x

Nagroda dla najlepszej szefowej kuchni

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    30.05.2018

Clare Smyth, szefowa kuchni i właścicielka restauracji Core by Clare Smyth w Londynie, otrzymała tytuł elit® Vodka World’s Best Female Chef Award 2018 by The World's 50 Best Restaurants.

Smyth przez kilka lat była szefową kuchni we flagowej 3-gwiazdkowej restauracji Gordona Ramsaya w Londynie. Jako pierwsza (i na razie jedyna) kobieta w historii Wielkiej Brytanii zarządzała kuchnią 3-gwiazdkowej restauracji. W sierpniu tego roku w dzielnicy Notting Hill w Londynie, otworzyła swoją własną restaurację Core – gdzie jak sama mówi, używa produktów od organicznych producentów i tworzy menu oparte na wspomnieniach z dzieciństwa spędzonego w hrabstwie Antrim. Wśród jej dań w znajdziemy między innymi: marchew duszoną w bulionie jagnięcym, charlotte z ziemniaków z pstrągiem i ikrą śledzia czy przegrzebki serwowane prosto w muszli. Smyth odbierze nagrodę podczas gali The World’s Best Restaurants 19 czerwca w Bilbao. W poprzednich latach laureatkami tej prestiżowej nagrody były m.in.: Ana Roš, Dominique Crenn i Hélène Darroze.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Gala Finałowa MONIN Cup Junior Poland 2018

Zdobywczynią pierwszego miejsca Ogólnopolskiego Konkursu Barmańskiego MONIN Cup Junior 2018 została Klaudia Guzdek z numerem 28 otrzymując złoty puchar za osiągnięcie wyniku 104 punktów na 135 możliwych.

Polscy jurorzy w konkursie S.Pellegrino Young Chef

W gronie jurorów prestiżowego konkursu S.Pellegrino Young Chef znaleźli się Iwona Niemczewska i Marcin Popielarz. Do udziału w międzynarodowej rywalizacji młodych kucharzy można się zgłaszać do 30 kwietnia.

BIB-Y w Budapeszcie

Gourmet Fesztival w Budapeszcie to jeden z najważniejszych i najciekawszych Festiwali Kulinarnych w Europie. W tym roku wydarzenie uświetniła kolacja wydana przez szefów czterech warszawskich restauracji odznaczonych w Przewodniku Michelina wyróżnieniem Bib Gourmand.

Nagrody Żółtego Przewodnika Gault&Millau 2020 wręczone!

Tytuł Szefa Roku zdobył Darek Barański, szef kuchni restauracji Warszawska oraz Szóstka w Hotelu Warszawa. Nagrody najlepszym szefom w pięciu kategoriach wręczono podczas premiery Żółtego Przewodnika Gault&Millau na 2020 rok.

World Class Poland ogłosił 12 finalistów konkursu

Do piątego finału konkursu zakwalifikowało się 12 barmanów z Gdańska, Sopotu, Warszawy, Łodzi, Krakowa i Wrocławia. World Class Poland to zarazem rywalizacja barów i emocjonująca bitwa miast.

TARGI EUROGASTRO I WORLDHOTEL 2018 ZA NAMI

22. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne Euro Gastro oraz 11. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel w dniach 21-23 marca odwiedziło 19 117 osób. Czekało na nich 268 wystawców z 20 krajów.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej