Nowe, ekologiczne rozwiązania na Pol’and’Rock Festival - Tork partnerem imprezy
Kategoria: Twój biznes - oferta

W tym roku największy i jeden z najbardziej ekologicznych polskich festiwali muzycznych zmienił nazwę - Przystanek Woodstock od tegorocznej edycji nazywać się będzie Pol’and’Rock Festiwal.

To nie koniec niespodzianek. Zaskakuje też line - up i nowe, ekologiczne rozwiązania!

Podczas wydarzenia odbywającego się w dniach 2 - 4 sierpnia w Kostrzynie, fani muzyki będą mogli bawić się przy pięciu scenach. Na Dużej Scenie usłyszymy między innymi legendę Przystanku Woodstock - Lao Che, duet The Inspector Cluzo i brytyjski zespół You Me At Six. Zagra także Wojtek Mazolewski, który przedstawi swój autorski projekt „Chaos Pełen Idei”. Mała Scena zapowiada się równie emocjonująco - usłyszeć będzie można między innymi Krzysztofa Zalewskiego, Koniec Świata, Pablopavo i Blues Pills.

Jak co roku, odbędą się różne formy warsztatów artystycznych. Zaplanowany jest również szereg inicjatyw społecznych i obywatelskich. W ramach Akademii Sztuk Przepięknych odbędą się spotkania z inspirującymi osobami świata kultury, polityki i sportu, takimi jak: Dorota Wellman, Chris Niedenthal, Artur Barciś, Jerzy Górski, Jacek Fedorowicz czy Kasia Sokołowska.

Czysta, festiwalowa przyjemność!

Festiwal w Kostrzynie od początku swojej działalności zwracał uwagę na ekologiczne rozwiązania - organizatorzy szeroko promują segregację odpadów, używanie odnawialnej energii, recykling. W ramach akcji Zaraz Będzie Czysto bacznie śledzą najnowsze możliwości i trendy, co roku wprowadzając „zielone” nowości.

Nie bez powodu nowym partnerem festiwalu został Tork. Jak podkreśla Wojciech Nizio, Brand Communication Manager:

„Ogromnie cieszymy się, że możemy stać się częścią tak wielkiego wydarzenia, jakim jest Pol’and’Rock Festival. Nasza filozofia jest zgodna z festiwalową - cenimy zrównoważony rozwój i ekologiczne rozwiązania. Bierzemy pełną odpowiedzialność za każdy etap produkcji: od pozyskania surowców, przez produkcję, po recycling odpadów. Dążymy także do mniejszego zużycia energii - tej festiwalowej mamy jednak pod dostatkiem!”

W 2018 roku Tork zadba o występujących na Pol’and’Rock Festival artystów. Zostając higienicznym partnerem, zaopatrzy festiwalowe gwiazdy w pełen zestaw produktów. Wśród nich znajdzie się Tork PeakServe® - system niekończących się ręczników - wygodny, przystosowany do sprawnego użytkowania przez liczną grupę osób, a także miękki, dozowany po odcinku ręcznik Tork Matic® i delikatne mydło w pianie Tork. W przestrzeni dla artystów znajdą się także stojaki do dezynfekcji ułatwiające swobodny dostęp do środków dezynfekujących dłonie i chusteczek oraz ekstramiękkie serwetki dyspenserowe Tork Xpressnap®.

Pol’and’Rock Festival angażuje muzycznie, społecznie i ekologicznie. W tym roku Tork stał się częścią tej inicjatywy.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Zamówienia na Pyszne.pl w Poznaniu z darmową dostawą

Serwis do zamawiania jedzenia Pyszne.pl uruchamia w Poznaniu usługę darmowej dostawy jedzenia. Pomarańczowa flota kurierów na rowerach elektrycznych będzie realizować błyskawiczne dostawy z wielu nowych restauracji, które korzystać będą z tej usługi.

Ekspozycja sprzętu gastronomicznego w katowickim Makro

Blisko 300 artykułów wyposażenia dla gastronomii od czołowych producentów zgromadzono w strefie ekspozycyjnej katowickiej hali Makro.

Powłoka do zadań specjalnych

Trudno wyobrazić sobie pracę w nowoczesnej restauracji bez naczyń z nieprzywierającą powierzchnią.

ODETCHNIJ PEŁNĄ PIERSIĄ W KUCHNI

Kuchnia bez systemu wentylacyjnego przypomina dzban bez ucha - gotowanie w niej jest możliwe, ale wyjątkowo trudne i męczące. Szczególnie ważne jest zbieranie zysków ciepła i wilgoci bezpośrednio nad stanowiskami, które je generują. Sama wentylacja nie wystarczy dlatego z pomocą przychodzą okapy.

Czysta kuchnia wizytówką restauracji

Coraz więcej restauracji stawia na gotowanie na oczach gości, w otwartej kuchni. Aby konsumenci jedli oczami ze smakiem, restauracja musi lśnić czystością! Kompleksowe podejście do higieny na pewno się opłaci.

Zarządzanie gastronomią wkracza w nowy wymiar

Zarządzanie lokalem gastronomicznym, tym mikro, jak również dużym, sieciowym biznesem, często bywa bardzo uciążliwe i realizowane jest w mało przyjazny menedżerowi sposób. Norbert Redkie z Trustu zapowiada rewolucję w tym obszarze.

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej