Najważniejsi polscy szefowie kuchni i eksperci branży gastronomicznej będą mieli okazję spotkać się i wymieniać inspiracje, doświadczenia, porozmawiać o trendach.
Wydarzenie będzie podzielone na kilka stref, z których każda odpowiadać będzie innej tematyce szeroko powiązanej z kulinariami: Strefa Kreacji – miejsce, gdzie mistrzowie fine diningu przygotują dania w stylu FUN dining, Strefa Degustacji – prezentacja najlepszych cydrów, win oraz piw, z których kilka będzie miało swoją polską premierę, Strefa Inspiracji – gdzie wybitni eksperci sztuki kulinarnej, nauki i designu zaprezentują aktualne trendy światowe, Strefa Innowacji – premiery najciekawszych produktów i nowych technologii związanych ze sztuką kulinarną, Strefa Chill – relaks, networking, wymiana myśli i kontaktów, Strefa Kibica – w której z Loży Honorowej można będzie śledzić wyścigi konne.
W trakcie Culinary Innovators po raz pierwszy w Polsce zostaną wręczone nagrody dla najbardziej innowacyjnych przedsięwzięć, postaw i produktów.
- Mamy ambicję stworzenia przestrzeni wymiany najciekawszych idei dotyczących najszerzej rozumianej sztuki kulinarnej i nowych technologii. 8 lipca to data, którą powinni zaznaczyć w kalendarzach wszyscy miłośnicy kulinariów! – mówi Justyna Adamczyk, redaktor naczelna i CEO Gault & Millau Polska.
Bilety będzie można kupić przez stronę internetową ebilet.pl od 4 czerwca 2018 br., kiedy też będzie ogłoszony program wydarzenia.