x

Grzegorz Adamarek ponownie w finale Kulinarnego Pucharu Polski

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    16.07.2018

Nominację otrzymał wygrywając konkurs kulinarny "Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro".

Konkurs odbył się w ramach 19. edycji Jarmarku Galicyjskiego – Smaki Roztocza. Rywalizowało w nim 9 dwuosobowych drużyn, które miały za zadnie przygotować danie główne i deser. Produkty, które były obowiązkowe w obu konkurencjach - polędwica z sarny, polskie grzyby kurki (danie główne) czy miód wielokwiatowy i polska borówka leśna to przede wszystkim – miały na celu pokazać, że to co dobre pochodzi z natury,  a sam konkurs promował walory produktów naturalnych pod nazwą „Dary lasów”.

Wyniki zmagań kucharzy oceniało dziewięciu członków jury.  Największa ilość punktów i nominację
do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2018 zdobyła drużyna i z Hotelu Blue Diamond Trzebowisko
w składzie Grzegorz Adamarek i Dariusz Osika. Na kolejnych miejscach uplasowali się: Jan Cup i Karolina Płatek z Restauracji Percheron w Krakowie - II miejsce oraz Monika Ślęzak i Aneta Stelmach z Tawerna Marina w Tarnobrzegu - III miejsce. Konkurs Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro nie był jedyną atrakcją tego weekendu w Narolu. W ramach Jarmarku odbyły się także: III edycja Konkursu dla Kół Gospodyń Wiejskich „Spod Galicyjskiej Strzechy”,  Konkurs dla Kół Łowieckich „Smaki Roztocza” oraz Konkursu dla Przetwórców Dóbr Leśnych pn. „Polskie Smaki Kniei”. Nie zabrakło również kiermaszu rękodzielników, warsztatów ginących zawodów oraz stoisk, na których można kupić tradycyjne produkty.

Więcej informacji o konkursie na: www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

RAN VAN ONGEVALLE ZWYCIĘZCĄ BACARDI LEGACY

W Berlinie 18-24 maja odbyły się eliminacje, warsztaty i szkolenia, a w końcu wielki finał Bacardí Legacy Global Cocktail Competition, który wyłonił zwycięzcę 9. edycji tego prestiżowego konkursu barmańskiego. Wygrał pochodzący z Belgii Ran van Ongevall, prezentując swój autorski koktajl "Clarita".

POWRÓT DO KORZENI

30 maja br. w Muzeum Wsi Słowińskiej w Klukach odbyło się spotkanie szefów i szefowych kuchni. Punktem kulminacyjnym wydarzenia była "kolacja prymitywna", którą uczestnicy przygotowali, mając do dyspozycji jedynie XIX-wieczne narzędzia i techniki gotowania.

WSZYSTKIE SMAKI GASTRONOMII

Blisko 3 tys. porcji degustacyjnych, 21 godzin pokazów kulinarnych i tysiące odwiedzających - to bilans udziału Selgros i Transgourmet w XXI edycji targów Euro Gastro w Warszawie, które odbyły się 5-7 kwietnia br.

Transgourmet i Selgros Cash&Carry wspierają młodych kucharzy

26 września odbył się drugi półfinał konkursu kulinarnego dla szkół gastronomicznych organizowanego przez Transgourmet i Selgros Cash&Carry. Uczniowie z Zespołu Szkół Gastronomiczno-hotelarskich w Gdańsku przygotowywali konkursowe danie z kaczki, dyni piżmowej oraz suszonych śliwek.

Weindich na Targach Polagra

Naszą działalnością łączymy różne branże. Z takim hasłem przewodnim firma wystąpiła podczas Międzynarodowych Targów Technologii Spożywczych POLAGRA-TECH 2017.

Nagroda The Best Chef Awards 2020 - tym razem wirtualnie

Uroczystość ogłoszenia 100 najlepszych szefów kuchni na świecie i innych laureatów The Best Chef Awards 2020 odbędzie się 21, 22 i 23 września w formie wirtualnej. Powód to oczywiście kwestie bezpieczeństwa związane z pandemią.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej