

Targi HoReCa Kraków za nami

Niemal 400 wystawców z 20 krajów, ponad 15 tys. zwiedzających, kilkadziesiąt godzin pokazów szefów w ramach Kuchni Mistrzów, kilkanaście tysięcy butelek win z całego świata - tak wyglądała 25. edycja Targów HoReCa/Gastro Food/Eno Expo, która odbyła się w dniach 15-17 listopada w Expo Kraków.

Transgourmet i Selgros Cash&Carry wysyłają młodych kucharzy do Francji!

Dawid Wantrych i Emilia Czyrko z wrocławskiego Zespołu Szkół Gastronomicznych wygrali Polskie Eliminacje do Les Chefs en Or 2020 organizowane przez Transgourmet i Selgros Cash&Carry.

Konferencja Międzykulturowa Turystyka Kulinarna Pokoleń

Jak smakuje Polska? Jakie produkty mogą promować nasz kraj za granicą? Jakie są trendy polskiej turystyki kulinarnej, a jakie potrzeby turysty? To zagadnienia konferencji Międzykulturowa Turystyka Kulinarna Pokoleń, która odbędzie się 23-24 maja w Szkole Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula.

Czwarta edycja Fine Dining Week

Kolejna edycja festiwalu odbędzie się w dniach 7-18 lutego 2018 r. w czterech miastach: w Warszawie, Poznaniu, we Wrocławiu oraz w Krakowie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej