Nagroda dla najlepszej szefowej kuchni
Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Clare Smyth, szefowa kuchni i właścicielka restauracji Core by Clare Smyth w Londynie, otrzymała tytuł elit® Vodka World’s Best Female Chef Award 2018 by The World's 50 Best Restaurants.

Smyth przez kilka lat była szefową kuchni we flagowej 3-gwiazdkowej restauracji Gordona Ramsaya w Londynie. Jako pierwsza (i na razie jedyna) kobieta w historii Wielkiej Brytanii zarządzała kuchnią 3-gwiazdkowej restauracji. W sierpniu tego roku w dzielnicy Notting Hill w Londynie, otworzyła swoją własną restaurację Core – gdzie jak sama mówi, używa produktów od organicznych producentów i tworzy menu oparte na wspomnieniach z dzieciństwa spędzonego w hrabstwie Antrim. Wśród jej dań w znajdziemy między innymi: marchew duszoną w bulionie jagnięcym, charlotte z ziemniaków z pstrągiem i ikrą śledzia czy przegrzebki serwowane prosto w muszli. Smyth odbierze nagrodę podczas gali The World’s Best Restaurants 19 czerwca w Bilbao. W poprzednich latach laureatkami tej prestiżowej nagrody były m.in.: Ana Roš, Dominique Crenn i Hélène Darroze.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
inne kategorie
akademia horeca
Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem? Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej