Jest to pierwszy w Polsce Festiwal Whisky, a jego pomysłodawcą oraz organizatorem jest Dom Whisky. Festiwal Whisky Jastrzębia Góra to jedyne wydarzenie, które w jednym miejscu gromadzi największe osobistości świata whisky, pasjonatów, ale również osoby, które dopiero zaczynają swoją przygodę z whisky. Nie narzuca zasad, ale pokazuje, w jaki sposób wydobyć z whisky najwięcej tajemnic. Kierując się mottem: "Whisky jest jak przyjaźń, czym starsza, tym lepsza", organizatorzy wierzą, że razem z publicznością stworzą niepowtarzalną atmosferę festiwalu, a nawiązane relacje będą przez kolejne lata dojrzewały jak najszlachetniejsza "woda życia".
V edycja festiwalu to:
- Masterclass prowadzone przez największe osobistości świata whisky.
- Ponad 600 wyjątkowych edycji whisky do degustacji.
- Festiwalowe whisky do nabycia w najniższych cenach w Polsce.
- Prezentacje, warsztaty, degustacje.
- Koncerty na żywo, szereg animacji oraz specjalna strefa "After Party".
„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.


Festiwal Whisky Jastrzębia Góra po raz piąty


24 i 25 sierpnia br. odbędzie się V edycja największego festiwalu whisky w Polsce.
Zobacz także

VI Gala Premierowa Żółtego Przewodnika Gault&Millau

Premiera VI edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau i wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni w Polsce odbędzie się 25 listopada 2019 r. w Warszawie!

VARSOVINO 2018

25 września 2018 r. odbędzie się wielka wystawa win hiszpańskich Varsovino. We wnętrzach hotelu Raffles Europejski 30 winiarzy z Hiszpanii przedstawi swoją ofertę.

Umowy w czasach pandemii

Jak bezpiecznie zawierać, wykonywać, nie wykonywać i rozwiązywać umowy?

Warszawski Festiwal Kulinarny "Królewski Stół"

15-16 września po raz drugi odbędzie się Warszawski Festiwal Kulinarny, tym razem pod hasłem "Królewski Stół".

L’art de la Cuisine Martell 2019

"Kurczak sielski w pejzażu polskiej kuchni regionalnej" - to temat i zadanie konkursowe uczestników XVII już edycji L’art de la Cuisine Martell. Konkurs odbędzie się w dniach 1-3 marca 2019 r., tradycyjnie na Zamku w Rynie. Zgłoszenia można nadsyłać do 15 lutego 2019 r.

Festiwal Ziemniaków

Ziemniaki mają większy potencjał niż rola dodatku do mięsa. Będzie można się o tym przekonać na Festiwalu Ziemniaków w warszawskim Bistro Barze WuWu, który odbędzie się 7 lutego o godz. 19.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

